Фото - СКІФІЯ
59426

СКІФІЯ

ЗБІЛЬШЕННЯ МОТОРЕСУРСУ ДВИГУНА ТАНКА НА 15%.

Украина, Киевская область
Отрасль: Электроника
Стадия проекта: Есть идея или наработки

Дата последнего изменения: 26.01.2023
На страницу владельца
0
equalizer из 2000
help
Рассчитывается по оценкам и заполненности проекта (подробнее о рейтингах)
Моя оценка
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Средняя оценка:
 

Идея

Ідея очищати повітря з допомогою ультразвуку не нова. Цей процес називається коагуляція. Дрібна пиль під дією ультразвуку коагулірує, тобто злипається в невеликі грудочки і випадає в осад. А більш чисте повітря поступає в штатний повітряний фільтр танка. Для цього приміняється додатковий повітряний ультразвуковий фільтр ( УЗГ фільтр ). Особливо УЗГ фільтр ефективний там, де танки пересуваються по піску. А це країни Азії та Африки. Коли танки пересуваються в колоні по піску, хмари пилу разом з повітрям попадають в двигуни танків.

Текущее состояние

ПРОПРАЦЬОВАНА ДОСЛІДНО - КОНСТРУКТОРСЬКА ДОКУМЕНТАЦІЯ, НАЧАТА РОБОТА ПО ДОСЛІДНО - КОНСТРУКТОРСЬКИМ РОБОТАМ БЛОКА ЕЛЕКТРОНІКИ.

Рынок

Області застосування ультразвукового очищення:
• Автомобільний сервіс – промивання ультразвуком карбюраторів, очищення форсунок, інжекторів, очищення паливних фільтрів (АЗС), окремих деталей, вузлів і цілих блоків.
• Медицина – миття та полірування оптики, стерилізація та очищення хірургічних інструментів, ампул у стоматології та фармацевтичній промисловості; очищення інструменту багаторазового застосування, ливарних форм.
• Машинобудування – очищення ультразвуком деталей, труб, дроту і т. д. перед фінішною обробкою, обробка деталей та вузлів перед консервацією, обробка деталей після розконсервації, зварювання, шліфування, полірування, очищення сітчастих фільтрів у паливних та гідравлічних системах.
• Приладобудування – миття та полірування оптики, деталей точної механіки, інтегральних схем та друкованих плат;
• Ремонт оргтехніки – очищення вузлів та деталей, промивання принтерних головок.
• Друкарня – очищення друкарських валів.
• Хімічна промисловість – перемішування розчинів та рідин, прискорення реакцій, ультразвукове очищення дротяних фільтрів, дегазація рідин тощо.
• Електронна промисловість – промивання друкованих плат, відмивання кремнієвих, кварцових пластин.
• Виробництво виробів з полімерів – очищення фільєрів тощо.
• Ювелірне виробництво – відмивання ювелірних виробів, прикрас та коштовностей у процесі виробництва та у побуті.

Проблема или Возможность

За результатами випробувань танка Т-80 у Середній Азії запиленість повітря на вході в газотурбінний двигун може досягати 22 г/м3. Це майже на порядок перевищує значення рівня стандартної запиленості повітря (2,5 г/м3), при якій проводяться випробування очищувачів повітря

Решение (Продукт или Услуга)

Впровадження Додаткового Ультразвукового Повітряного фільтра для танкового двигуна повинно збільшити моторесурс танкового двигуна на 15-20 відсотків. А також цей фільтр можна буде встановлювати на трактори і комбайни ( там дебагато пилюки ) - тобто це продукція подвійного призначення. Згідно задумів Додатковий Ультразвуковий Повітряний фільтр встановлюється перед штатним танковим фільтром і на роботу танкового двигуна він впливати не буде. Повітря спершу попадає в Додатковий Ультразвуковий Повітряний фільтр, а з нього вже в штатний фільтр. Додатковий Ультразвуковий повітряний фільтр складається з блока електроніки і самого Додаткового Ультразвукового повітряного фільтра. Додатковий Ультразвуковий повітряний фільтр розміщається в моторному відділу танка, а блок електроніки всередині танка.

