Фото - ОСН Вуличний комітет Хуторівка
27127

ОСН Вуличний комітет Хуторівка

НІЦ з енергоефективності та відновлюваних джерел енергії

Украина, Львовская область
Отрасль: Интернет и ИТ, Образование, обучение, Производство, Туризм, спорт, Энергетика
Стадия проекта: Есть идея или наработки

Дата последнего изменения: 10.08.2018
На страницу владельца
1
equalizer из 2000
help
Рассчитывается по оценкам и заполненности проекта (подробнее о рейтингах)
Моя оценка
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Средняя оценка:
 

Идея

Популяризація енергозбереження та альтернативних джерел енергії для створення у майбутньому надійних підвалин для енергетичної незалежності нашої держави. Просування культури максимального зменшення об'ємів відходів що продукує людина, філософія Zero Waste.

Текущее состояние

Проект навчально-ігрового центру знаходиться на етапі ідеї. Знайдено ділянку площею орієнтовно 1,5 гектари для його будівництва у середмісті Львова. Є дозвіл на розробку детального плану території в межах вулиці де передбачається його впровадження. Проект планується реалізувати у комплексі з іншим стартапом поряд, котрий згенерує додатковий інтерес до центру, його суть полягає у створенні на базі будинків нашої вулиці у місті Львові промо-майданчика для популяризації рішень конкретних компаній, що працюють у вищезгаданому бізнесі, встановивши для початку сонячні панелі та теплові насоси і таким чином створити повністю автономну та незалежну від традиційних джерел енергії житлову локацію разом з впровадженням концепції Zero Waste з використанням біогазових установок зокрема. Ми вже попередньо зустрілись з представниками швейцарської компанії Designergy SA (комплексні рішення по облаштуванню інтегрованих у покрівлю сонячних панелей) щодо використання панелей у проекті і в перспективі розглянути участь у будівництві заводу. Це стало можливим у тому числі завдяки нашій зустрічі з мером міста Львова Андрієм Садовим, котрий виявив зацікавленість нашою ідеєю та надав нам лист підтримки від імені міста. Також нашу ідею підтримує та готове сприяти у межах своїх повноважень Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України у особі голови Сергія Савчука. Забезпечити нас тепловимим насосами ми запропонували шведській компанії Octopus Energi AB, що представлена юридичною особою в Україні . Додамо, що ключовим моментом у цьому проекті є перспектива побудови заводу з виготовлення сонячних фотоелементів поряд з нашою вулицею і реально діючий комплекс на базі наших будинків має сприяти максимальній завантаженості потужностей. Додатково ми звернулись до Європейського банку реконструкції та розвитку з питанням фінансової підтримки нашого проекту. Попередньо банк високо оцінив нашу ідею і висловив зхацікавленість. Найближчим часом переговори у цьому напрямку продовжаться.

Орієнтовна вартість реалізації проекту промо-майданчика скаладє 250-300 тис. євро. Площа території де знаходяться будинки маркетинг-майданчика та заводу складає близько 4 гектарів.

Рынок

Клієнтами нашого центру є широкий спектр населення у категоріях від дітей віком від трьох років до дорослих без обмежень віку. Ринок альтернативної енергетики в Україні на етапі становлення та розвитку. Доля у загальному енергетичному балансі нашої країни складає трохи більше одного відсотка. За прогнозами до 2030 року обсяги зростуть у 20 раз. Для порівняння, в Європі частка відновлюваних джерел складає 16,7% і за останні десять років зросла у два рази.Тобто інтерес до таких технологій з боку населення зростатиме значними темпами. Також останнім часом на хвилі розумного використання енергії росте інтерес до питань енергоефективності, що у комплексі із розвитком ринку відновлюваних джерел енергії приведе до зменшення загального енергоспоживання країни і збільшення в ньому частки альтернативних джерел. Проблеми зі сміттям у нашому місті вимагають зміни підходу до цього питання і тут важливо усунути причину, а саме поведінку громадян зі сміттям, щоб належним чином його сортувати і мінімально його продукувати. Це також буде привертати все більший інтерес до цієї теми потенційних відвідувачів нашого центру.

