Фото - ФОП Бондаренко Євгеній Анатолійович
44808

ФОП Бондаренко Євгеній Анатолійович

Переробка та утилізація шин

Украина, Донецкая область
Отрасль: Производство
Стадия проекта: Готов прототип или продукт

Дата последнего изменения: 14.02.2020
Min сумма займа
$  100.000
Предлагаемая доходность
9% в год
На страницу владельца
0
Всего необходимо
$ 250.000
Рейтинг
equalizer из 1000
help
Рассчитывается по оценкам и заполненности проекта (подробнее о рейтингах)
Моя оценка
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Средняя оценка:
Также этот проект:
- ищет инвестиции
 

Идея

Промислова бізнес - ідея по запуску міні-заводу для виробництва гумової крихти шляхом переробки шин автогуми приваблює прекрасним співвідношенням великого обсягу грошового обороту і коротких строків окупності. А головне переробка вторинної сировини – це виробництво грошей зі сміття.

Текущее состояние

Переробка та утилізація шин в сучасному світі, де кількість автомобілів постійно зростає, набуває велике екологічне і економічне значення для всіх розвинених країн світу, в тому числі і України. Це пов'язано насамперед з тим, що зношені шини є джерелом тривалого забруднення навколишнього середовища. До того ж гума вогненебезпечна і не піддається біологічному розкладанню, а купа гумових покришок являє собою досить зручне місце для проживання цілих колоній комах і гризунів, багато з яких є джерелом інфекційних захворювань. Переробка шин краща тому, що 80% світового запасу шин створені з синтетичного каучуку одержуваного з нафти — не відновлюваного природного ресурсу. Заміна складування, поховання і спалювання технологією утилізації має важливе економічне значення, так як сприяє збереженню природних запасів цінної сировини, стимулює розвиток ресурсозберігаючих, дешевих технологій, а також виключає втрату великих земельних площ під звалища гумових відходів і покращує екологічну обстановку.

Рынок

Якщо ви зважитеся вести цю діяльність на більш серйозному рівні, буде необхідний аналіз ринку збуту в регіоні, на якому ви збираєтеся запустити свій проект. Без цієї роботи малоймовірно, щоб продукція приносила рентабельний дохід. Доведеться включити до бізнес-плана витрати на маркетингове дослідження ринку збуту готової продукції в конкретному регіоні. Яка існує потреба в цьому продукті і в яких каналах збуту можна його реалізувати? Хто ще зацікавлений цією галуззю і яка конкуренція на ринку?
Відповіді на ці питання потрібно брати до уваги і, очевидно, прорахувати можливості розвитку господарської діяльності протягом найближчих кількох років. Малоймовірно точно передбачити подальший хід подій, але приблизні обчислення вкажуть принаймні напрямок, у якому варто рухатися. Така рішучість краще, ніж дія наосліп.

Проблема или Возможность

Переробка шин що потрібно? Для збирання та заготівлі відходів гумових, у тому числі зношених шин:
1) документ, що підтверджує право власності або користування територією з твердим покриттям або відповідним складським приміщенням для належного зберігання відходів гумових, у тому числі зношених шин
2) вантажопідйомне обладнання вантажопідйомністю не менше 200 кг
3) обладнання для обробки (переробки) зношених шин
4) документ, що підтверджує наявність автоваг, які пройшли відповідну перевірку.

Конкуренты

ПРОДУКТИ ПЕРЕРОБКИ АВТОМОБІЛЬНИХ ШИН
Плитка з гумової крихти. Виробництво тротуарної плитки з гумової крихти автомобільних шин. Куди використовується гумова крихта від переробки шин? Цей унікальний і довговічний будівельний матеріал незамінний в наступних гілках промисловості:
Виробництво тротуарної плитки з гумової крихти.
При покритті доріг, асфальтовій і бетонної огорожі на дорогах з доповненням крихти.
У виробництві травмобезопасного покриття для спортивних, дитячих майданчиків та спортзалів.
У ландшафтному дизайні.
Виробництво гідрофобних матеріалів.
Гранули використовуються в будівельній промисловості виробництва гумових плит, панелей, покрівельних матеріалів тощо.
Гранули гумової крихти так само використовуються у виробництві гумових килимків для пішоходів.
Крихта гуми знайшла застосування в фільтрації різного виду рідини, створення теплоізоляції промислових приміщень.
З метою мінімізації ризику можна розширити сферу виготовлення гумової крихти. Так, можна робити гумові плити чи інші оболонки цього матеріалу. Потреба в цих продуктах не залежить від потреби у крихті. Тому в одному підприємстві ти зможеш створювати два цілком різні напрямки діяльності.
Одним з великих очікувань промисловості є виробництво гумової крихти. У нас цього типу промисловість сьогодні особливо не розвинена.Не забувайте про таку важливою складовою якої є продаж готової продукції. Популярність гумової крихти як будівельний матеріал – зростає. На ринку все більше нових конкурентів. У підсумку, якщо є правильний підхід до продажу цього продукту, можна легко пристосувати канали продажу. Даний тип виробництва не вимагає спеціальних умінь, він технологічно простий.

