Фото - Веселинівська селищна рада
45445

Веселинівська селищна рада

ВИРОБНИЦТВО БРИКЕТІВ ІЗ БІОМАСИ

Украина, Николаевская область
Отрасль: Деревообработка, Производство, Сельское хозяйство, Энергетика
Стадия проекта: Есть идея или наработки

Дата последнего изменения: 05.03.2020
На страницу владельца
0
equalizer из 2000
help
Рассчитывается по оценкам и заполненности проекта (подробнее о рейтингах)
Моя оценка
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Средняя оценка:
 

Идея

Організація виробництва брикетів із агробіомаси (соломи) та очерету у Веселинівській ОТГ Миколаївської області для використання їх як палива на об'єктах соціальної сфери

Текущее состояние

Розроблено ТЕО ВИРОБНИЦТВА БРИКЕТІВ ІЗ БІОМАСИ
Подробиці у прикріпленому файлі (Презентація).

Рынок

Власне споживання близько 1300т/рік об'єктами соціальної сфери комунальної власності, всі основні учасники ланцюжка доданої вартості є мешканцями громади, гарантований збут паливних брикетів.

Проблема или Возможность

Веселинівська ОТГ зможе скоротити витрати на опалювання будівель комунально власності за рахунок заміни природного газу і вугілля брикетами із соломи та очерету, зокрема, на об’єктах із встановленими твердопаливними котлами.

Решение (Продукт или Услуга)

Паливні брикети з соломи та/або очерету

Конкуренты

Поблизу із смт Веселинове є два виробника брикетів із біомаси. У філії ТОВ «Нібулон» у смт Токарівка виготовляють паливні брикети з відходів переробки сільськогосподарської продукції для власного споживання. Смт Токарівка входить в Веселинівську ОТГ (40 км до виробництва від смт Веселинове). ТОВ «Лан» виготовляє паливні брикети з відходів сільськогосподарської продукції, отриманих в результаті виробничої діяльності, з подальшою реалізацією біопалива населенню та власним споживанням. Знаходиться на території Веселинівського району за межами Веселинівської ОТГ (35 км до виробництва від смт Веселинове). Обсяги виробництва цих підприємств незначні та вони не готові постачати паливні брикети для опалення комунальних закладів Веселинівської ОТГ. Крім цього не задовольняється існуючий попит населення на тверде паливо.

Преимущества или дифференциаторы

 Новий вид діяльності  Сприяння розвитку ринку біопалива в Україні  Розвиток необхідної інфраструктури для ведення такої діяльності у регіоні  Використання різних типів побічної продукції, відходів рослинництва та енергетичних рослин  Диверсифікація постачальників сировини, розвиток конкуренції, падіння ціни на агросировину  Створення нових робочих місць  Відносно прозора конкуренція  Посилення позитивного іміджу підприємства завдяки розвитку екологічного виду діяльності – виробництва біопалива  Внесок у реалізацію планів розвитку громади  Підвищення соціально-економічної стабільності  Покращення культури управління відходами, покращення екологічної ситуації в регіоні  Збільшення незалежності громади від традиційних викопних палив  Опція продажів за межі регіону у разі падіння внутрішнього попиту  Забезпечення пожежної безпеки на ділянках очерету

Финансы

Загальна потреба проекту брикетування в інвестиціях складає 6 093 758 грн. Близько 48% необхідних інвестицій припадає на закупівлю та доставку брикетуючого обладнання. Інші суттєві складові інвестиційних витрат – спорудження ангару для виробничого обладнання і зберігання готової продукції та організація електропостачання (відповідно 41% та 10%). Загальну тривалість реалізації проекту можна оцінити до 8 місяців. Основними поточними витратами є витрати на сировину (50%), витрати електроенергію (18%) та оплата праці (10%).
При прийнятих початкових даних та припущеннях чиста приведена вартість проекту складає близько 2826,5 тис. грн при внутрішній нормі дохідності 28,7%. Простий термін окупності становить 4,47 років, дисконтований – 6,28 років. Індекс прибутковості РІ = 1,53 (>1, проект прибутковий). Найбільший вплив на основні економічні показники має ціна продажу брикетів, ціна на сировину для виробництва брикетів, а також продуктивність лінії брикетування.

