Фото - Сільськогосподарський кооператив «Срібна Земля»
56655

Сільськогосподарський кооператив «Срібна Земля»

Розбудова насіневого заводу

Украина, Закарпатская область
Отрасль: Пищевая промышленность, Сельское хозяйство, Торговля
Стадия проекта: Действующий бизнес

Дата последнего изменения: 10.04.2022
Min сумма займа
$  50.000
Предлагаемая доходность
15% в год
На страницу владельца
0
Всего необходимо
$ 240.000
Рейтинг
equalizer из 1000
help
Рассчитывается по оценкам и заполненности проекта (подробнее о рейтингах)
Моя оценка
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Средняя оценка:
 

Идея

У даній пропозиції інвестору пропонується інвестування в модернізацію та збільшення виробничих потужностей зернопереробного комплексу ємністю 4000 тон одночасного зберігання. Цей об’єкт унікальний тим, що має цільове призначення – переробка зерна та виготовлення насіння і є відомим виробником насіння в регіоні.
Загальна площа комплексу складає 3300 кв.м. (з яких 2060 м. кв. складські приміщення). Земельна ділянка комплексу площею 1,8292 Га знаходиться у власності підприємства. Територія заасфальтована, є трансформаторна підстанція ТП потужністю 150 кВт. Інвест потреба - 590 тис. $

Текущее состояние

Загальна площа комплексу складає 3300 кв.м. (з яких 2060 м. кв. складські приміщення). Земельна ділянка комплексу площею 1,8292 Га знаходиться у власності підприємства. Територія комплексу заасфальтована, є трансформаторна підстанція ТП потужністю 150 кВт.
Балансова вартість зернопереробного комплексу - 350 тис. доларів.

Рынок

наявний

Проблема или Возможность

Багато років поспіль в минулому комплекс постачав насіння сільськогосподарським виробникам усієї Закарпатської області і тому є відомим постачальником для багатьох потенційних споживачів. Модернізація комплексу покращить якість насіння, що позитивно вплине на можливості подальшого продажу насіневої продукції.
По державній програмі компенсації вартості реконструкції зернопереробних комплексів та у відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України від 07.02.2018 № 107 "Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції" підприємству буде компенсовано 30% від суми коштів, що будуть направлені на модернізацію комплексу, тобто 72 тис. дол.(240 тис. дол. х 30%).
Послуги комплексу. На цьому комплексі можна надавати такі послуги фермерам та приватним сільськогосподарським виробникам:
1. Очистка
2. Сушка
3. Зберігання
4. Виготовлення насіння
5. Переробка зерна на крупи
6. Виробництво комбікорму
7. Виробництво олії
Послуги 1-3 можливо надавати після модернізації комплексу, про яку йшла мова вище. Послуги 4-7 можливо надавати після придбання відповідного обладнання, якщо підприємство частину переробленої сировини буде зберігати на складі, щоб забезпечити власну переробку сировиною.

Конкуренты

По суті, насіневий завод є єдиним у регіоні який забезпечував потреби Закарпаття у насінні. До існуючих альтернатив можна віднести насіневі заводи з інших регіонів України, хоча після початку війни з росією, такі альтернативи значно скоротились. Як альтернативу можна розглядати насіневі заводи Словаччини чи Угорщини. Але при цьому слід взяти до уваги бюрократичні та митні бар'єри при завезенні насіння.

Преимущества или дифференциаторы

Основною перевагою цієї інвестиційної пропозиції є те, що основну частину доходів заплановано отримувати за надання послуг, які не залежать від погодних умов (засуха або дощова погода) та які можуть негативно вплинути на результат діяльності. Навіть якщо погодні умови будуть несприятливі і врожайність буде нижча за середню, фермери потребуватимуть послуг по очистці, сушці та зберіганні сільськогосподарських культур, що забезпечить повне завантаження потужностей комплексу. Це можливо, так як навіть у роки з хорошими врожаями потужності зернопереробного комплексу (і інших аналогічних комплексів в регіоні) значно менші, ніж потребують сільськогосподарські виробники. Тому багато сільськогосподарських виробників продають свою продукцію в полі по мінімальній ціні. Відповідно, в погані роки дефіцит переробки в регіоні буде менший, але він буде значно більшим, ніж потужності комплексу.

Финансы

доходи від надання послуг зі зберігання, сушіння тощо

Срок кредитования

24 месяца

Процентная ставка, %

15

Тип залога

Недвижимость

Залог и активы

у якості застави будівля та обладнання.

Бизнес-модель

бізнес модель робоча, канали продаж налагоджені, основні метрики встановлені

Решение (Продукт или Услуга)

Для підвищення ефективності комплексу та рентабельності переробки сировини потрібно провести модернізацію на загальну суму 240 тис. доларів, в т.ч.:
150 тис. дол. - оптимізація виробничих ліній комплексу;
90 тис. дол. - встановлення сушильного комплексу для сільськогосподарських культур потужністю 25 тон в годину. У вартість сушильного комплексу входить котел для спалювання деревної тирси, щепи, гуми та сміття (параметри комплексу відповідають директиві ЕС стосовно вимог по нормам викидів у навколишнє середовище), що дає можливість значно зменшити собівартість послуг по сушінню за рахунок зменшення вартості сировини.

Команда или Руководство

Риски

неврожай у тих кому ми надаємо послуги, але за рахунок широкої географії клієнтів, ризик мінімальний

Прохождение Инкубационных/Акселерационных программ

пройшли

Победы в Конкурсах и другие награды

перемагали,
5,00
1
2
3
4
5
1 оценка
Авторизация/Регистрация
arrow_back
RU
more_horiz
close
visibility372
star0
Добавить в избранное
Удалить из избранных
share
close
thumb_up0
Нравится
Не нравится
Идея
Текущее состояние
Рынок
Проблема или Возможность
Конкуренты
Преимущества или дифференциаторы
Финансы
Профинансировано ранее, $
Срок кредитования
Процентная ставка, %
Тип залога
Залог и активы
Бизнес-модель
Решение (Продукт или Услуга)
Команда или Руководство
Лид-кредитор
Риски
Прохождение Инкубационных/Акселерационных программ
Победы в Конкурсах и другие награды
Изобретение/Патент
Видео о продукте
Презентация