Фото - Молочний завод. Виробництво повного циклу
58116

Молочний завод. Виробництво повного циклу

Переробка молока, виробництво молочних продуктів.

Україна, Хмельницька область
Галузь: Сільське господарство
Стадія проекту: Готовий прототип або продукт

Дата останньої зміни: 08.09.2022
Min сума позики
$  50.000
Дохідність, що передбачається
30% на рік
Показати контакти
3
Всього необхідно
$ 132.000
Рейтинг
equalizer з 1000
help
Розраховується за оцінками та згідно із заповненістю Анкети проекту (докладніше про рейтинги )
Моя оцінка
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Середня оцінка:
 

Ідея

Запуск молочного заводу з повним циклом виробництва, із власною сировинною базою (власний доїльний цех).
Виробництво молочної сировини (молоко цільного), виробництво молочних продуктів (молоко пастеризоване, сметана, масло вершкове, сир, сир - гауда, моцарела).

Поточний стан

До того як виробництво було призупинено, завод переробляв до 5 тонн/добу молочної сировини з якої:
- до 300 кг сиру на день (в основному сир гауда з мінімальною 30-денною витримкою);
- до 300 літрів пастеризованого молока на день;
- сметана, масло вершкове, молочна сироватка - обсяги виробництва залежали від кількості залишків, після виробництва основної продукції - сиру, розливу пастеризованого молока.

Ринок

Україна – постачання надлишків сировини на молочні заводи;
Реалізація сирів та молочної продукції через роздрібні мережі;

Ізраїль – реалізація сирів через роздрібні мережі. До зупинки виробництва були початкове постачання сирів, які отримали дуже хороші відгуки. Чекають від нас нових постачань.

Європа – високий потенціал ринку для сирів нашого заводу. До призупинення виробництва, велися попередні переговори.

Проблема або Можливість

Проблеми ринку до війни – відсутність якісної молочної продукції, зокрема сирів.
Завод працював більше у профілі сироварні сирів унікальної рецептури.
Можливості
У поточних реаліях:
1. Виробництво молочних харчових продуктів першої потреби;
2. Участь заводу у гуманітарних програмах допомоги населенню - окрема маркетингова програма, що не впливає на маржинальну складову виробництва.

Конкуренти

Наразі конкурентів з базової продукції – сир гауда тривалої витримки в Україні немає. Виробництво орієнтувалося на закордонний ринок. Точного конкурентного аналізу ми не встигли провести, але провели перші продажі в Ізраїль, продукція добре себе зарекомендувала.

Переваги або дифференциатори

Є можливість виробляти широкий спектр молочної продукції - крім суто сиру, також сметана, пастеризоване молоко, масло вершкове.

Також є можливість співпрацювати з B2B клієнтами:
- один із побічних продуктів виробництва – молочна сироватка, яка має попит на хліб заводах, і не тільки.
- молочні заводи готові брати молоко за наявності власної сировинної бази у Хмельницькій області;
- кондитерські цехи - є потенційними споживачами на вершки (були проведені напередодні переговори кондитерськими Хмельницького), які завод може виробляти;

Фінанси

Доходи формуються від продажу продукції, що виробляється заводом:
- основна продукція – сири тривалої витримки (гауда);
- суміжна продукція - молоко пастеризоване, сметана, вершкове масло.

Структура витрат:
- закупівля молочної сировини (молоко цільного);
- електроенергія;
- зарплата працівникам;
- закупівля ПММ для молоковоза;

Термін кредитування

60 місяців

Процентна ставка, %

30

Тип застави

Інше

Застава та активи

Будова 110 кв. м2 – він же цех виробництва, зі складом на 18 тонн продукції;
Устаткування для виробництва пастеризованого молока, олії, сметани, сиру, сиру різної витримки (гауда, моцарела):
- маслоробка 2 од.;
- сепаратор 2 од.;
- пастеризатор 1 од.;
- інше обладнання – насоси, танкери, холодильники;
- молоковоз на 10 тонн молока;

Бізнес-модель

Бізнес-модель до зупинки виробництва:
1. Закупівля молочної сировини (молоко цільне);
2. Виробництво сиру, суміжної продукції (пастеризованого молока, масла вершкового, сметани, сирів швидкого визрівання);

Бізнес-модель яку ми хочемо зараз реалізувати для підвищення маржинальності виробництва та більшої стабільності бізнес-процесів:
1. Організація власної сировинної бази - створення доїльного цеху (купівля будівлі, обладнання та корів);
2. Виробництво сиру, суміжної продукції (пастеризованого молока, олії, сметани, сирів швидкого визрівання);

Продаж через канали:
- роздрібні мережі в Україні (місто Хмельницький);
- молочні заводи в Україні – надлишки сировини (Хмельницька область);
- Роздрібні мережі в Ізраїлі (продовження постачання продукції);

Основні метрики виробництва:
- Продуктивність потужностей перероблення – до 5 тонн на добу. Проблем зі збутом продукції завод, поки він працював, не мав.

- Рентабельність – близько 50% при реалізації бізнес-моделі, під яку беремо позику.

Рішення (Продукт або Послуга)

На заводі знаходиться унікальне широкопрофільне обладнання, яке дозволяє досягати молочної продукції високої якості.

Завод братиме участь в авторській гуманітарній програмі – пов'язаній з допомогою гуманітарної допомоги продукцією населенню.

Команда або Керівництво

Ризики

Військові ризики - виробництво знаходиться відносно далеко від потенційної зони бойових дій.
Мобілізація персоналу – ключовий персонал жінки.

Проходження Інкубаційних/Акселераційних програм

Не проходили

Відео про продукт

5,00
1
2
3
4
5
1 оцінка
Авторизація/Реєстрація
arrow_back
UA
more_horiz
close
visibility176
star0
Додати в обране
Видалити з обраних
share
close
thumb_up0
Подобається
Не подобається
Ідея
Поточний стан
Ринок
Проблема або Можливість
Конкуренти
Переваги або дифференциатори
Фінанси
Профінансовано раніше, $
Термін кредитування
Процентна ставка, %
Тип застави
Застава та активи
Бізнес-модель
Рішення (Продукт або Послуга)
Команда або Керівництво
Лід-кредітор
Ризики
Проходження Інкубаційних/Акселераційних програм
Перемоги в Конкурсах і інші нагороди
Винахід/Патент
Відео про продукт