Фото - SIROCCO ENERGY
31536

SIROCCO ENERGY

SIROCCO ENERGY

Украина, город Киев
Отрасль: Энергетика
Стадия проекта: Готов прототип или продукт

Дата последнего изменения: 11.09.2018
На страницу владельца
5
equalizer из 2000
help
Рассчитывается по оценкам и заполненности проекта (подробнее о рейтингах)
Моя оценка
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Средняя оценка:
 

Идея

Sirocco Energy розробив новий лінійний вітрогенератор який ефективно генерує енергію в міському/приміському середовищі, тим самим є адаптованим рішенням для використаннях на підприємствах.
На відміну від горизонтальних та вертикальних вітрових турбін, вітряні панелі Sirocco мають поступальний рух, а не обертальний рух. Цей підхід, підтвердженний дослідженнями та тестуванями, дає панелі низку переваг, завдяки чому дизайн Sirocco є значно ефективнішим і зручним для використання в міських/приміських середовищах.

Текущее состояние

На даному етапі є робочий прототип, який пройшов декілька етапів адаптації та удосконалення. Проводимо адаптацію до виробництва продукту. Підписаний договір на пілотне встановлення (Мережа ресторанів та готелів "Самогонна Ресторація"). Підписані Letters of intent на виробництво ("СMPI" Штати, Китай), дистриб'юцію ("Digital Asset Manager LLC", Штати), пілотні проекти ("МакБуд", Квітоцентр, Самогонна Ресторація, Україна, "Digital Asset Manager LLC" Штати), business development (Іn-ception, Німеччина).

Рынок

Глобальна рада з питань вітрової енергетики прогнозувала, що до кінця 2050 р. відновлювані технології зафіксують більш ніж 80% ринку. У 2016 році виробництво малої вітроенергетики у світі склало 530 млн.дол. США, і до кінця 2025 р. очікує досягти 1790 млн.доларів США.
Штати поділені на 6 Industrial Regions. (the New England Region, the New York and Mid-Atlantic Region, North Eastern Region, the Southern Region, Western Region and the Pacific Coastal Region).
На початку нашої діяльності в Штатах, ми орієнтуємось на перші три регіони, (the New England Region, the New York and Mid-Atlantic Region, North Eastern Region) оскільки вони розміщенні поряд, це спрощує логістику, в цих шатах багато державних програм підтримки вітроенергетики, а також в цих регіонах ми вже маємо LOI на тестування.
Загалом по Штатах є 93 програми державної підтримки вітрової енергетики. Вони типово поділяються на три категорії: податкові інсентиви, програми фінансування та регуляторні документи.
Податкові інсентиви дозволяють зменшити суму податку на суму від 30% (як приклад - федеральна програма http://programs.dsireusa.org/system/program/detail/658) до 100% (локальні програми штатів) від вартості установки відновлювальної енергії. Це означає, що для клієнта є можливість окупити вартість вітрової панелі до 1 року, тим самим збільшити вартість нерухомості.

Проблема или Возможность

ЗРОСТАННЯ СПОЖИВАННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ.
Міста сьогодні споживають 75% світових ресурсів і виробляють 80% парникових газів. Таким чином є потреба в генерації енергії саме так, де вона споживається.
ТЕНДЕНЦІЯ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ
Уряди у розвинений країн накладають великі податки на електроенергію. Підприємства в Штатах готові встановлювати системи генерації відновлювальної енергії, використовуючи державні програми фінансування, тим самим збільшуючи вартість нерухомості та отримаючи суттєві зменшення оподаткування.
ВІДСУТНІСТЬ РІШЕНЬ ДЛЯ МІСТ
Не зважаючи на численні розробки, сучасні технології вітрогенераторів не відповідають вимогам міського середовища, адже вітрове середовще в містях є турбулентним. Генерація ж сонячної енергії обмежена світлим періодом доби, та порою року.

В даний час генерація вітрової енергії в містах не поширена. Вітрогенератори з горизонтальною віссю (HAWT) викликають вібрацію, потребують багато місця і у багатьох випадках є шумними. Вітрогенератори з вертикальною віссю (VAWT) ще не показали ефективність, необхідну для обґрунтування їхньої ціни. Лише близько 12% виробників пропонують VAWT з встановленою потужністю понад 10 кВт. Таким чином технологія Sirocco Enrergy займає своє місце на ринку, що раніше було не доступне для інших технологій.

Решение (Продукт или Услуга)

Вітрова панель Sirocco Energy - це лінійний генератор вітру для міських та приміських об’єктів. Використання поступального, а не обертального руху значно збільшує ефективність і дає низку переваг, таких як: низький рівень шуму та вібрації, адаптивність, доступність та високий ступінь безпеки.

Конкуренты

В даний час потужність вітру в містах не поширена. Горизонтальні вісьові вітрові турбіни (HAWT) не підходять для більшості міст, оскільки вони вимагають багато вільного простору та створюють неприпустимий шум. Вертикально-вісьві вітряні турбіни (VAWT) демонструють меншу ефективність та вищу ціну, ніж дизайн компанії Sirocco. Лише близько 12% виробників пропонують VAWT з встановленою потужністю понад 10 кВт.