Конкуренты

Конкуренти в Україні відсутні. Не виключено, що в світі такою темою хтось і займається, але таку інформацію тримають в таємниці.

Преимущества или дифференциаторы

Переваги проекта наступні:
1. УЗГ фільтр є продукція подвійного призначення. УЗГ фільтр можна буде встановлювати не тільки на танки, а і на трактори і комбайни. Тому що під час збору врожаю або оранки запиленість повітря на вході в двигун різко збільшується.
2. Блок електроніки може працювати разом з ультразвуковою панелью в автономному варіанті як від акумуляторів 24 вольт, так і від мережі 220 вольт. Тобто це буде звичайна ультразвукова ванна, яку можна буде використати в ремонтних підрозділах для відмивання деталей від масла та бруду, ультразвукового прання комбінезонів ремонтників, на військових польових кухнях при відмиванні від бруду овочів перед приготуванням їжі, миття посуду а також в інших варіантах.
3. Орієнтовна собівартість УЗГ фільтра при серійному виробництві в межах 1500 $.

Финансы

Фінансування проекту здійснюється за рахунок прибутка підприємства «СКІФІЯ». Враховуючи різке падіння продажів продукції підприємства «СКІФІЯ» через війну, різко зменшилось фінансування проекта. Проект потребує додаткового фінансування.

Бизнес-модель

Реклама УЗГ фільтра в спеціалізованій літературі, пропозиції іноземним військовим аташе, пропозиції компаніям, які випускають комбайни та трактори, пропозиції агрофірмам, котрі мають комбайни та трактори.

Целевое назначение инвестиций

Продовження фінансування розробки до стану промислової моделі.

Предложение инвестору

Під проект створюється в Україні компанія по випуску Ультразвукового Повітряного фільтра. Інвестор отримує в компанії частку корпоративних прав. Розмір частки корпоративних прав інвестора буде залежати від розміру інвестицій. Все це обговарюється з інвестором індивідуально. Після того як компанія начне отримувати прибутки, все що вложив інвестор йому повертається. Тільки після цього дівіденти виплачуються засновникам компанії прямо пропорційно часткам корпоративних прав.

Команда или Руководство

Риски

Я не бачу ризиків в самій розробкі УЗГ фільтра та його запуску в серійне виробництво. Сам я професійний військовий інженер - електронщик. В радянській армії очолював підрозділ по ремонту систем радіоелектронної розвідки і радіоелектронної протидії (РЕП ). Тобто як спеціаліст по електронікі і радіотехнікі я вважався досить компетентним. В 1999 році я заснував компанію «СКІФІЯ», основною спеціалізацією якої є виробництво промислової ультразвукової електроніки. Всю продукцію компанії «СКІФІЯ» я конструював сам. Тобто в компанії «СКІФІЯ» я не тільки директор, але і Генеральний конструктор. За 22 роки існування компанії "СКІФІЯ" я здобув великий досвід запуску в виробництво промислових моделей, які я зконструював.

Видео о продукте

5,00
1
2
3
4
5
1 оценка
Авторизация/Регистрация
arrow_back
RU
more_horiz
close
visibility173
star0
Добавить в избранное
Удалить из избранных
share
close
thumb_up0
Нравится
Не нравится
Идея
Текущее состояние
Рынок
Проблема или Возможность
Решение (Продукт или Услуга)
Конкуренты
Преимущества или дифференциаторы
Финансы
Инвестировано в прошлых раундах, $
Бизнес-модель
Целевое назначение инвестиций
Предложение инвестору
Команда или Руководство
Менторы-советчики
Лид-инвестор
Риски
Прохождение Инкубационных/Акселерационных программ
Победы в Конкурсах и другие награды
Изобретение/Патент
Видео о продукте
Презентация