Бизнес-модель

Виробництво планується створити у смт Веселинове Веселинівського району Миколаївської області на базі нового комунального підприємства на земельній ділянці, що знаходиться у комунальній власності площею 0,5 га. Ділянка розміщена на краю селища близько до джерел біомаси, наявні під’їзні дороги та неподалік розташовано декілька трансформаторних підстанцій, з яких можна підключитися для забезпечення потреб у електриці. Для розміщення лінії брикетування та готової продукції планується встановити безкаркасний ангар. Для заготівлі та логістики соломи і очерету буде використовуватися власна техніка, частина якої вже є у наявності в громаді. Крім цього техніку для заготівлі соломи можна орендувати у місцевих агровиробників або закуповувати в них тюки соломи.
Потреба у паливних брикетах на об’єктах бюджетних установ та організацій Веселинівської ОТГ складає до 1200 т на рік та очікується, що ринок збуту у приватному секторі досягне споживання 2800 т брикетів щорічно. З огляду на необхідність підготовки ринку збуту брикетів, пропонується у перший рік реалізації проекту (1 черга) встановити один прес-брикетувальник з продуктивністю 500 кг/год, а у другий рік (2 черга) добавити другий прес-брикетувальник для досягнення продуктивності 1,0 т/год. Основна сировина для паливних брикетів: солома 1294 т у перший рік та 3000 т/рік у наступні роки, додаткова – очерет в обсязі 1000 т у перший рік та 1500 т/рік після введення в експлуатацію 2 черги проекту.

Целевое назначение инвестиций

Загальна потреба проекту в інвестиціях складає 6093758 грн (основні напрями фінансування, що передбачаються проектом: 48% необхідних інвестицій припадає на закупівлю та доставку брикетуючого обладнання, 41% – на спорудження ангару. Інша суттєва складова інвестиційних витрат 10% – підключення до електропостачання.
Отримані необхідні кредитні та інші кошти у розмірі 6 093 758 грн направляються на фінансування запланованих напрямків з урахуванням часу реалізації кожного етапу. Комунальному підприємству потрібно буде додатково залучити кошти на придбання техніки для заготівлі біомаси. Для оплати витрат на заготівлю соломи у перший рік будуть залучені кошти які відповідають капітальним витратам на закупівлю прес-брикетувальника для реалізації 2 черги проекту. Заготівля соломи буде проводитися влітку першого року реалізації проекту. Готові брикети будуть реалізовані під час опалювального сезону, а отримані при цьому кошти частково будуть спрямовані на виконання планів 2 черги.

Предложение инвестору

При прийнятих початкових даних та припущеннях чиста приведена вартість проекту складає близько 2826,52 тис. грн при внутрішній нормі дохідності 28,7%. Простий термін окупності становить 4,47 років, дисконтований – 6,28 років. Індекс прибутковості, що означає який дохід отримає інвестор на одну умовну грошову одиницю, РІ = 1,53 (>1, проект прибутковий).

Команда или Руководство

Риски

Для виявлення ризиків використано методику SWOT-аналізу. Зі слабких сторін в досягнені цілей виділяються:
 Припинення реалізації проекту через брак коштів  Неможливість забезпечення виробництво брикетів необхідною кількістю сировини  Зростання конкуренції з часом  Потенційне підвищення цін на агросировину з часом  Можливі складнощі взаємодії із власниками агробіомаси, проблеми з довгостроковими контрактами, якістю біомаси, стабільністю постачання (наприклад, у разі неврожаїв)  Неналежні технічні засоби для організації логістики (можливі помилки на етапі планування через брак досвіду)  Брак державної підтримки та лізингових програм для закупівлі спеціалізованого виробничого обладнання та логістичної техніки  Відносна складність заміни запасних частин та матеріалів при використанні іноземного обладнання  Збільшення експлуатаційних витрат  Недотримання виробником технічних умов на брикети  Поломка обладнання  Неплатоспроможність споживачів продукції  Зміна курсу валют, зростання відсоткових банківських ставок для залучених коштів  Нестабільна державна політика у сфері біоенергетики  Нерозвинений ринок біопалива як в Україні в цілому, так і у регіоні зокрема

Победы в Конкурсах и другие награды

Конкурс на розробку ТЕО від ПРООН "Розвиток та комерціалізація біоенергетичних технологій у муніципальному секторі в Україні"
5,00
1
2
3
4
5
1 оценка
Авторизация/Регистрация
arrow_back
RU
more_horiz
close
visibility716
star0
Добавить в избранное
Удалить из избранных
share
close
thumb_up0
Нравится
Не нравится
Идея
Текущее состояние
Рынок
Проблема или Возможность
Решение (Продукт или Услуга)
Конкуренты
Преимущества или дифференциаторы
Финансы
Инвестировано в прошлых раундах, $
Бизнес-модель
Целевое назначение инвестиций
Предложение инвестору
Команда или Руководство
Менторы-советчики
Лид-инвестор
Риски
Прохождение Инкубационных/Акселерационных программ
Победы в Конкурсах и другие награды
Изобретение/Патент
Видео о продукте
Презентация