Фото - Маховое колесо Олейника
13838

Маховое колесо Олейника

Украина, Харьковская область
Отрасль: Энергетика, Другое
Стадия проекта: Готов прототип или продукт

Дата последнего изменения: 05.12.2017
На страницу владельца
1
equalizer из 2000
help
Рассчитывается по оценкам и заполненности проекта (подробнее о рейтингах)
Моя оценка
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Средняя оценка:
 

Идея

Новий вид колеса для автомобілебудування, побутової техніки, двигунів, електростанцій, космічних двигунів
У запропонованій корисній моделі махове колесо Олійника це обертова частина із лопатями на ньому і нерухома (або малорухома) частина із поверхнею над обертовою частиною.
Махове колесо Олійника може перебувати у газовому середовищі та різних рідинах (вода, ртуть, гелий-ІІ, інше).

Відстань між обертовим диском з лопатями і нерухомою (малорухомою) поверхнею мінімальна.

При обертанні між лопатями утворюються мікровихрі, які підтримують рух обертової частини махового колеса. При цьому між диском з лопатями і нерухомою поверхнею виникає висока сила взаємного притягання або тяга.

Для грубого розрахунку величини тяги формула має вид:

T = (aρNDη0/ηТ)2/3

де Т - тяга обертового диска до поверхні в кг;
N - потужність двигуна в Вт;
D - діаметр обертового диска в м,
ρ – густина середовища,
η0 - коефіцієнт динамічної в'язкості середовища при нормальній температурі,
ηT – коефіцієнт динамічної в'язкості середовища при температурі T0,
а - коефіцієнт, що характеризує динамічну якість махового колеса Олійника, який залежить від взаємної геометрії лопатей і нерухомої частини, коефіцієнт якості має значення 0,3-0,4 одиниць.

Площина диска з лопатями розташовується паралельно площині нерухомої (малорухомої) поверхні для максимальної сили тяги.

У повітрі швидкість обертання махового колеса Олійника при наближенні до нерухомої поверхні значно зростає. Виникає звук, що нагадує шелест махів крила птаха.

Таким чином, махове колесо Олійника поєднує такі властивості: 1) обертова частина із лопатями на ньому; 2) нерухома (або малорухома) частина із поверхнею над обертовою частиною; 3) може перебувати у газовому і рідиному середовищі.

Відмінність махового колесо Олійника від звичайного колеса та маховика полягає у наступному:
- відрізняється тим, що має обертову частину з лопатями.

- відрізняється тим, що має нерухому (або малорухому) частину.

- відрізняється тим, що має комбінації з відкритою бічною стороною, із закритою бічною стороною і наскрізним валом, з двома відкритими бічними поверхнями.

- відрізняється тим, що відстань між обертовою частиною з лопатями і нерухомою (малорухомою) поверхнею мінімальна.

Застосування махового колеса Олійника передбачається широке. Це транспорт, автомобілебудування, побутова техніка, двигуни, електростанції, авіація, космічні двигуни, наукові дослідження, іграшки, зокрема, мускололіт...

Велосипед та колеса автомобілів. Встановлення махового колеса Олійника (фіг. 3а та фіг. 3в) замість звичайного колеса зі спицями призводить до збільшення обертового моменту і часу обертання колеса велосипеда, ніж звичайного, в 1,1-2 рази. Аналогічно, для коліс всіх транспортних засобів.

Побутова техніка. Триватний електродвигун з маховиком діаметру 20 см має тягу 0,4 кг на повітрі; 100 ватний електродвигун з маховиком діаметру 35 см має тягу в кілька кг; 200 ватний електродвигун з маховиком діаметру 20 см має тягу понад 4 кг; 1000 ватний електродвигун з маховиком діаметру 20 см має тягу понад 10 кг. Гладкою поверхнею над обертовою частиною виступає килим або підлога, вбираема від пилу (грязі з водою). Ніякий сучасний побутовий пилосос, який важить понад 2 кг і потужністю 2000 Вт, не має такої тяги, їхня тяга на порядок нижче. При цьому шум від побутового пилососа становить 70-85 Дб. Пилосос на основі махового колеса Олійника (фіг. 3а) не тільки витягує сміття з килима або підлоги, але так само і сушить їх. Пил і вода за рахунок відцентрових сил відділяється від потоку повітря і скупчується в спеціальному з’ємному контейнері. Шум нагадує шелест махів крил птаха.

Пилосос з роликами на основі махового колеса Олійника можна приставити до стіни висотного будинку. Поверхнею над обертовою частиною є стіна висотки. Керуючи кутом крільчаткі до поверхні, пилосос буде котитися по поверхні і чистити будівлю від пилу, вологи.

