Доступні нам технології дають змогу виробляти соки, смузі та напої без додавання стабілізаторів, підсилювачів смаку та барвників. Ці технології посилюють виділення в сік смакових компонентів, кольорових пігментів і клітинних компонентів, таких як цукор, полісахариди, вітаміни, амінокислоти і ароматичні сполуки.
Текущее состояние
На даний момент є такі напрацювання та ресурси для реалізації проекту:
1. Прохідна (в експлуатації).
2. Трансформаторна підстанція (в експлуатації).
3. Складське приміщення для сировини розміром у плані 18х15х4,5 м. (розроблено проектну документацію та розпочато будівництво). 4. Гаражі розміром у плані 9х10х3,8 м (розроблено проектну документацію та розпочато будівництво).
5. Слюсарна майстерня розміром у плані 6х10х3,8 м. (розроблено проектну документацію та розпочато будівництво). 6. Виробничий корпус для виробництва пектиновмісних напоїв розміром у плані 24х30х6 м (в експлуатації).
Отримано патент на корисну модель № 134786 "Оздоровчий безалкогольний соковий напій"
Рынок
Діапазон захворювань, при яких показані пектини як лікувальний та профілактичний засіб, надзвичайно широкий і включає хвороби, що є причиною інвалідності та смерті, ця група споживачів становить не менше 20% працездатного населення країни. За деякими даними, атеросклерозом, ішемічною хворобою серця, стенокардією, гіпертонічною хворобою страждає від 15 до 25% населення України, діабет – 10%.
Отже, близько 40% українців є потенційними споживачами напоїв з вмістом полісахаридів лише за медичними показаннями.
Проблема или Возможность
Цінним та корисним для споживачів є вміст у соках та напоях таких корисних інгредієнтів як пектин, інулін, бета – каротин і вітамінний комплекс які, при регулярному споживані, є дієвим засобом для профілактики онкологічних хвороб, захворювань серцево-судинної та ендокринної систем а також для комплексного лікування ожиріння, оскільки саме в гідратованій формі ці інгредієнти мають на організм людини найбільш ефективний фізіологічний вплив.
Решение (Продукт или Услуга)
Сік смузі "Пектіно" в асептичній упаковці з терміном реалізації 365 діб з вмістом соку пюре з яблук, моркви, столового буряка, цикорію і топінамбуру .
Конкуренты
Торгова Марка ‘ParkeS”(Україна) Виробник «Пектинового коктейлю» (фіто суміш) вагою 250 гр, 25 гр. якого заливають горячою водою, розмішують і споживають після остигання.
Корпорація з мережевого маркетингу tianDe (Європа) Виробник пектинового киселю «Лимоний чорнослив» 10 пакетиків в упаковці під торговою маркою "Фібропект"(аналогічне споживання).
Компания з мережевого маркетингу Фаберлик (Європа) Виробник пектинового коктейлю "Смородина, Апельсин" по 10 пакетиків в упаковці (аналогічне споивання).
Преимущества или дифференциаторы
Зручна упаковка, простота вживання (немає потреби продукт розбавляти, додавати, ділити, охолоджувати чи нагрівати).
Доступний в торговельних мережах.
Нижча собівартість товару, ніж в основних конкурентів.
Нижча ціна продажі ніж в конкурентів.
Продукт рекомендований всім категоріям дорослого населення, а також дітям від 6 років.
Финансы
Life term of investment project, Термін експлуатації проекту 5років
NCF (Net Cash Flow), Чистий грошовий потік 8 445 225 EUR
NPV (Net Profit), Чистий прибуток 6 581 720 EUR
Return on Investments (ROI, рентабельність інвестицій) 48,5%
Бизнес-модель
В Україні, як і скрізь у світі, пектинові напої повинні зайняти своє почесне місце в:
■ системи харчування дитячих дошкільних, шкільних закладів та студентських їдалень;
■ лікарнях, санаторіях, пансіонатах та інших лікувальних та оздоровчих закладах;
■ системи армійського харчування;
■ харчування спортсменів усіх рівнів та людей, які проводять корекцію своєї фігури;
■ харчування працівників різних виробництв із шкідливими умовами праці (заводи, металургійні комбінати, різні транспортні господарства та ін.);
■ зонах зараження радіоактивними речовинами.
Целевое назначение инвестиций
Стадія SEED. Підготовчі роботи і інженерне устаткування/
Предложение инвестору
Інвестор фінансує проект у розмірі 386 800 EUR та отримує 49% частки у статутному капіталі.
Оцінка ризиків на підготовчому етапі 1,00%
Оцінка ризиків на етапі інвестування 10,00%
Оцінка ризиків на етапі експлуатації: 28,75%
Ризики, пов'язані з попитом 0,50%
Ризики конкуренції 10,50%
Фінансово-економічні ризики 13,25%
Технічні та технологічні ризики 0,75%
Політичні та законодавчі ризики 3,25%
Екологічні ризики 0,50%
Аналіз ризиків показав, що рівень ризиків знаходиться на прийнятному рівні, а компанія-ініціатор має можливість мінімізувати більшість можливих ризиків і реалізувати свій накопичений технологічний потенціал.
Прохождение Инкубационных/Акселерационных программ
Не приймав.
Победы в Конкурсах и другие награды
Не було
Изобретение/Патент
Патент на корисну модель № 134786 "Оздоровчий безалкогольний соковий напій"