Фото - EcoFerma
59803

EcoFerma

Створення міні-цеху з виробництва соняшникової олії

Украина, Черновицкая область
Отрасль: Пищевая промышленность, Производство, Сельское хозяйство
Стадия проекта: Есть идея или наработки

Дата последнего изменения: 20.03.2023
На страницу владельца
0
equalizer из 2000
help
Рассчитывается по оценкам и заполненности проекта (подробнее о рейтингах)
Моя оценка
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Средняя оценка:
 

Идея

В Україні найбільше промислове значення з олійних культур мають соняшник, соя, озимий та ярий ріпак, гірчиця, рицина, льон олійний. З насіння цих культур одержують унікальні за споживчими властивостями види олій, замінити які в специфічних галузях народного господарства практично неможливо

Текущее состояние

Приміщення під обладнання є в наявності. Все інше потрібно закупляти.

Проблема или Возможность

Сьогодні ринок України достатньо забезпечений вітчизняним та імпортним обладнанням для переробки насіння олійних культур у необхідному асортименті. Широкий спектр машин щодо пропускної спроможності дозволяє підібрати технологічні комплекси для сільськогосподарського підприємства будь-якого розміру з будь-якими обсягами виробництва олійної сировини. Були виконані розрахунки економічної ефективності організації внутрішньогосподарської переробки насіння соняшнику на олію.

Решение (Продукт или Услуга)

При виборі потужності олійно переробного обладнання ми виходили з прогнозованої наявності вільних товарних обсягів насіння у господарстві, які після розрахунків за контрактами, виплати в рахунок оплати праці та в якості орендної плати приміщення та купівля соняшнику. Крім того, нами були враховані потреби сільського населення у послугах щодо переробки власного соняшнику на давальницьких умовах, а також можливість надання послуг з переробки сусіднім сільськогосподарським підприємствам за відповідну плату.

Конкуренты

Сьогодні ринок України достатньо забезпечений вітчизняним та імпортним обладнанням для переробки насіння олійних культур у необхідному асортименті. Широкий спектр машин щодо пропускної спроможності дозволяє підібрати технологічні комплекси для сільськогосподарського підприємства будь-якого розміру з будь-якими обсягами виробництва олійної сировини.

Преимущества или дифференциаторы

Проведені розрахунки у цілому свідчать про доцільність організації міні-цеху з виробництва соняшникової олії у сучасних умовах господарювання. Але у більш віддаленій перспективі у процесі становлення досконалих справедливих економічних відносин між виробниками сільськогосподарської сировини та крупними переробними підприємствами, формування ефективної ринкової інфраструктури (логістика, зберігання тощо) внутрішньогосподарська переробка повинна відігравати роль допоміжного підсобного виробництва для побудови раціональної організаційної структури господарств, забезпечення їх внутрішньогосподарських потреб, часткового задоволення попиту на місцевих регіональних ринках та надання послуг населенню щодо переробки сільськогосподарської сировини на давальницьких умовах.

Целевое назначение инвестиций

Закупівля обладнання та сировини

Команда или Руководство

Риски

На базі економічно міцних господарств, за умов забезпечення належного контролю санітарних і технологічних вимог, на основі горизонтальної кооперації сільськогосподарських товаровиробників однієї сировинної зони можлива концентрація промислового виробництва продуктів харчування з більшою доданою вартістю з подальшим удосконаленням технологій, впровадженням ліній з глибокого очищення і фасування продукції у дрібну тару, її зберіганням і реалізацією кінцевому споживачу. Такі форми організації підприємницької діяльності у галузі дадуть можливість виробляти продукцію належного рівня якості і ціни, сприятимуть формуванню конкурентного середовища на споживчому ринку й створять гідну конкуренцію крупним спеціалізованим олійно переробним підприємствам і комбінатам.
5,00
1
2
3
4
5
1 оценка
Авторизация/Регистрация
arrow_back
RU
more_horiz
close
visibility185
star0
Добавить в избранное
Удалить из избранных
share
close
thumb_up0
Нравится
Не нравится
Идея
Текущее состояние
Рынок
Проблема или Возможность
Решение (Продукт или Услуга)
Конкуренты
Преимущества или дифференциаторы
Финансы
Инвестировано в прошлых раундах, $
Бизнес-модель
Целевое назначение инвестиций
Предложение инвестору
Команда или Руководство
Менторы-советчики
Лид-инвестор
Риски
Прохождение Инкубационных/Акселерационных программ
Победы в Конкурсах и другие награды
Изобретение/Патент
Видео о продукте
Презентация