Фото - Storinka
51956

Storinka

Інструмент для закладів громадського харчування

Украина, Киевская область
Отрасль: Интернет и ИТ, Общественное питание, Мобильные приложения
Стадия проекта: Готов прототип или продукт

Дата последнего изменения: 16.04.2021
Показать контакты
2
equalizer из 2000
help
Рассчитывается по оценкам и заполненности проекта (подробнее о рейтингах)
Моя оценка
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Средняя оценка:
 

Идея

Storinka – сервіс для створення унікальних та якісних онлайн-меню, дозволяє зробити власну доставку та оформлення на винос

Текущее состояние

Сервіс Storinka почав розвиватись нещодавно але вже багато було зроблено.

На даному етапі розвитку ми маємо готовий продукт, та клієнтів з різних міст України для тестування, та впровадження нового функціоналу.

Із успішно реалізованого функціоналу маємо:

- Зручне онлайн-меню для гостей закладу
- Замовлення на доставку та навинос
- Телеграм боти
- Генерація дизайнерських QR-кодів для створення QR-меню
- Зручну адмін-панель налаштування закладу з системою розширень
- Інструменти для розробників

Рынок

Нашим клієнтом є заклади громадського харчування, а точніше відповідальні люди, тобто власники та адміністратори закладів. Їх вік не є сталим, та може починатись від 16 років, але як правило це люди 26+

На початку 2021 року в Україні налічують 14 700 закладів громадського харчування. (за даними Аналітичного центру "Ресторани України")
Тому потенційний ринок можна оцінити у $3 000 000 на рік, і це тільки тих закладів, які куплять підписку за $20, якщо кожен заклад підключить сервіс доставки та буде доставляти як мінімум по 20 замовлень в день, то це виходить $5 300 000 на рік, а у сумі $8 300 000 за рік

На жаль ситуація з закладами в Україні є спадною. Тож потрібно також орієнтуватися на Європейський ринок, в якому налічують близько 961 100 закладів громадського харчування (за даними statista.com). І якщо взяти лише 5% від загальної кількості закладів Європи, то це вже $10 800 000 рік лише за підписку.

Проблема или Возможность

Нашим клієнтом є заклад громадського харчування, взагалом це ресторани та кафе

Можемо виділити наступні проблеми при взаємодії клієнта з їх гостем:

- Безпечність
Ситуація з пандемією продовжується, то ми маємо безпечну альтернативу паперовому меню

- Офіціанти забирають меню
Більшість гостей не задоволені, коли меню забирають, або воно заважає на столі, тому, надавши перевагу онлайн-меню, ця проблема буде вирішена

- Мовний бар’єр
Багато іноземних гостей не розуміють ті меню, що є у закладах, онлайн-меню же в свою чергу показує меню на тій мові, яка встановлена у гостя

- Постійний передрук меню
Заклади відтепер можуть оптимізувати витрати на друковане меню, замінивши його повністю або частково на онлайн-меню

- Проблема стоп-листів
Вимкнути меню через адмін-панель дуже легко, набагато легше, ніж говорити гостю, що він не може замовити те, що він захотів

- Вартість власної розробки
Розробити свій сайт зі своїм меню та замовленнями коштує дорого і ще дорожче буде коштувати, якщо це буде зроблено якісно, як у нас

Загалом ситуація з карантинними обмеженнями створила можливість для сервісу нашого типу впроваджувати нові технології та можливості, а заклади у свою чергу відкрити до співробітництва та пропозицій, які допоможуть їм зберегти клієнтів та гроші

Решение (Продукт или Услуга)

Нашим рішенням є створення онлайн-меню. Відбувається це дуже просто, та не потребує ніяких додаткових навичок.

Заклад буквально за кілька годин може повністю заповнити онлайн-меню та залишити його в соц мережах, на сайті та у себе в закладі.

Онлайн-меню з себе являє веб-рішення яке відкривається на будь-якому гаджеті (смартфон, планшет, ПК) приєднаному до інтернету. Основною можливістю є перегляд товарів, їх опису, фотографій. Це дуже зручно реалізовано, а в інтерфейсі легко розібратись, меню повністю адаптивне та підлаштовується під різні монітори.

Замовлення. Якщо заклад дозволяє, то гості можуть замовляти товари з меню на доставку або навинос, з точки яку раніше вказав заклад.

Система відгуків. Гість може у будь-який момент, якщо заклад дозволяє залишити відгук, а заклад у свою чергу може його переглянути, та за потреби звернутись до гостя.

Система розширень. Ми постійно додаємо новий функціонал який у свою чергу легко підключити, заклади за потреби можуть замовити розробку унікального для себе розширення

Конкуренты

Наші конкуренти (у порядку зростання):
stravopys.com
orty.io
justo.com.ua
serveme.io
qrwaiter.com.ua
pepperpin.com
chooice.app

На фоні цих конкурентів зараз ми не займаємо лідируючої позиції. Загалом нам не вистачає функціональних можливостей, які є у конкурентів:
- Резерв столиків
- Замовлення у закладі

Але за аналізом, який ми провели, то серед усіх рішень, що зараз є на ринку, ніхто не пропонує дійсно гарного рішення та багато з них формують видуману проблему. Тому наразі ми працюємо над розробкою, яка буде зручною та якісною альтернативою тому, що є зараз на ринку, та буде вирішувати дійсну проблему.

Зараз майже кожного місяця ми знаходимо нового конкурента і це тільки в Україні.

Ринок онлайн-меню, замовлень, доставки почав з’являтись нещодавно, так як багато хто побачив у цьому можливість. Тому зараз є перспектива зайняти лідируючу позицію не тільки на ринку Укрїни, а й Європи.