Аналогічне застосування махового колеса Олійника в рідині, зокрема, воді. Триватний електродвигун з маховиком діаметру 9 см має тягу 1,1 кг. Розсташувавши білизну на сітці над маховиком, ми маємо силу понад 1 кг, що витягає бруд. Спустивши воду і запустивши маховик, білизна висушиться. 200 ватний електродвигун з маховиком діаметром 6 см і вагою 400 грам має тягу до 10 кг у воді. Ніяка сучасна пральна машина, вагою більш двадцяти кг і потужністю 2000 Вт, не впорається з такою роботою прання та сушіння білизни. При цьому шум від пральної машини становить 60-75 Дб, спостерігається велика вібрація в режимі віджимання. У пральної машині на основі махового колеса Олійника шум - це гідродинамічний шум.

Автомобілебудування. Замість стандартного маховика використання махового колеса Олійника (фіг. 3б). Перевага - полегшеність в кілька разів при досягненні того ж значення обертового моменту.

Двигуни. На всіх двигунах встановлення махового колеса Олійника (фіг. 3б). Кількість оборотів за одиницю часу незначно зменшується, значно збільшується обертовий момент двигуна, що є найважливішою характеристикою двигуна. Не потрібні шестерінки, які виробляють механічний шум від 50 Дб і вище.

Космічні двигуни. При куті нахилу між площиною диска з лопатями і нерухомою поверхнею над диском (фіг. 3г) виникає радіальна сила від вершини кута. Дана сила пропорційна добутку сили тяги на синус кута між двома площинами. Завдяки цьому можливе створення рухомих і літальних апаратів без реактивного струменя хімічної реакції, плазми, фотонів. За середовище можна використовувати ртуть. Найбільш цікаве використання надплиних середовищ, у яких відношення в'язкості η0/ηТ збільшується в мільйон разів у порівнянні з нормальним станом, наприклад, гелій-ІІ [4, 5]. Згідно з наведеною формулою радіальна сила збільшиться на багато порядків. Для 200 Вт двигуна з вагою 0,4 кг для середовища гелій-ІІ сила тяги становить понад 100 кг.

(От автора: При такой тяге на единицу массы космический аппарат достигнет субстветовой скорости за одни сутки. Это значит, что мы сможем не только быстро освоить Солнечную систему, но так же оправить беспилотные и пилотируемые корабли к звездам. Радиоактивности нет! Очень перспективное экологическое правильное направление развитие космической техники для человечества. Мне нужна лаборатория-завод, чтобы через 1-2 года запустить первый двигатель. Для космической техники остается решить две задачи: 1) криогенная система; 2) электроэнергия без солнечных парусов и солнечных панелей; 3) новые прочные материалы для криогенной системы. Т.е. это будет компактный космический аппарат. В принципе, понимаю, как решить две-три задачи в одном. Делаю эксперименты...)

Супермаховик та акумулюючи електростанції. На базі махового колеса Олійника (фіг. 3б та фіг. 3г) полегшується рішення задачі створення супермаховика та його застосування, як у гіробусах та в акумулюючих електростанціях для вирівнювання добового графіка навантаження енергосистеми.

Мускулоліт. На теперешній час на мускулольоті піднімаються досвідчені велогонщики, зокрема, для перельоту через Ла-манш [6]. При використанні махового колеса Олійника значно зростає обертовий момент. Можливості мускулольота розширюються - доросла здорова людина може літати. Якщо використовувати додатковий електропривід, тоді мускулоліт можна розглядати як особистий транспорт місцевого значення, як велосипед або електровелосипед.

С урахуванням автомобілебудування, машинобудування, зокрема, двигуни, електростанції, космічні двигуни, інше… глобальний економічний обіг від застосування махового колеса Олійника дуже значний.

Подробнее - http://alligater.org/news/2015-12-23-553

Текущее состояние

Действующие образцы.

Рынок

Велосипед та колеса автомобілів. Застосування махового колеса Олійника замість звичайного колеса зі спицями на велосипеді для збільшення обертового моменту. Аналогічно, для коліс всіх транспортних засобів.

З урахуванням, що в світі більш 1 млрд. велосипедів [7], їх заміна на велосипед з маховим колесом Олійника при середній ціні велосипеда 300 $ дає обіг понад $ 300 млрд.

З урахуванням заміни коліс всіх транспортних засобів на махове колесо Олійника остання цифра збільшиться в кілька разів.