Проблема или Возможность

Низький рівень поінформованості серед громадян про існування альтернативних джерел енергії та новітніх методів енергоефективності у побуті та житті та практична відсутність культури сортування та зменшення кількості побутових відходів.

Решение (Продукт или Услуга)

Просування ідей енергоефективності, відновлюваних джерел енергії та філософії Zero Waste у форматі ігрового процесу з реально діючими прикладами на базі різноманітних розважальних майданчиків дозволить стимулювати інтерес аудиторії та продовжити вивчення цих процесів та методів вже у навчальних аудиторіях центру обладнаних відповідним чином для ефективного отримання знань. Присутність поряд маркетплейсу, утвореного сукупністю приватних будинків з повністю автономною роботою на базі відновлюваних джерел енергії та заводу з виробництва сонячних панелей , буде додатковою точкою притягання для клієнтів. З концепцією заводу можна ознайомитись за оремим лінком https://startup.ua/ua/startups/375560.html. Це все разом дозволить вийти на інший рівень споживання ресурсів і створить у перспективі частину суспільства, котре мислить іншими категоріями у енергоспоживанні та збереженні довкілля, а також сформує майбутніх професіоналів, котрі будуть займатись впровадженням цих технологій в Україні.

Конкуренты

Аналогічного центру в країні не існує. Опосередкованими конкурентами можуть стати звичайні ТРЦ та різноманітні гуртки за інтересами.

Преимущества или дифференциаторы

Перевагою є присутність поряд точки притягання у вигляді промо-майданчика, що популяризує альтернативні джерела енергії , технології енергоефективності та життя без сміття разом з заводом з виробництва сонячних панелей. Ще одним об'єктом, який буде джерелом підвищеного інтересу для потенційних відвідувачів, є високотехнологічний пішохідний міст довжиною 70 метрів над автомобільною дорогою, побудований з броньованого скла, котрий входить у прилеглу інфраструктуру центру і дозволить додатково залучити до центру мешканців великого кварталу, що активно розбудовується поряд. Унікальність комплексу всіх вищезгаданих об'єктів разом з центром та включення такої прогресивної та технологічної локації у перелік офіційних рекомендованих екскурсій містом Львовом приверне додаткову увагу.

Финансы

Об'єм інвестицій у будівництво навчально-ігрового центру та прилеглої інфраструктури складає орієнтовно 5 млн. доларів США. Площа споруди близько 7000 кв.м.


Період окупності близько 5 років.

Целевое назначение инвестиций

Інвестиції залучені для цього проекту будуть використані безпосередньо для будівництва споруди центру, внутрішнього облаштування та створення необхідної інфраструктури поряд.

Предложение инвестору

Інвестору пропонується частка у розмірі 70 відсотків. Всю додаткову інформацію щодо наявних документів, конкретного розташування у місті Львові та план-схеми комплексу з інфраструктурою надамо на окремий запит.

Риски

Найбільшим ризиком у процесі реалізації ідеї може стати бюрократична державна машина, котра здатна розтягнути у часі терміни введення об'єктів у експлуатацію. Але підтримка наших планів Львівською міською радою, Агентством Держенергоефективності, участь у проекті закордонних партнерів дозволяє бути впевненим у безперешкодному отриманні всіх необхідних дозволів та проходження потрібних процедур для почтаку роботи центру.

Видео о продукте

5,00
1
2
3
4
5
1 оценка
Авторизация/Регистрация
arrow_back
RU
more_horiz
close
visibility1771
star1
Добавить в избранное
Удалить из избранных
share
close
thumb_up0
Нравится
Не нравится
Идея
Текущее состояние
Рынок
Проблема или Возможность
Решение (Продукт или Услуга)
Конкуренты
Преимущества или дифференциаторы
Финансы
Инвестировано в прошлых раундах, $
Бизнес-модель
Целевое назначение инвестиций
Предложение инвестору
Команда или Руководство
Менторы-советчики
Лид-инвестор
Риски
Прохождение Инкубационных/Акселерационных программ
Победы в Конкурсах и другие награды
Изобретение/Патент
Видео о продукте
Презентация