Серед конкурентів ми виділяємось наступним:
- Швидка реакція на зміни ринку
- Зручні та зрозумілі інтерфейси
- Постійне оновлення сервісу

Преимущества или дифференциаторы

Однією із основних переваг є Якість сервісу, ми є передовим рішенням по якості онлайн-меню

Ми надаємо можливість закладам обрати тему оформлення меню, але не є монополістами на власному ж ринку, та надаємо закладам доступ до нашого API для створення власного вигляду їх онлайн-меню.

В нас є можливість користуватись нашими розширеннями в додаток до основного функціоналу сервісу, ми постійно слідкуємо та оновлюємо наші розширення, а за бажанням закладу можемо зробити для них унікальні розширення ($).

Великою перевагою є те, що для створення та просування власного меню закладу необов'язково контактувати з нами. Реєстрація проходить в один клік, а заповнення меню відбувається швидко та зручно.

Финансы

Основними джерелами доходів повинні стати:

- Плата за місячну підписку $20
- Плата комісії за замовлення $0,05
- Розробка розширення від $100
- Розробка унікального дизайну від $500

Також планується:

- Плата за телеграм бота для замовлень $5 місяць
- Резерв столиків $10
- Замовлення зі столиків $15 місяць

Бизнес-модель

Сервіс Storinka працює за моделлю підписки
Місячна підписка на Преміум тариф за $20

Нехай пошук 1 закладу буде коштувати $18 і перший місяць заклад може використовувати сервіс безкоштовно, після чого за наступні місяці заклад буде платити повну вартість тарифу, а це вже $202 с закладу за рік.

Підписка є одним із способів доходу сервісу, але ще можна виділити плату за замовлення на доставку та навинос
$0,05 за одне виконане замовлення

Нехай в 1 закладу по 20 замовлень в день, а це $1 за день.  $30 із закладу за місяць. Також ми даємо 50 безкоштовних замовлень закладу ($2,5), тому у середньому за рік від 1 закладу можливо отримати $250-300 за використання замовлень.

Також в нас є безкоштовний тарифний план, але він обмежений у використанні та розрахований на невеликі заклади, які у свою чергу не готові платити за Преміум тариф або їм непотрібні додаткові можливості.

Загалом на підключення 100-150 закладів потрібно витратити близько $2000, які будуть окуплені вже на другий-третій місяць.

1. Перший місяць безкоштовно
2. 100 закладів платять за підписку по $20 = $2000
3. Приблизно 30 закладів можуть підключити замовлення, а це вже можливі $800 за перший місяць

Целевое назначение инвестиций

Ми плануємо залучити від $35 000, гроші підуть на:

- $15 000 підуть на маркетинг та підключення нових закладів
Плануємо підключити близько 250-350 нових закладів
Стосовно витрат, то це:
Cтворення медіа реклами (долучення дикторів, оренда апаратури)
Реклама в Google, FaceBook, Instagram, YouTube
Витрати на рекламу у агрегаторів та людей які співпрацюють з рестораторами

- $15 000 підуть на заробітну плату та створення нового функціоналу на сервісі
Мотиваційні премії для команди, яка вже працювала на сервісі рік.
Підключення людей які будуть відповідати за:
SEO підтримку сервісу
Підтримку та підключення закладів
Технічну підтримку сервісу
Створення та тестування нових функцій на сервісі

- $3 000 підуть на оренду приміщення під штаб-квартиру

- $2 000 підуть на підтримку інфраструктури
Оновлення серверної частини, підключення та оплата більш вигідних тарифів у cloud-сервісах

Предложение инвестору

Для інвестора ми пропонуємо 7% у статутному фонді

Загалом ви відкриті до пропозицій та переговорів, та готові у разі зацікавленості проектом брати до уваги інші варіанти співробітництва

Команда или Руководство

Риски

Дійсна ситуація з карантинними обмеженнями є можливістю, але і є своєрідним ризиком. Не всі заклади готові витрачати гроші на те, стосовно чого вони не впевнені

Але це не є основним ризиком, основною проблемою та великим ризиком є час. Потрібно швидко адаптуватись під реалії ринку та бути флагманом серед усіх рішень, що надають конкуренти

Сервіс Storinka бачить наступні ризики, що можуть вплинути на кількість клієнтів та кількість продажів:

- Недостатня усвідомленість ринку
Ми постійно працюємо над аналізом ринку ресторанного бізнесу, але для цього ще потрібні більші ресурси, ніж ми маємо зараз. Також потребою є постійний зв’язок із закладами, щоб максимально швидко підлаштовуватись під зміни ринку

- Неможливість вірного тестування продукту
- Невірна пропозиція для закладів
- Нестача ресурсів для впровадження нового функціоналу
- Нестача коштів для ведення маркетенгової діяльності

Загалом ситуація сервісу Storinka наразі не є негативною та навіть має позитивний характер. Ми постійно аналізуємо ринок, тестуємо наші продукти, впроваджуємо нові можливості та команда має добру мотивацію
5,00
1
2
3
4
5
2 оценки
Авторизация/Регистрация
arrow_back
RU
more_horiz
close
visibility410
star0
Добавить в избранное
Удалить из избранных
share
close
thumb_up0
Нравится
Не нравится
Идея
Текущее состояние
Рынок
Проблема или Возможность
Решение (Продукт или Услуга)
Конкуренты
Преимущества или дифференциаторы
Финансы
Инвестировано в прошлых раундах, $
Бизнес-модель
Целевое назначение инвестиций
Предложение инвестору
Команда или Руководство
Менторы-советчики
Лид-инвестор
Риски
Прохождение Инкубационных/Акселерационных программ
Победы в Конкурсах и другие награды
Изобретение/Патент
Видео о продукте
Презентация