Фото - Ферментавані огірки
60523

Ферментавані огірки

Виробництво огірків маринованих та огіркового релішу

Україна, Київська область
Галузь: Виробництво
Стадія проекту: Є ідея або напрацювання

Дата останньої зміни: 10.06.2025
Показати контакти
2
equalizer з 2000
help
Розраховується за оцінками та згідно із заповненістю Анкети проекту (докладніше про рейтинги )
Моя оцінка
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Середня оцінка:
 

Ідея

Забезпечити фаст- фуди огірками маринованими та огірковим релішем допоможе відкриття виробництва цього продукту у центральній частині нашої держави де використовуються вирощування огірків у теплицях.
Багато компаній . які використовують огірки у своїх блюдах вимушені закуповувати товар за кордоном.

Поточний стан

Це ідея, яка з'явилася багато років тому. Раніше на ринку з цією продукцією виступаві тільки "Чумак". Альтернативних виробників в Україні має і досі. Компанія Макдональдс Україна, яка закупувувала цей продукт для своїх блюд на підприємстві "Чумак", в обсязі 750 000 кг на рік, зараз закуповує його за кордоном. Але я впевнена, якщо були б українські виробники, вони купували в Україні.

Ринок

Виробництво огірків маринованих націлене на фаст-фуд, заклади швидкого харчування, бістро та АЗС. Такі як: Макдональдс, ОККО, WOG. KFS то що

Проблема або Можливість

Виробництво огірків маринованих націлене на фаст-фуд, заклади швидкого харчування, бістро та АЗС.
Огірки слугують доповненням до основної страви або неодмінною складовою гамбургерів, бургерів, шаурми, де яких видів піци, салатів, тощо.
Виробництво буде маловідходне за рахунок того, що не кондиційний (відбракований на лінії виробництва) огірок можна переробити на огірковий реліш, який теж у свою чергу після додавання інгредієнтів і перемішування огіркової маси, використовують як соус, чи однією із складових частин соусу (наприклад Тартар).
Для виробництва таким способом збереження овочів не потрібно споживання газу. Потрібні якісна вода та електроенергія.
Проблеми:
Зростання ціни на сировину, матеріали, паливо, матеріальне забезпечення виробництва, заробітна плата співробітників
Виробництво треба влаштувати, як найбільш механізоване це допоможе скоротити витрати на виробничий персонал.
Обладнання для виробництва солінь коштує дорого. Овочі необхідно відсортувати, відкалібрувати, вимити, витримати всі технології приготування, нарізати, якісно зафасувати. Одним із важливих аспектів є безпека продукту та його якість, яка повинна бути сертифікована за стандартами ДСТУ ISO 22 000:2019

Рішення (Продукт або Послуга)

Договірна ціна на огірок свіжий буде коливатися у впродовж року, треба домовитися про стабільну ціну на сировину з фермерськими хазяйствами на весь рік. Можна запровадити бонусування за показниками якості сировини. Наприклад - чим менше браку, тим більша ціна, то що.
При підтримці мого проекту ви зможете повернути вкладені гроші з процентами (20%) вже за 4-5 років, і заробити 8 млн грн.
При найгіршому сценарію гарантовано отримаєте свої гроші.

Конкуренти

Ті фірми які представлені на ринку переробки овочів (Ніжинський консервний завод, "Верес", Бондюєль то що) не будуть складати конкуренцію, бо це зовсім інший продукт.

Переваги або дифференциатори

На ринку існують виробництва маринадів та консервацій овочів, які мають сезонний характер. Виробник закладає продукцію у літній сезон, а на протязі року етикетує та реалізовує свою продукцію, за рахунок застосування у виробництві режимів пастеризації та стерилізації і великих строків придатності таких продуктів. Фасування таких продуктів це скло, п\е відро, п\е пакет.
Збереження овочів ферментативним способом, відкриває нові можливості для розвитку цього сегменту на ринку України. Продукт має інші смакові, органолептичні властивості.
Цей спосіб збереження та переробки овочів дозволяє запустити виробництво та займатися переробкою овочів цілий рік.

Фінанси

Витрати на виробництво готового продукту
Огірки мариновані різані (готовий продукт) собівартість 1 кг становить 85,4 грн. Продаж 1 кг 112,0 грн

Бізнес-модель

Виробник (В2В)
Ключові партнери (фермерські хазяйства, виробники інгредієнтів)
Ключова діяльтність - виробництво
Сегмент клієнтів - заклади харчування (фаст-фуд, ресторани, кафе, бістро)

Цільове призначення інвестицій

Запуск виробництва

Пропозиція інвестору

При підтримці мого проекту ви зможете повернути вкладені гроші з процентами (20%) вже за 4-5 років, і заробити 8 млн грн.
При найгіршому сценарію гарантовано отримаєте свої гроші.

Команда або Керівництво

Ризики

Зростання ціни на сировину, матеріали, паливо, матеріальне забезпечення виробництва, заробітна плата співробітників
Обладнання для виробництва солінь коштує дорого
Підприємство повинно відповідати вимогам європейських стандартів для харчової промисловості.

Перемоги в Конкурсах і інші нагороди

не має
5,00
1
2
3
4
5
1 оцінка
Авторизація/Реєстрація
arrow_back
UA
more_horiz
close
visibility585
star0
Додати в обране
Видалити з обраних
share
close
thumb_up0
Подобається
Не подобається
Ідея
Поточний стан
Ринок
Проблема або Можливість
Рішення (Продукт або Послуга)
Конкуренти
Переваги або дифференциатори
Фінанси
Інвестовано в минулих раундах, $
Бізнес-модель
Цільове призначення інвестицій
Пропозиція інвестору
Команда або Керівництво
Ментори-порадники
Лід-інвестор
Ризики
Проходження Інкубаційних/Акселераційних програм
Перемоги в Конкурсах і інші нагороди
Винахід/Патент
Відео про продукт