Фото - Вівсянка
23805

Вівсянка

Видавництво науково-популярної літератури та нонфікшну

Украина, Харьковская область
Отрасль: Информация и СМИ, Культура и искусство, Производство
Стадия проекта: Готов прототип или продукт

Дата последнего изменения: 25.05.2018
На страницу владельца
3
equalizer из 2000
help
Рассчитывается по оценкам и заполненности проекта (подробнее о рейтингах)
Моя оценка
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Средняя оценка:
 

Идея

Книжковий ринок України зростає, сегмент нонфікшн - найбільше, ніша наукпопу системно не зайнята, і хтось це має якнайскоріше зробити. Планується розвиток в рамках класичної трейдової моделі видавництва із залученням партнета в сфері логістики та організації продажів. Основний напрямок маркетингу - продаж в онлайні (до 25-40% прямих продажів), співпраця з освітніми проектами.

Текущее состояние

Готові до друку 3 проекти, тобто через 5-8 тижнів вони можуть почати продаватися в книгарнях, через 4-6 - в онлайні. Ще 2 на стадії підготовки, і зможуть бути готові в березні-квітні 2018 (до Книжкового Арсеналу).
Є домовленість з партнером з дистрибуції.

Рынок

У 2013-2014 роках ситуація на книжковому ринку змінилася кардинально. Частка книжок російських видавництв в асортименті книгарень впала, ціни на книги з Росії виросли, відбулися істотні зміни в світогляді читачів і їхньому ставленні до української мови. Так українські видавці отримали потужний імпульс до зростання і розвитку, наприклад, у 2016 році сумарний тираж книг виріс на 35% відносно 2015 р., наклади окремо нехудожньої літератури на 42-62% за різними даними. На сьогодні обсяг книжкового ринку становить 112 млн доларів. Наприкінці 2016 року ввіз книжок з Росії було практично заблоковано. На ринку працюють декілька потужних гравців, але потреби книжкового роздрібу в асортименті на 100% вони не закривають.

Проблема или Возможность

Нонфікшн продається, це глобальний світовий тренд. В Україні бум почався в 2014, і попит не падає. Продаються книжки з менеджменту, маркетингу та психології, але новинки здебільшого повторюють класику, яку вже всі прочитали. Інша справа - наукпоп, тут ще стільки всього смачного. Наука модна, популяризатори науки - нові зірки інтернету, відкриті наукові лекції - нові місця для зустрічі, smart is new sexy. Читати наукпоп і цікаво, і додає балів до іміджу - такі книжки й на полиці, й в Інстаграмі круто виглядають.
Серед дитячої літератури українською переважає художня, теми дитячого нонфікшну крутяться навколо атласу світу та тварин, але ніхто не говорить книжками про те, звідки в планшеті інтернет, що за страшний звір - ГМО, та чому дівчаткам важливіше займатися спортом, ніж фарбуватися, хоча попит на такі книжки зростає у всьому світі (навіть у Росії та Польщі, тобто, і в Україні буде вже завтра).

Решение (Продукт или Услуга)

Випуск якісних привабливих книжок, встановлення адекватної ринкової ціні, системний асортимент, послідовний маркетинг.

Конкуренты

Видавництва не конкурують між собою в звичному сенсі, але книги подібної тематики можуть випускати "Видавництво Старого Лева" та "Віват".

Преимущества или дифференциаторы

Основна конкурентна перевага - підтверджені практикою і реальними продажами глибоке знання ринку і уміння передбачати читацькі уподобання засновника.

Финансы

Суттєвих постійних витрат в перші 12-18 місяців не планується. Головні інвестиції - це інвестиції власне у виробництво продукту. Усереднено економіка випуску 1 книжкової виглядатиме так:
• витрати на авторський гонорар та підготовку до друку - $2000
• витрати на друк накладу в 2500 копій - $3000
• загальні витрати - $5000, собівартість 1 копії - $2
• ринкова ціна - $6
• знижка для дистриб'ютора - 45%, ціна продажу - $3,3
• прогноз продажів через дистриб'ютора - 70%, власні продажі (за ціною без дисконту) - 30%
• загальний прибуток від проекту = $6*(2500*0,3)+$3,3*(2500*0,7)=$10275
• маржинальність 51%

Наклад у 2500 екземплярів є середнім для невеликого видавництва без власної мережі розповсюдження і продається в середньому за рік.

Бизнес-модель

Планується класична модель трейд-видавництва - продажі через книжкові та FMCG магазини, інтернет-книгарні, та 25-45% накладу через власний сайт та в соц.мережі, продаж на книжкових ярмарках та фестивалях.
Співробітники на аутсорсі, виробництво на матеріалах друкарні.
У перші 12-18 місяців планується співпраця з іншим видавництвом як з дистриб'ютором; після того, як кількість книг в прайсі дозволить зайти в мережі самостійно - створення власного відділу продажів.

Целевое назначение инвестиций

Виробництво.

Команда или Руководство

4,50
1
2
3
4
5
2 оценки
Авторизация/Регистрация
arrow_back
RU
more_horiz
close
visibility3419
star1
Добавить в избранное
Удалить из избранных
share
close
thumb_up0
Нравится
Не нравится
Идея
Текущее состояние
Рынок
Проблема или Возможность
Решение (Продукт или Услуга)
Конкуренты
Преимущества или дифференциаторы
Финансы
Инвестировано в прошлых раундах, $
Бизнес-модель
Целевое назначение инвестиций
Предложение инвестору
Команда или Руководство
Менторы-советчики
Лид-инвестор
Риски
Прохождение Инкубационных/Акселерационных программ
Победы в Конкурсах и другие награды
Изобретение/Патент
Фотографии
Видео о продукте
Презентация