Фото - Sun production
46222

Sun production

Будівництво станції сонячних панелей

Украина, Ровненская область
Отрасль: Производство, Энергетика
Стадия проекта: Готов прототип или продукт

Дата последнего изменения: 13.04.2020
На страницу владельца
0
equalizer из 2000
help
Рассчитывается по оценкам и заполненности проекта (подробнее о рейтингах)
Моя оценка
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Средняя оценка:
 

Идея

Встановлення мережевої станції – будівництво станції сонячних панелей з потужність 30кВт та продаж по Зеленому тарифу. Земельна ділянка відповідного розміру є у власному розпорядженні.

Текущее состояние

На даному етапі є земельна ділянка потрібного розміру, бізнес план.

Рынок

Для підтримки розвитку альтернативної енергетики українським урядом було введено в дію так званий «зелений тариф», вигідний для виробників.

Проблема или Возможность

Встановлення мережевої станції – самий простий і практичний спосіб
використання сонячної електроенергії. Для роботи такої станції не потрібні ні дорогі акумулятори, ні складні пристрої керування. Достатньо встановлення фотомодулів, підключення їх до мережевого инвертору, а інвертор – до мережі через пристрій обліку електричної енергії. При цьому не потрібно піклуватися про безпеку та відповідно характеристик інвертора характеристикам мережі. Автоматика інвертора синхронізує його з мережею і забезпечить відключення станції в разі аварійного режиму роботи мережі. Також цей спосіб використання дуже швидко окупається завдяки високій ставці зеленого тарифу в Україну.

Решение (Продукт или Услуга)

"Зелений" тариф на електричну енергію, вироблену генеруючими установками приватних домогосподарств, встановлюється єдиним. Електрична енергія, вироблена з енергії сонячного випромінювання об'єктами електроенергетики (генеруючими установками) приватних домогосподарств, величина встановленої потужності яких не перевищує 10 кВт, купується енергопостачальниками, які здійснюють постачання електричної енергії за регульованим тарифом на території ведення ліцензійної діяльності, за "зеленим" тарифом, в обсязі, що перевищує місячне споживання електроенергії такими приватними домогосподарствами.
18

Виробництво електроенергії з енергії сонячного випромінювання приватними домогосподарствами здійснюється без відповідної ліцензії.
Величина "зеленого" тарифу для електроенергії, виробленої з використанням альтернативних джерел енергії, для електроенергії, виробленої з енергії сонячного випромінювання, об'єктами електроенергетики, які вмонтовані (встановлені) на дахах і / або фасадах приватних домогосподарств (будинків, будівель і споруд), величина встановленої потужності яких не перевищує 10 кВт встановлюється на рівні:
з 01.04.2013 до 31.12.2014 - 389,34 коп/кВт-год (без ПДВ) з 01.01.2015 до 31.12.2019 - 350,41 коп/кВт-год (без ПДВ) з 01.01.2020 до 31.12.2024 - 311,47 коп/кВт-год (без ПДВ) з 01.01.2025 до 31.12.2029 - 272,54 коп/кВт-год (без ПДВ)
Для суб'єктів господарювання та приватних домогосподарств, які виробляють електричну енергію з використанням альтернативних джерел енергії, «зелений» тариф встановлюється до 1 січня 2030 року.

Конкуренты

За умови поточної динаміки розвитку ринку домашніх сонячних установок, до кінця 2019 роки можна очікувати, що загальна кількість підключених домогосподарств сягне 8 тисяч.

Преимущества или дифференциаторы

Сонячна енергетика - це найрозвинутіший бізнес, прибуток від якого гарантовано державою в Законі України «Про електроенергетику». Слід знати, що за виконанням цього закону стежить не лише Україна, а і ряд міжнародних організацій.
Сонячна електростанція працює повністю автоматично, не потребує додаткового технічного персоналу та значних витрат на обслуговування, отже не відволікає власника від основної діяльності господарства. Додатковим стимулюючим фактором стало прийняття механізму стимулювання галузі через «зелений» тариф, завдяки якому привабливість сонячних електростанцій в Україні вийшла на новий рівень.

Финансы

Станція потужністю 30 кВт виробляє до 34 000 кВт-год електроенергії в рік. При власному використанні до 6000 кВт-год в рік така станція принесе прибуток 5040 євро в рік.

Бизнес-модель

Для того, щоб заробляти на сонячній станції, існує спеціальний тариф для відновлюваної енергії — «зелений тариф». Це спеціальна ціна для електрики, що отримується з сонячних панелей, за яким держава закуповує її.

Целевое назначение инвестиций

Встановлення мережевої станції – будівництво станції сонячних панелей з потужність 30кВт

Команда или Руководство

Риски

Сонячна електростанція 30 кВт виробляє 29 223,33 кВт*год електроенергії на протязі 1 року роботи
Вартість кіловата по «зеленому» тарифу складає 0,16 € цента, що дозволить за 1 рік роботи отримати прибуток 4 675,73 Euro

Прохождение Инкубационных/Акселерационных программ

Ні

Победы в Конкурсах и другие награды

Ні
5,00
1
2
3
4
5
1 оценка
Авторизация/Регистрация
arrow_back
RU
more_horiz
close
visibility605
star0
Добавить в избранное
Удалить из избранных
share
close
thumb_up0
Нравится
Не нравится
Идея
Текущее состояние
Рынок
Проблема или Возможность
Решение (Продукт или Услуга)
Конкуренты
Преимущества или дифференциаторы
Финансы
Инвестировано в прошлых раундах, $
Бизнес-модель
Целевое назначение инвестиций
Предложение инвестору
Команда или Руководство
Менторы-советчики
Лид-инвестор
Риски
Прохождение Инкубационных/Акселерационных программ
Победы в Конкурсах и другие награды
Изобретение/Патент
Видео о продукте
Презентация