Преимущества или дифференциаторы

Залежно від суми, інвестованої в продукцію, час окупності може розтягнутися від шести місяців до двох років. Щодо коротких термінів окупності є наступним плюсом на користь цього виду діяльності. Отже, висока затребуваність продукту (як і у всіх будівельних матеріалів), мінімізація ризиків і згаданих порогів входу в технологію виробництва - робить його привабливим з точки зору інвестиції.

Финансы

ЩО ПОТРІБНО ДЛЯ ПЕРЕРОБКИ ШИН В ГУМОВУ КРИХТУ
Мінімально укомплектована лінія по переробці шин в гумову крихту в тому числі для збільшення прибутку лінія для виробництва гумової плитки включає в себе наступні вимоги та обладнання яке можна знайти у постачальників і в інтернеті за такими цінами:
1) Бортовирезной верстат - 650 000, 00 тис грн – 26 520 $
2) Ленто нарезной верстат - 670 000, 00 тис грн – 27 336 $
3) Шредер для подрібнення гуми – 830 000,00 тис грн – 33 864 $
4) Круговє сито - 450 000, 00 тис грн - 18360 $
5) Транспортер з магнітним сепаратором -550 000, 00 тис грн – 22 440 $
6) Верстат для обробки бортових кілець -450 000, 00 тис грн – 18 360 $
7) Ліцензія - до 19 600,00 тис грн - 800 $
8) Приміщення 200 м2 (2200 грн за м2, 600 грн за бетонну підлогу товщина 10 см) сума 560 000, 00 тис грн - 22 855 $
9) Підкладні ваги повірені: 601 000, 00 тис грн – 24 530 $
10) навантажувачі 481 000,00 тис грн - 19 630 $
11) Обладнання для виробництва гумової плитки 530 000,00 тис грн - 21 600 $
12) Підведення світла і закупівля сировини 336 200,00 тис грн - 13 700 $

РАЗОМ 6 127 800, 00 млн грн - 249 995 $

Срок кредитования

36 месяцев

Процентная ставка, %

9

Тип залога

Другое

Залог и активы

Линия по переработке шин и построеный завода на 200 м2 со всем оборудованием

Бизнес-модель

БІЗНЕС-ПЛАН ВИРОБНИЦТВА ГУМОВОЇ КРИХТИ З РОЗРАХУНКАМИ
У виробництві гумової крихти були використані колишні у вживанні, старі, браковані автомобільні покришки. З очевидних обставин не слід навіть говорити про пошук сировини та її ціну. Старі покришки можна знайти у великих кількостях. Ви можете їх придбати по мінімальній оплаті, а іноді доведеться заплатити за доставку до своєї фірми.
Виробництво гумової крихти, як уже згадано, цілком доступно для малого бізнесу. Виробнича лінія за 93 935 $ здатна швидко переробити найрізноманітніші шини: автомобільні, автобусні та інші покришки. У даний момент виділяють два головних методів, з допомогою яких виробляється гумова крихта:
Механічне дроблення.
Дроблення методом ударної хвилі. Ударно-хвильовий дроблення гуми на крихту є відносно молодим методом переробки покришок. Найбільш популярне механічне дроблення.
Виробництво гумової крихти з допомогою ударної хвилі вимагає особливого підходу. Зокрема, необхідне обладнання, у якому буде знаходиться продукція, по типу холодильних коморах, які досить дорогі. Помітна переважна можливість встановлення обладнання для виробництва гумової крихти з автогуми, методом ударної хвилі на менших виробничих площах. Можна заощадити на щомісячній оренді. У той же час вартість електричної енергії буде менше ніж при аналогової інсталяції. Але все одно таке обладнання повною мірою обґрунтовано при великих і середніх обсягах виробництва, так як воно дуже дороге.
Виготовлення гумової крихти може початися з малого виробничого обсягу і при відносно малих витратах. Досить 40 квадратних метрів виробничої площі з висотою стелі 3м. Буде встановлена пряма лінія виробництва гумової крихти, підключено живлення з силою 380 вольт і 2 працівника, які будуть контролювати дію напівавтоматичного обладнання.
Найкращим варіантом у період виходу на точку окупності бізнесу є безперервна робота протягом цілого тижня. Щоб це зробити, слід організувати три робочі зміни. В результаті персонал буде складатися з восьми осіб. Крім того, слід дбати про місця складування сировини і готових продуктів. У цьому випадку простір до зберігання покришок повинен вміщати в чотири, і навіть в п'ять разів більше. У зв'язку з цим, поверхня приміщення для сировини (шин) може зажадати до 100м2, а для зберігання готової гумової крихти – 20м2.
На цій підставі вартість 500 кілограмів продукції в годину буде змінюватися і змінюватися. В даному бізнес-плані визначимо постійні витрати на місяць:
Закупівля шин за ціною 40$ за 1 тонну – 4 800 $ (необхідно 120 тонни сировини на місяць).
Вартість оренди складу з витратами за світло, вода тощо буде близько 1000$-1200$ в місяць.
Зарплати працівників, що обслуговують виробничу лінію, коштують від 400$ до 700$ в місяць;
Хороша ідея – надання можливості клієнтам здати шини на переробку за гроші. Свій приймальний пункт допоможе не тільки скоротити транспортні витрати на доставку сировини, але і відразу отримати попередній додатковий дохід, про який описано нижче.
Якщо виробнича лінія виробляє 500 кілограмів на годину, працюючи без перерв, то в місяці кількість готових продуктів складатиме 120 тонни гумової крихти (500 кг*8 годин*30 днів = 120 000 кг).
Беручи до уваги середню роздрібну вартість гумової крихти в розмірі 0,28$ за кілограм, ми отримаємо дохід за місяць брудними у розмірі 823 294, 08 тис грн – 33 600, 00$ (0,28*120 000 кг).
Варто також зауважити, що при виробництві в відходах залишається металобрухт (дріт в кортах шин). Його обсяг становить близько 7%.
Цікавий факт! За даними компанії Goodyear Tire and Rubber, середня вага шини близько 22 фунтів (до 10 кг). При цьому в ній міститься 0,68 кг металокорду (він служить в якості армуючого для структури гуми в шинах).
З одного боку, це виробничі відходи, а з позитивного боку – це суттєвий додатковий прибуток: 0,7 кг металевого дроту та металокорду шини. І того 0,7 *50шин/год * 8 годин * 30 днів = 8400 кг металу з 120-ох тонн покришок – щомісяця!
Середня ціна металобрухту близько 200$ за тонну. У підсумку вигода з продажу металевого дроту з корду ми отримаємо додаткові 1 680$. Варто задуматися над тим, як організувати свій прийом автомобільних шин у переробку за гроші.
Ця сума вигоди є іноді більш економічно обґрунтованим доходом, отриманим у процесі реалізації цієї діяльності.

