Фото - ЕкоПлан
22959

ЕкоПлан

Підприємство з переробки відходів

Украина, Хмельницкая область
Отрасль: Другое
Стадия проекта: Есть идея или наработки

Дата последнего изменения: 08.11.2017
На страницу владельца
2
equalizer из 2000
help
Рассчитывается по оценкам и заполненности проекта (подробнее о рейтингах)
Моя оценка
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Средняя оценка:
 

Идея

Головною ціллю підприємства є втілення комплексної програми по формуванню нової культури поводження з відходами, об'єднуючої їх транспортування, сортування з подальшим постачанням корисних компонентів на ринок вторсировини і безпечну утилізацію залишків, що не підлягають переробці.

Текущее состояние

Дане підприємство є заново створюваною фірмою, аналогів якої немає у Кам’янці-Подільському та у Хмельницькій області у сфері надання послуг, з метою задоволення потреб населення та комунальних підприємств.

Рынок

Відкриття сміттєпереробного заводу потребують:
— Територія Хмельницької області;
—Місто Кам'янець-Подільський, в районі якого буде розташований завод;
— Прилеглі селища;
— Фермерські господарства;
— фізичні особи.

Проблема или Возможность

Необхідність будівництва сміттєпереробних комплексів складно переоцінити. Процес життєдіяльності великих міст залишає після себе мільйони тон сміття та відходів, більшість з яких міська влада змушена просто спалювати. Утилізація сміття у такий спосіб є вкрай шкідливою для екології, так як продукти спалювання залишаються в атмосфері. А якщо звалище знаходиться поруч з містом (що буває найчастіше), то будь-який попутний вітер принесе всю «кіптяву» місцевим жителям.
Будівництво ж сміттєпереробних заводів може докорінно змінити ситуацію. Такі комплекси в процесі переробки сміття не забруднюють атмосферу, не виробляють будь-яких викидів і стоків. Тому такі підприємства можна розміщувати в безпосередній близькості до міста. Результат переробки відходів — компост, крихта ПЕТ, брикети чорних і кольорових металів, шлакоблоки, скло-порошок, агломерат і так далі. На виході ми отримуємо продукцію, вкрай важливу для багатьох галузей, в тому числі промислового виробництва, будівництва і харчової промисловості.
Великий плюс у відкриття подібного виробництва з точки зору бізнесу в тому, що сировина (сміття) дістається заводу безкоштовно. При тому, що продукція, яка отримується в результаті переробки, за якістю нічим не гірша спеціалізованих виробництв. Більш того, за рахунок безкоштовного сировини на виході виходить продукція з більш низькою собівартістю, а значить і з більш низькою і конкурентоспроможною відпускною ціною.
Для реалізації проекту планується створити нове виробництво, для чого передбачається змонтувати лінію з переробки відходів, організувати систему постачання виробництва сировиною і систему збуту продукції.
Виробництво буде засноване на застосуванні інноваційних технологій, що дозволить виключити вивіз сміття на полігони, одержати максимальний вихід продукції у вигляді товарних продуктів і стандартної вторсировини в ланцюзі рециклінгу, перевести переробку сміття з витратної в прибуткову статтю бюджету.

Решение (Продукт или Услуга)

