Фото - ОК Східниця
45890

ОК Східниця

дохідна нерухомість

Украина, Львовская область
Отрасль: Недвижимость, Строительство, Туризм, спорт
Стадия проекта: Есть идея или наработки

Дата последнего изменения: 27.03.2020
На страницу владельца
0
equalizer из 2000
help
Рассчитывается по оценкам и заполненности проекта (подробнее о рейтингах)
Моя оценка
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Средняя оценка:
 

Идея

Наша компанія пропонує придбати апартамент в апарт-готелі "Східниця" та отримувати пасивний дохід від його експлуатації, яку буде здійснювати наша компанія-оператор.

Текущее состояние

оформлено право забудови земельної ділянки, розроблений ескізний проект для оформлення будівельного паспорту, підготовлені документи для оформлення будівельного паспорта, опрацьовані постачальники та підрядники, проводиться рекламна кампанія

Рынок

Наш клієнт - інвестор, який має власний успішний бізнес та має намір створити/розширити портфель дохідної нерухомості, забезпечивши перехід від статусу "активний бізнесмен" в статус "рантьє". Оскільки ціна апартаменту не є високою, коло клієнтів в межах України складає не менше 10 000 осіб. Світовий ринок апартаментів зараз активно розвивається, найбільші готельні мережі активно включаються в траснформацію ринку готельних послуг на користь апартаментів. Локальний ринок знаходиться в початковому стані та активно розвивається.

Проблема или Возможность

Наш клієнт - людина, яка прагне придбати надійний довгостроковий матеріальний актив та отримувати пасивний дохід (рантьє).
На сьогоднішній день від 10 до 20 відсотків квартир на первинному ринку нерухомості придбаваються саме такими інвесторами як альтернатива банківським депозитам. Разом із тим, інвестування в квартири має ряд суттєвих недоліків, з якими доводиться миритися інвесторам :
1) приваблива ціна на квартири існує лише на етапі котловану, після чого суттєво зростає протягом терміну будівництва. Як правило, переважна більшість багатоквартирних будинків будується та приймається в експлуатацію протягом 2-3 років. Крім того, протягом цього строку існують ризики зупинки будівництва з різних причин. Таким чином, інвестор вимушений або збільшувати свої ризики заради привабливої ціни на старті і втрачати 3-4 роки до початку окупності своїх інвестицій, або інвестувати на етапі готовності квартир по їх максимальній ціні, що в подальшому так само збільшує термін окупності інвестиції.
2) придбавши квартиру, інвестор змушений витрачати свій час та додатковий капітал на її ремонт.
3) як правило, для отримання доходу від квартири інвестор змушений обирати один з двох варіантів її експлуатації - або він надає її в довгострокову оренду (це потребує менших витрат часу та уваги інвестора, але й приносить менший дохід), або він надає її в подобову оренду (цей варіант передбачає велику залученість інвестора, хоча й приносить більший дохід). І в першому, і в другому випадку інвестор змушений сам управляти активом. Таким чином, дохід, отриманий від інвестування в квартири в такому вигляді, важко назвати "пасивним".
4) ну і головний недолік - квартиру інвестор може придбати лише в тому місті, де живе сам. таким чином, він позбавлений можливості інсвестувати в об,єкти, розташовані в більш привабливих місцях - на морських узбережжях, в горах, в столиці, в крупних туристичних центрах.

Решение (Продукт или Услуга)

Вищезазначені недоліки інвестування в квартири відсутні в нашому продукті - апартаменти "під ключ".
По-перше, розроблений нами формат "мініапарт-готель на 12 апартаментів" дозволяє нам збудувати та прийняти його в експлуатацію протягом 6 місяців, отже, інвестор отримає перший дохід вже в вересні 2020 року ! Додатковою перевагою такого формату є спрощена процедура оформлення документів на будівницво та прийняття в експлуатацію, що нівелює залежність проекту від бюрократичних перепонів.
по-друге, апартамент передається у власність інвестора в стані "під ключ", повністю оздоблений, вмебльований, оснащений технікою, посудом тощо.
по-третє, управління апартаментом здійснює наша компанія-оператор, яка бере на себе вирішення всіх питань, повязаних із експлуатацією апартаменту (залучення клієнтів, операційне обслуговування, ремонт тощо).
по-четверте, наша компанія-оператор пропонує дві моделі отримання доходу інвестором :
1) розподіл валового доходу від апартаменту між інвестором та оператором (75/25 відсотків);
2) гарантовані виплати оператором на користь інвестора 12 відсотків на рік від суми інвестиції.
по-четверте, придбати апартамент може інвестор з будь-якого куточка України.

Конкуренты

найближчими конкурентами є сегмент окремих мінібудиночків площею 25-30 кв.м.

Преимущества или дифференциаторы

наші переваги перед конкурентами - більш зручне планування та менша ціна.

Финансы

на старті будівництва вартість 1 кв.м апартаменту складає 750 доларів, вартість найменшого апартаменту складає 18750 доларів. при завершенні будівництва вартість 1 кв.м буде складати 1000 доларів, а апараменту - 25 000 доларів відповідно. В найближчі 5 років ціна апартаменту зросте до 30 000 доларів. Термін окупності апартаменту за умови придбання по стартовій ціні складає 4 роки (не рахуючи терміну будівництва).

Бизнес-модель

В2С

Целевое назначение инвестиций

інвестиції потрібні для покриття витрат на будівництво.

Предложение инвестору

мінімальна інвестиція - придбання одного апартаменту (18750 доларів), максимальна інвестиція - придбання 10 апартаментів (210 000 доларів).

Команда или Руководство

5,00
1
2
3
4
5
1 оценка
Авторизация/Регистрация
arrow_back
RU
more_horiz
close
visibility725
star0
Добавить в избранное
Удалить из избранных
share
close
thumb_up0
Нравится
Не нравится
Идея
Текущее состояние
Рынок
Проблема или Возможность
Решение (Продукт или Услуга)
Конкуренты
Преимущества или дифференциаторы
Финансы
Инвестировано в прошлых раундах, $
Бизнес-модель
Целевое назначение инвестиций
Предложение инвестору
Команда или Руководство
Менторы-советчики
Лид-инвестор
Риски
Прохождение Инкубационных/Акселерационных программ
Победы в Конкурсах и другие награды
Изобретение/Патент
Видео о продукте
Презентация