Решение (Продукт или Услуга)

МІНІ - ЗАВОД З ПЕРЕРОБКИ ШИН В КРИХТУ
Як правильно розрахувати темп і обсяг виробництва гумової крихти з перероблених автомобільних шин? Відповідь на це питання ні такє простє. Виробництво гумової крихти залежить від багатьох нюансів. Існує два ключових фактори, які лягли в основу привабливості даної діяльності з точки зору інвестування. Вони допоможуть дати відповідь на це питання:
Фактор №1: Поріг входу в промисловий малий бізнес: Доступна сировина для виробництва. Перш за все слід правильно оцінити свої фінансові запаси, якими ви володієте (власні заощадження і можливі кредити та інвестування). Варто зауважити, що цей тип промисловості можливий при різних обсягах інвестування, а отже такий бізнес добре масштабується. При малих інвестиціях в початковій фазі дохід може бути мінімальний з урахуванням регулярних витрат на електроенергію, транспортних витрат, зарплата співробітникам, податки і т. п. Тут варто відзначити, що дана концепція бізнес-ідеї лежить в основі переробки відходів (використаних автомобільних шин). А за традицією для того, щоб отримати золото зі сміття потрібно виконати великий обсяг роботи. Тому надто малі інвестиції істотно підвищують ризики. Можна почати виробництво на великий масштаб через конструювання профільного підприємства великими площами, наприклад, декількох сотень квадратних метрів, що буде коштувати великих вкладень. Зробіть оптимальний вибір стратегії інвестування на користь золотої середини між цими кордонами.
Фактор №2: Виробничі потужності для малого бізнесу: Якість гумової крихти. У випадку, якщо у вас є близько 250 000 $ грошей, питання вибору не повинне перешкоджати. За ці гроші можна придбати виробничу лінію з переробки покришок на крихту з мінімальною комплектацією і продуктивністю – 500кг/час. У цьому випадку найважливішим буде будівництво чи оренда складу з площею близько 100 м2 в тому числі виробниче приміщення площа якого повинна складати в середньому 40 м2, плюс ще кілька невеликих складських приміщень. У цьому випадку виробництво крихти з гуми може початися від обсягу виробництва 120 000 кілограмів готового продукту щодня (500кг/годину в 1-ну робочу зміну).

Команда или Руководство

Риски

Відповіді на ці питання потрібно брати до уваги і, очевидно, прорахувати можливості розвитку господарської діяльності протягом найближчих кількох років. Малоймовірно точно передбачити подальший хід подій, але приблизні обчислення вкажуть принаймні напрямок, у якому варто рухатися. Така рішучість краще, ніж дія наосліп.
5,00
1
2
3
4
5
2 оценки
Авторизация/Регистрация
arrow_back
RU
more_horiz
close
visibility4022
star4
Добавить в избранное
Удалить из избранных
share
close
thumb_up0
Нравится
Не нравится
Идея
Текущее состояние
Рынок
Проблема или Возможность
Конкуренты
Преимущества или дифференциаторы
Финансы
Профинансировано ранее, $
Срок кредитования
Процентная ставка, %
Тип залога
Залог и активы
Бизнес-модель
Решение (Продукт или Услуга)
Команда или Руководство
Лид-кредитор
Риски
Прохождение Инкубационных/Акселерационных программ
Победы в Конкурсах и другие награды
Изобретение/Патент
Видео о продукте
Презентация