Клієнтоорієнтірованая компанія, яка планує працювати 365 днів в році, 24 години в добу. На основі індивідуального підходу наші фахівці розроблять для кожного клієнта оптимальний графік обслуговування, запропонують найбільш раціональні рішення по вибору клієнтського пакету і форми власності контейнерів.
Ми пропонуємо комерційним і державним підприємствам, житлово-комунальним установам, а також приватним домогосподарствам наступні послуги:
1. Вивіз побутових відходів для: багатоповерхового житла, приватного сектора, комерційного сектора, бюджетного сектора.
2. Вивіз твердих побутових відходів для: багатоповерхового житла, приватного сектора, комерційного сектора, бюджетного сектора.
3. Сортування побутових відходів.
Плануючи стати у майбутньому системним оператором, що пропонує комплексні високоякісні послуги на основі єдиного стандарту, «ЕкоПлан» стане ідеальним партнером для мережевих компаній, підприємств національного масштабу з широкою філіальною мережею.
Однією із завершальних ланок повного циклу управління побутовими відходами є виділення з відходів корисних компонентів, які можуть бути використані як вторсировина. Планує здійснювати цю операцію на базі свого сортувального комплексу.
Ми виділяємо корисні матеріали, пресуємо їх і пакуємо по наступних основних типах: скло, ПЕТ, алюмінієві банки, метал, макулатура.
Для підвищення цінності вторинної сировини деякі типи відібраних матеріалів проходят досортіровку по компонентам, наприклад, стекло і ПЕТ - за кольором.
4. Спалювання залишків побутових відходів.

Конкуренты

Дане підприємство є заново створюваною фірмою, аналогів якої немає у Кам’янці-Подільському та у Хмельницькій області у сфері надання послуг з утилізації та переробки відходів.

Преимущества или дифференциаторы

Конкуренти у регіоні відсутні і передбачається, що всі прибутки від переробки відходів йтимуть самому підприємству.

Финансы

Для входження на ринок ми плануємо використовувати стратегію «плинної ціни». Визначальним фактором цієї стратегії є співвідношення попиту та пропозиції: ціна на вироби падає, якщо пропозиція зростає, і навпаки. Забезпечивши собі таким чином високу частку ринку, підприємець при цій стратегії одержує додатковий прибуток не за рахунок високої ціни, а шляхом збільшення обсягу надання послуг.
Для цілей економії грошових коштів та більш ефективного впливу на ринок, необхідно розподілити цілі і завдання реклами наступним чином:
• для створення і підтримки іміджу - здійснювати регулярну рекламу по радіо (FM-діапазон) і телебаченню (вечірній час, регіональні телевізійні канали, регіональні випуски), випустити відповідні флаєри;
• інформаційну рекламу - серія статей у найбільш читаних регіональних друкованих ЗМІ («Подолянин», «Край Кам’янецький», і т.д.);
Для інформування про способи зв'язку з фірмою використовувати рекламу в друкованих ЗМІ, на транспорті та рекламні шиті на найбільш жвавих магістралях і місцях скупчення людей.
Економічне обгрунтування сортувальної лінії заводу (приклад з досвіду)
— Сортувальний комплекс — 30 млн. грн.;
— Щоденне надходження відходів на сортування — 90 т. (14 сміттєвозів КАМАЗ);
— Час завантаження сортування — 12 год;
— Чисельність працівників (всього) — 40 чол;
— Дві позмінних бригади робітників — по 19 чол;
— Керуючий, механік — 8 годинний робочий день (п’ятиденка);
— Відходи приймаються на переробку по 500 грн. / т.;
— Вартість 1 рейсу КАМАЗа — 800 грн.;
— Виручка за відходи на переробку — 45 тис. грн.
— Плата за переробку — 38250 грн.
Економічні показники заводу (приклад з досвіду) — лінія сортування
— Надійшли відходи (за рік) — 33 тис. тонн;
— Відсортовані відходи (за рік) — 5 тис. тонн;
— Вкладення в проект — 30 млн. грн.;
— Амортизація основних ресурсів за рік — 3 млн. грн.;
— Дизпаливо — 355: 282 грн. / рік
— Інші транспортні витрати (за рік) — 8 296 грн.;
— Витрати на обслуговування техніки та обладнання (за рік) — 230 368 грн.;
— Витрати на електроенергію (на рік) — 650 тис. грн.;
— Заробітна плата (за рік) — 3 млн. 852 тис. грн.;
— Податки (за рік) — 1 013 076 грн.;
— Спецодяг (за рік) — 48 тис. грн.
Загальний витрата (за рік) — 9 157 022 грн.
Термін окупності сміттєвого заводу — 4 роки
Обсяг реалізації з урахуванням прибуткового податку (за рік) -16 670 443 грн..
Прибуток, без урахування виплати податків 7 513 421 грн.

