Фото - Виготовлення паливних брикетів та гранул
15895

Виготовлення паливних брикетів та гранул

Украина, Тернопольская область
Отрасль: Энергетика
Стадия проекта: Есть идея или наработки

Дата последнего изменения: 30.05.2017
На страницу владельца
0
equalizer из 2000
help
Рассчитывается по оценкам и заполненности проекта (подробнее о рейтингах)
Моя оценка
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Средняя оценка:
 

Идея

Виготовлення паливних брикетів та гранул
Якщо ви коли-небудь замислювалися про те, як можна робити гроші зі сміття, ця бізнес-ідея, безумовно, доведеться вам до душі. Адже у виробництві паливних брикетів та пелет, або, як їх ще називають, «євродров», в якості сировини використовуються різні види відходів. Вони можуть бути як деревними — тирса, стружка, тріски, так і сільськогосподарськими — солома, лушпиння соняшника, гречки та ін.

Текущее состояние

Початковий - виготовлення бізнес-плану, ідея

Рынок

Основні напрямки:

- Використання для задоволення власних енергетичних потреб
- Реалізація на внутрішньому ринку
- Експорт

Проблема или Возможность

СЕГМЕНТАЦІЯ ЗБУТУ: Приватний сектор та промисловість.

Решение (Продукт или Услуга)

Евродрова (паливні брикети) - це економічне, зручне, сучасне і екологічно чисте біопаливо. Паливні брикети не включають в себе ніяких шкідливих речовин, що пов'язують, мають широке застосування і можуть використовуватися для різних видів топок, котлів центрального опалення, дров'яних і вугільних котлів.

Також вони відмінно горять в камінах, печах, грилях. Брикети можна використовувати як для опалення приватної власності так і для промислових об'єктів (ферми, складські та промислові приміщення, котельні).

Евродрова можна використовувати і для приготування шашликів або гриля. При попаданні на них жиру, вони не запалюються, а продовжують тліти чи горіти рівним низьким полум'ям.

Конкуренты

Ринок виробництва паливних гранул в Україні сьогодні перебуває на початковій стадії розвитку та за підсумками 2008 року становив близько 190-200 тис.тонн, з них близько 90% іде на експорт в Європу.Перші профільні виробництва паливних гранул в Україні зявились близько 3-5 років тому та сьогодні представлені максимум 20 – 25 вітчизняними компаніями.

Преимущества или дифференциаторы

За останні 15 років у природоохоронній і енергетичній політиці багатьох країн світу пріоритетним напрямком стала заміна викопних видів палива паливом біологічного походження.У програмі Європейського Союзу по впровадженню поновлюваних джерел енергії поставлене завдання в три рази збільшити виробництво енергії від поновлюваних джерел
протягом найближчих 10 років. До 2020 року частку енергії з поновлюваних джерел планується довести до 21,3%, у тому числі 14,4% з біомаси.

Виробництво відбувається при високому тиску і температурі, в процесі термічного спікання тирси знищується вся бактеріальна флора і виходить "мертвий" продукт для паразитів (жучків, грибків і мікробів).

Температура, що виникає при пресуванні, сприяє запливання поверхні брикетів, яка завдяки цьому стає водонепроникною і перешкоджає гниттю. Тому зберігати паливні брикети можна як завгодно довго.

Згоряння брикетів відбувається більш ефективно - кількість залишків (золи) не перевищує 0,5-1% від загального обсягу використовуваного палива (зольність деяких сортів вугілля досягає 30-40%), а зола може використовуватись як калійне добриво.

Теплотворна здатність брикетів складає 4,5 - 5 кВт / кг, що в 1,5 рази більше, ніж у деревини, і її можна порівняти з вугіллям. Це означає, що одного брикета вагою близько 1 кілограма достатньо для обігріву будинку площею 50 м2 протягом однієї години.

Брикети ущільнені в 4-12 разів, в результаті чого підвищується ефективність транспортних перевезень і зменшується площа складування.

Брикети легше подавати в топкову камеру в порівнянні з дровами і вугіллям. Вони добре розпалюються, горять довго і рівномірно.

При спалюванні брикети майже не мають негативного впливу на навколишнє середовище і атмосферу опалювального приміщення.

При горінні не поширюють неприємного запаху, не стріляють і не іскрять, практично не виділяють диму, кіптяви, чадного газу та інших шкідливих речовин, на відміну від дров чи вугілля.

Целевое назначение инвестиций

1.Початок інвестування;
2.Початок ремонтних робіт і розміщення замовлення на основне обладнання;
3.Початок монтажних і пусконалагоджувальних робіт;
4.Розміщення замовлення на допоміжне обладнання;
5.Отримання необхідної дозвільної документації та ліцензії;
6.ПУСК В ЕКСПЛУАТАЦІЮ - 50% потужності;
7.Вихід на 80% потужності;
8.Початок погашення позикових коштів;
9.100% ПОТУЖНОСТІ;

Команда или Руководство

Риски

З якими складнощами може зіткнутися підприємство по виробництву твердого біопалива?

1. В Україні практично відсутні лізингові програми, що дозволяють власнику, який обмежений у фінансових ресурсах придбати нове імпортне обладнання. А для отримання банківського кредиту необхідно виконати цілий ряд умов, таких як наявність заставного майна, порука, оплата значної частини вартості об’єкта покупки за рахунок власних коштів і т. ін. Отже, не кожен позичальник в змозі їх виконати. Залишається альтернативний варіант — покупка дешевої зношеної техніки. Це призводить до збільшення собівартості продукції, виникнення простоїв через ремонт і виробництва продукції низької якості.

2. У підприємств, які не мають власної сировинної бази, час від часу можуть виникати проблеми з поставками сировини.

3. Для виробників, орієнтованих на європейський ринок, посилюється конкуренція з боку підприємств — резидентів сусідніх держав, зокрема — російських компаній.

4. У країнах Євросоюзу час від часу переглядаються стандарти якості біопаливної продукції, причому — в бік їх посилювання. Це може стати причиною головного болю для виробника, що працює на обладнанні низької якості і / або зношеній техніці.

5. Як відомо, прибуток підприємства-експортера включає ПДВ, що відшкодовується з державного бюджету. Однак, в останні роки відшкодування ПДВ стало «притчею во язицех» — реально його отримують лише деякі компанії, що належать до особливого «кола обраних».

Щоб джерело натхнення від бізнес-ідеї у потенційного інвестора остаточно не вичерпалося, на цьому ми, мабуть, розмову про ризики перервемо.
5,00
1
2
3
4
5
1 оценка
Авторизация/Регистрация
arrow_back
RU
more_horiz
close
visibility6621
star1
Добавить в избранное
Удалить из избранных
share
close
thumb_up1
Нравится
Не нравится
Идея
Текущее состояние
Рынок
Проблема или Возможность
Решение (Продукт или Услуга)
Конкуренты
Преимущества или дифференциаторы
Финансы
Инвестировано в прошлых раундах, $
Бизнес-модель
Целевое назначение инвестиций
Предложение инвестору
Команда или Руководство
Менторы-советчики
Лид-инвестор
Риски
Прохождение Инкубационных/Акселерационных программ
Победы в Конкурсах и другие награды
Изобретение/Патент
Видео о продукте
Презентация