Побутова техніка. Використання махового колеса Олійника, як основний конструкційний елемент для пилососів, пральних машин, сушарок призводить до зниження енергозатрат на побутову операцію в кілька разів, значно знижується шум, а також знижується вартість техніки. Заміна даної побутової техніки на нову з маховим колесом Олійника кожної сім’ї дає обіг $ 400 млрд.

Вітроенергетика. До початку 2015 року встановлена ​​ загальна потужність усіх вітрогенераторів склала 369 гігават [8]. Застосування махового колеса Олійника дає додатково не менше 27 гігават. При середній ціні 2 цент/кВт•год отримуємо додатковий економічний ефект $ 150 млрд на рік без урахування витрат на модернізацію вітростанції.

Мускололіт з маховим колесом Олійника і додатковим електроприводом. Якщо мускололіт купить кожна 1000 людина у світі при середній вартості $ 2 тис, ми отримуємо оборот не менше $ 14,6 млрд.

С урахуванням автомобілебудування, машинобудування, зокрема, двигуни, електростанції, космічні двигуни, інше… глобальний економічний обіг від застосування махового колеса Олійника дуже значний.

Проблема или Возможность

Начать производство, а так же эксперименты в сверхтекучем гелии для создания космических двигателей. Кроме этого, полезно получить международный патент для защиты интеллектуальной собственности.

Решение (Продукт или Услуга)

Поиск предприятия или создание нового завода-лаборатории, а так же подачи заявки в ВОИС на международный патент для защиты интеллектуальной собственности. Предприятие так же будет заниматься другими моими официальными патентами Украины. Ныне их восемь.

Конкуренты

Конкурентов нет, так как патент Украины получен менее полугода назад.

Преимущества или дифференциаторы

Автор патента, как обладатель интеллектуальной собственности, имеет право запрещать или разрешать компаниям, государствам..., кроме личного использования любого человека.

Финансы

Грубий фінансовий розрахунок. 1 умовну одиницю вклали, отримали 3 умовних одиниць. Вклали з них 2 одиниці в обіг. Решта для працівників, погашення банківського боргу, инвестору та автору. За рік пройшло 10 обігів. Таким чином, маємо 2*2*2*2*2*2*2*2*2*2=210=1024 або збільшення у тисячу разів зарплат для працівників та коштів інвестора.

Бизнес-модель

Грубий фінансовий розрахунок. 1 умовну одиницю вклали, отримали 3 умовних одиниць. Вклали з них 2 одиниці в обіг. Решта для працівників, погашення банківського боргу, инвестору та автору. За рік пройшло 10 обігів. Таким чином, маємо 2*2*2*2*2*2*2*2*2*2=210=1024 або збільшення у тисячу разів зарплат для працівників та коштів інвестора.

Целевое назначение инвестиций

Создание предприятия. Предприятие так же будет заниматься другими моими официальными патентами Украины. Ныне их восемь.

Предложение инвестору

Грубий фінансовий розрахунок. 1 умовну одиницю вклали, отримали 3 умовних одиниць. Вклали з них 2 одиниці в обіг. Решта для працівників, погашення банківського боргу, инвестору та автору. За рік пройшло 10 обігів. Таким чином, маємо 2*2*2*2*2*2*2*2*2*2=210=1024 або збільшення у тисячу разів зарплат для працівників та коштів інвестора.

Команда или Руководство

Риски

По Украине рисков нет. Есть риски на международном уровне.
По международным законам интеллектуальной собственности, если в течении полугода от данного патента выйдут копирайты-патенты под другим авторством в других странах, например, в Европе, тогда настоящий патент не будет распространяться на эти страны.

Победы в Конкурсах и другие награды

Патент Украины - http://base.uipv.org/searchINV/search.php?action=viewdetails&IdClaim=223407

Изобретение/Патент

Патент Украины - http://base.uipv.org/searchINV/search.php?action=viewdetails&IdClaim=223407
5,00
1
2
3
4
5
1 оценка
Авторизация/Регистрация
arrow_back
RU
more_horiz
close
visibility2684
star0
Добавить в избранное
Удалить из избранных
share
close
thumb_up0
Нравится
Не нравится
Идея
Текущее состояние
Рынок
Проблема или Возможность
Решение (Продукт или Услуга)
Конкуренты
Преимущества или дифференциаторы
Финансы
Инвестировано в прошлых раундах, $
Бизнес-модель
Целевое назначение инвестиций
Предложение инвестору
Команда или Руководство
Менторы-советчики
Лид-инвестор
Риски
Прохождение Инкубационных/Акселерационных программ
Победы в Конкурсах и другие награды
Изобретение/Патент
Видео о продукте
Презентация