Бизнес-модель

Здійснювати свою діяльність буде таким чином:
1. Система роздільного збору побутових відходів населенням.
Роздільний збір – основа європейської моделі поводження з відходами. Впровадження даної технології дозволяє понизити екологічне і санітарно-епідеміологічне навантаження, що надзвичайно актуально в умовах низької якості і вичерпаного ресурсу більшості вітчизняних полігонів. У Європі з ТБВ витягують близько 80% ресурсоценних компонентів, тим самим знижуючи на 80% об'єм поховання. У Україні ця величина складає всього лише близько 5%.
Впровадження роздільного збору може бути здійснене двома способами, залежно від типа сортувального комплексу.
Перший спосіб – роздільний збір двохфракційний.
На контейнерний майданчик встановлюються 2 контейнери – один для збору ресурсоценних фракцій (скла, металу, макулатури, пластика), другий – для відходів, які не можуть повторно використовуватися, – для забрудненої упаковки і харчових відходів.
Другий спосіб – роздільний збір чотирьохфракційний.
При цьому відходи сортуються в 4 контейнери різного кольору: жовтий – для відходів паперу, синій – для поліетилену, зелений – для скла, сірий – для харчових відходів.
2. Сортування твердих побутових відходів з подальшою фасовкою матеріалів, придатних для використання як вторсировина.
Повний цикл управління відходами передбачає наявність сортувального комплексу. Для підвищення цінності вторинної сировини всі відходи від роздільного збору повинні проходіть досортіровку по компонентам.
Приміром, протягом місяця клієнти можуть попередньо відсортувати: 2 куб. м садового сміття, 150 кг, або 300 штук, пляшок, 500 кг скла, 50 кг пластику, 10 кг пластмаси, 10 кг деревини. Протягом тижня – 20 кг паперу і 10 – картону, 100 кг харчових відходів. З кожного об'єкта будівництва (або руйнування) відсортовується по одній тонні керамічної плитки та бетону, а з об'єкта реконструкції – одна тонна асфальту. Обов'язково збирають і сортують електронне сміття, всі старі автомобілі та небезпечні відходи.
Після цього відходи сортують на ті, що підлягають спалюванню, і ті, які не підходять для цього.
Корисна модель обладнання, обрана нами для даного виду переробки відходів відноситься до галузі утилізації відходів, а саме до конструкції обладнання, призначеного для переробки побутових відходів і може бути використана для знищення термічною обробкою органічного сміття та побутових відходів у комунально-побутовому господарстві, а також сільськогосподарському виробництві.
Термічна переробка задовольняє як санітарно-епідеміологічним так і екологічним вимогам.

Целевое назначение инвестиций

Початкові витрати коштів по відкриттю бізнесу:
— На оренду / будівництво приміщення, яке повинно мати всі комунікації (світло, газ, воду) і перебувати не менше 500 м від міста, відповідати нормам служб пожежної інспекції, СЕС, електронагляду;
— На ремонт приміщення під сміттєпереробний завод;
— На покупку необхідного устаткування (лінії сортування, бункера накопичення сміття, дробарки, преса). Устаткування дуже дороге, але економити не слід, якщо бізнес планується надалі розширювати;
— На покупку спеціального транспорту для перевезення сміття;
— На оплату праці працівникам;
— На оплату податків і комунальних послуг;
— На проведення рекламної кампанії;
— На оплату зв’язку;
— На непередбачені витрати.