Преимущества или дифференциаторы

- Низький рівень шуму
У традиційних вітрогенераторах великий генератор і скручені лопаті створюють інфразвук. Завдяки більш повільному руху лопатей, меншого розміру генератора та інноваційній конструкції лопаті, панелі Sirocco не створюють інфразвуку та мають рівень низький механічного шуму.
- Низький рівень вібрації
Дві основні причини вібрації вітротурбін - великі генератори та незбалансована конструкція. Sirocco використовує системи демпфрування та непрямого приводу для зменшується вібрація генератора. Більша кількість лопатей дозволяє точніше збалансувати систему, тим самим ще зменшити рівень вібрації в системі. В комбінації з високим внутрішнім опором склопластикової рами, вітроелементи Sirocco мають нижчий рівень вібрації, ніж будь-яка інша конкуруюча конструкція.
- Ефективність
Вітрові панелі Sirocco мають високий коефіцієнт потужності, що означає більш ефективний спосіб використання вітрового потоку. У звичайних вітрових турбінах змінна швидкість вітру, що проходить уздовж довжини кожного леза, призводить до того, що вітряк ефективно працює на 1/3 довжини лопаті. Лопаті Sirocco рухаючись лінійно, а не обертово, здатні працювати при турбулентному вітрі та максимальньо використовують вітровий потік по всіх довжені лопаті. Результатом є підвищення ефективності виробництва енергії.
- Адаптивність
Вихідна потужність кожної панелі може бути збільшена або зменшена при зміні ширини полотна, кута атаки та щільності лопатей. Ми також можемо створювати панелі для різної номінальної швидкісті вітру, адаптованими до конкретних умов експлуатації.
- Доступність
Панель Sirocco складається із звичайних елементів, які є простими за формою і є не складними для виробництва. У поєднанні з відсутністю дорогої коробки передач, вітрові панелі Sirocco мають набагато нижчу вартість за кВт / год, ніж конкуруючі конструкції.

Финансы

Фінансова модель передбачає початок продаж в другій половині 2019 року після успішного пілотування в Україні та сертифікації в Штатах. Вітрова панель буде продаватися за ціною 2300$ за 1 кВт за перші три роки продажу, а потім до 2022 року ціна буде зменшена до 1600$ за 1 кВт. Згідно фінансової моделі в 2023 році компнія займе 6,32% ринку малої вітроенергетики з оборотом в більш ніж 113 млн $.

Бизнес-модель

КЕЙС 1 (Отримання клієнта через Energy MAP)
Даний тип клієнта передбачає, що він хоче використовувати енергію з відновлювальних джерел, але не визначений в типі генерації та технології.
Клієнт (Customer type 1) замовляє в Energy MAP тестування власної локації для підбору кращого рішення для генерації відновлювальної енергії. Компанія Energy MAP проводить тестування локації та продає цей лід Sirocco Energy або іншій вітроенергетичній компнанії. Sirocco Energy здійснює поставку, інсталяцію та сервісне обслуговування вітропанелі на об’єкті замовника (безпосередньо, або через підрядників).

КЕЙС 2 (Клієнт в Sirocco Energy)
Даний тип клієнта є чітко орієнтований на продукт компанії Sirocco Energy.
Sirocco Energy здійснює замовлення тестування в Energy MAP для об’єкту клієнта (Customer type 2). Згідно отриманих даний Sirocco Energy формує комерційну пропозицію, дійснює поставку, інсталяцію та сервісне обслуговування вітропанелі на об’єкті замовника (безпосередньо, або через підрядників).

КЕЙС 3 (Отримання клієнт через центри дистриб’юції)
Цей кейс передбачає клієнтів обох категорій.
Energy MAP здійснює тестування локацій на замовлення Дистриб’ютора. Дистриб’ютор отримує модулі вітропанелі та компоненти сервісного обслуговування по дистриб’юторській вартості. Здійснює продаж, встановлення та сервісне обслуговування вітропанелей.

Целевое назначение инвестиций

Тестування локацій на визначення вітрового потенціалу для встановлення там вітрових панелей, R&D та пілотні встановлення, тестування продукту.

Предложение инвестору

Ми шукаємо інвестора на суму 300 000$ при вартості 1% акцій=35 000$
Виплата дивідентів почнеться з 2023 року, таким чином термін повернення інвестицій - 5 років з прибутком Х3.(з дивідентів). Можливий варіант продажу акцій, при екзіті компанії.
Планована дохідність (з дивідентів) на 6-8 рік зросте до Х7- Х20 відповідно за рахунок збільшення об'ємів виробнитцва та експорту на ринок Канади та ЄС.

Риски

Основні ризики це термін отримання дозвільної документації, різниця між вимогами вимоги щодо розміщення вітряків в різних штатах.

Прохождение Инкубационных/Акселерационных программ

DIY LAB інкубатор (Київ), KRK Road to Success Acceleration Program (Krakow, Poland), Iot Hub accelerator (Київ), Energy Launchpad from E.ON (Essen, Germany)

Победы в Конкурсах и другие награды

Грант від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Изобретение/Патент

Реєстаційний номер: а 2018 01108

Видео о продукте

5,00
1
2
3
4
5
2 оценки
Авторизация/Регистрация
arrow_back
RU
more_horiz
close
visibility5430
star6
Добавить в избранное
Удалить из избранных
share
close
thumb_up2
Нравится
Не нравится
Идея
Текущее состояние
Рынок
Проблема или Возможность
Решение (Продукт или Услуга)
Конкуренты
Преимущества или дифференциаторы
Финансы
Инвестировано в прошлых раундах, $
Бизнес-модель
Целевое назначение инвестиций
Предложение инвестору
Команда или Руководство
Менторы-советчики
Лид-инвестор
Риски
Прохождение Инкубационных/Акселерационных программ
Победы в Конкурсах и другие награды
Изобретение/Патент
Видео о продукте
Презентация