Фото - REC
21699

REC

Сортування сміття

Украина, Харьковская область
Отрасль: Другое
Стадия проекта: Есть идея или наработки

Дата последнего изменения: 15.09.2017
На страницу владельца
0
equalizer из 2000
help
Рассчитывается по оценкам и заполненности проекта (подробнее о рейтингах)
Моя оценка
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Средняя оценка:
 

Идея

Забезпечення вулиць України сортувальними сміттєвими баками.

Текущее состояние

Поточний стан-це ідея створення,яка може бути реалізована за допомогою фінансування.

Рынок

Після переробки сміття,ми отримуємо якісну сировину для продажу в Україні та на ринку Європи.

Проблема или Возможность

В даний час, в Україні майже повністю відсутнє сортування сміття,тим часом у Європі та інших розвинених країнах ми можемо бачити потенціал у цій галузі. В Україні,на жаль,дуже велика кількість сміттєвих звалищ,які з кожним роком все більше й більше перенасичуються цим сміттям,а ми можемо із цього сміття отримувати цінну сировину,придатну для використання в різних сферах промисловості. На цьому можна побудувати бізнес, який на даний момент не має конкуренції. Оскільки ідею переробки сміття не вважають серйозною. І абсолютно марно, адже щодня викидаються тонни сміття.

Решение (Продукт или Услуга)

Сортування та переробка сміття покращать екологічний стан країни та привчать людей більш серйозно ставитися до цієї великої проблеми нашої країни.Бізнес з переробки пластикових відходів вигідний і перспективний, оскільки продукція переробки (поліетилен в гранулах, поліпропілен, тощо) користується величезним попитом у виробників будівельних матеріалів, техніки та іншої продукції, в складі якої є дані елементи. Особливо вигідно займатися переробкою пластикових пляшок, адже їх набагато простіше перебирати та сортування.

Конкуренты

Конкурентів майже не має.В Україні налічується 6,5 тисячі законних і близько 35 тисяч незаконних звалищ загальною площею 7% території, а це можна прирівняти до площі всієї Данії (більше 43 тисяч кв. Км). І з кожним роком ситуація тільки погіршується. За підрахунками екологів, Україна накопичила 54 млн кубометрів відходів; щорічно сміттєві полігони поповнюються приблизно на 15-17 мільйонів тонн. На переробку йде лише десята частина зібраного сміття.

На сьогодні в країні є 4 сміттєспалювальні заводи: в Києві, Дніпропетровську, Харкові та окупованому Севастополі. Але працює тільки київський завод "Енергія".

Преимущества или дифференциаторы

Переваги є і полягають у тому,що у Харкові такого заводу взагалі не має,невелика кількість працівників на початку створення,не потребується багато попереднього матеріалу для переробки сміття,що зменшує інвестиційні збори.

Финансы

В першу чергу знадобиться дробарка і агломерат – ці елементи обійдуться у 100 тисяч гривень. Персонал повинен складатися з трьох осіб: майстри і двох звичайних робітників(на початку бізнесу). Плюс до цього потрібно додати витрати на отримання ліцензій, на пожежну служби, податки, тощо. Також витрати включають: Оплату комунальних платежів; Нарахування заробітних плат робітникам і майстру; Податки; Обслуговування; Матеріали та інші витрати. Все це обійдеться приблизно в 60000 тисяч гривень на місяць. Разом на відкриття бізнесу буде потрібно близько 200000 тисяч гривень. На місяць за умови продажу гранульованого пластику бізнес з переробки відходів буде приносити 200000 гривень, але це не чистий прибуток. Первинні вкладення окупляться протягом півтора місяця, але лише за умови, що завод зможе успішно переробити і реалізувати всю сировину, тому треба подбати про попередній пошук покупців. Скупити пластик можна в пунктах прийому відходів, або організувавши свій власний. В цілому, чистий прибуток в місяць становитиме 80000 до 150000 гривень.

Бизнес-модель

Бізнес з переробки відходів актуальний з тієї причини, що з кожним роком в будь-якому місті проблема утилізації полімерної продукції стає все гострішою. Половина всього обсягу відходів – це саме пластик, який не переробляється стандартним способом. Однак основна складність в бізнесі полягатиме не в переробці, а в зборі та сортуванні відходів. В ідеалі, потрібно привчити людей самостійно сортувати по контейнерах сміття, яке вони викидають, але це дуже складно.Домогтися цього, просто встановивши у дворах відповідні контейнери, не виходить. У Німеччині, наприклад, є навіть спеціальна система штрафів і заохочень. Якщо людина добре сортує своє сміття, то його квартплата набагато менше. У Японії перероблені відходи служать матеріалом для будівництва нових земель. Мало хто знає, але 5% Токіо розташовується на місці, де зовсім недавно було море.В Україні немає штрафів і заохочень для людей, що змусило б їх сортувати сміття. Заводів з переробки також не вистачає.
Перший крок на шляху реалізації бізнес-плану з переробки відходів – отримання екологічного висновку та ліцензії. На початку створення бізнесу приміщення повинно бути мінімум 200 квадратних метрів, і бажано, щоб розташовувалося воно в промисловій частині району або навіть за межами (але не дуже далеко). У другу чергу треба подбати про пошук обладнання – воно виготовляється і в Україні і за кордоном.
Технологія переробки виглядає так: Дроблення матеріалу. Тут матеріал подрібнюється на крихти. Агломерація – спікання крихт у дрібні грудочки. Продукт після агломерації вже можна продавати, проте часто його ще і гранулюють. Грануляція, що дозволяє отримати чисту та якісну сировину, яку можна продати більше дорого.

Целевое назначение инвестиций

Все описав у пункті фінансування. Інвестиції потрібні для закупки матеріалу та створення переробних комплексів.

Предложение инвестору

Озвучу в процесі переговорів.

Команда или Руководство

Риски

Кожен бізнес-проект має свої ризики — це також не виняток. Основними ризиками можуть бути:

— Малий оборот сировини на початку експлуатації окремих ліній заводу з переробки сміття, за рахунок цього, простої;

— Відсутність належного досвіду у веденні бізнесу;

— Мала кількість клієнтів на початку діяльності підприємства.

Прохождение Инкубационных/Акселерационных программ

Не проходив.

Победы в Конкурсах и другие награды

Не має.
5,00
1
2
3
4
5
1 оценка
Авторизация/Регистрация
arrow_back
RU
more_horiz
close
visibility2525
star0
Добавить в избранное
Удалить из избранных
share
close
thumb_up0
Нравится
Не нравится
Идея
Текущее состояние
Рынок
Проблема или Возможность
Решение (Продукт или Услуга)
Конкуренты
Преимущества или дифференциаторы
Финансы
Инвестировано в прошлых раундах, $
Бизнес-модель
Целевое назначение инвестиций
Предложение инвестору
Команда или Руководство
Менторы-советчики
Лид-инвестор
Риски
Прохождение Инкубационных/Акселерационных программ
Победы в Конкурсах и другие награды
Изобретение/Патент
Видео о продукте
Презентация