Предложение инвестору

Пропозиція оговорюється при зустрічі

Команда или Руководство

Риски

Призначення оцінки ризику — виявляти економічні, соціальні, технічні та ін. фактори, які можуть вплинути на досягнення цілей, поставлених в бізнес-плані. Виявлення таких факторів дозволяє прогнозувати розвиток підприємства та розробляти заходи, що дозволяють зменшити вплив ризиків на діяльність підприємства.
Існують різні методики визначення ризиків. Ми обмежимося позначенням тих ризиків, які можуть погіршити фінансовий стан нашого підприємства на різних стадіях його існування.
Стадія підготовки виробництва
1. Віддаленість від транспортних вузлів - Додаткові витрати на створення або ремонт під’їзних шляхів, підвищені експлуатаційні витрати
2. Віддаленість від інженерних мереж - Додаткові капітальні вкладення на підведення електроенергії, тепла, води
3. Доступність підрядників на місці - Небезпека завищення вартості робіт через монопольне становище підрядника
4. Наявність альтернативних джерел сировини - Небезпека завищення цін при монопольному положенні постачальника
Для мінімізації цих ризиків необхідно ретельне попереднє дослідження планованого місця розташування підприємства, моніторинг ринку нерухомості з метою вибору найбільш вдалого місця розташування.
Стадія функціонування.
1. Нестійкість попиту - Падіння попиту із зростанням цін
2.Поява альтернативного продукту - Зниження попиту
3. Зниження цін конкурентами - Зниження цін
4. Збільшення виробництва у конкурентів - Падіння продажів або зниження цін
5. Зростання податків - Зменшення чистого прибутку
6. Платоспроможність споживачів - Падіння продажів
7. Зростання цін на сировину, матеріали, перевезення - Зниження прибутку через зростання цін
8. Залежність від постачальників, відсутність альтернатив - Зниження прибутку через зростання цін
9. Недолік оборотних коштів - Збільшення кредитів
Мінімізувати дані види ризиків дозволить своєчасне реагування і гнучку реакція на зміни, що відбуваються, оскільки більшою мірою вони не залежать від підприємства.
Соціальні ризики

1. Труднощі з набором кваліфікованої робочої сили - Збільшення витрат на комплектування
2. Ставлення місцевої влади - Додаткові витрати на виконання їх вимог.
3. Недостатній рівень зарплати - Плинність кадрів, зниження продуктивності.
4. Кваліфікація кадрів - Зниження ритмічності, зростання браку, збільшення аварій.
5. Соціальна інфраструктура - Зростання невиробничих витрат.
Для мінімізації даних видів ризиків можливо встановлювати прямі зв’язки з навчальними закладами, проводити курси з навчання та перенавчання персоналу, встановлювати прийнятний рівень заробітної плати, запроваджувати системи нематеріального заохочення.
Технічні ризики
1. Поломка обладнання - Збільшення простоїв і витрат на ремонт
2. Нестабільність якості сировини - Зменшення обсягів виробництва через переналадки устаткування, зниження якості продукту
3. Новизна технологій - Збільшення витрат на освоєння, зниження обсягів виробництва
4. Недостатня надійність - Збільшення аварійності технології
5. Відсутність резерву потужностей - Неможливість покриття пікового попиту, втрати виробництва при аваріях
Для мінімізації даного виду ризиків можливо проводити планову перевірку обладнання та профілактичні роботи, вибирати надійних постачальників сировини, проводити постійний контроль якості на всіх стадіях виробництва.

Победы в Конкурсах и другие награды

5 місце на Всеукраїнському конкурсі "Новітній інтелект"
5,00
1
2
3
4
5
1 оценка
Авторизация/Регистрация
arrow_back
RU
more_horiz
close
visibility4428
star1
Добавить в избранное
Удалить из избранных
share
close
thumb_up7
Нравится
Не нравится
Идея
Текущее состояние
Рынок
Проблема или Возможность
Решение (Продукт или Услуга)
Конкуренты
Преимущества или дифференциаторы
Финансы
Инвестировано в прошлых раундах, $
Бизнес-модель
Целевое назначение инвестиций
Предложение инвестору
Команда или Руководство
Менторы-советчики
Лид-инвестор
Риски
Прохождение Инкубационных/Акселерационных программ
Победы в Конкурсах и другие награды
Изобретение/Патент
Фотографии
Видео о продукте
Презентация