Головною ціллю проекту є запуск високоприбуткової сітки кафе здорового харчування з використанням натуральних продуктів для приготування страв переважно вітчизняних підприємств та рекламування домашнього економного по часу багатофункціонального кухонного інвентаря європейського виробника, з метою реализації його серед населення і створення ще одного джерела прибутку.
Текущее состояние
Даний проект прорахований і складений бізнес-план, заключені договори з рядом виробників натуральної продукції, продукцію яких продавали в обсязі 200 000 грн.
Рынок
Цільова аудиторія кафе - це в основному люди середнього достатку віком від 20 до 50 років, сім'ї з дітьми, офісні працівники і активна молодь.
Проблема или Возможность
Сьогодні "здорове харчування" одне з найбільш зацікавленних питань людей не тільки в Україні, а і в інших країнах світу. Ринок закладів в Україні, які пропонують за невеликі гроші поїсти смачної, простої і корисної їжі в нашій державі заповнений меньше, ніж на половину. І нова форма тісної співпраці кафе здорового харчування та магазину з продажу натуральних продуктів і кухонного інвентарю на ринку практично не використовується.
Решение (Продукт или Услуга)
Головною стратегією закладу повинні стати страви, приготовлені швидко і якісно по самим вдосконаленим технологіям в присутності замовника з обраних ним же свіжих натуральних продуктів і різноманітний асортимент свіжих салатів. Так само буде запропонована серія фірмових оздоровчих страв і борошняних виробів з цілісного зерна і з продуктів, що не містять глютену, розроблених спеціально для даних кафе. Передбачено створення меню для дітей і вегетаріанців.
Конкуренты
Подібних центрів в Україні, а відповідно, такої діяльності кафе в тандемі з магазином на даний момент ще немає, і тому конкурентами для кафе здорового харчування є традиційні кафе швидкого харчування і домашньої кухні. І це один з головних чинників переваги.
Преимущества или дифференциаторы
На ринку присутня велика кількість різних кафе, що підтверджує можливість ведення прибуткового бізнесу.
Це є викликом запропонувати ринку цікаві послуги.
Кафе здорового харчування буде мати перевагу
над конкурентами завдяки:
- нової мало витратною формі приготування натуральних страв в присутності клієнта,
- наявність унікальних продуктів в стравах і у випічці меню,
- висококваліфіцірованному персоналу,
- добре налагодженій менеджменту,
- розміщення в Центрах здорового способу життя «АктівГолд»,
- роботи в тандемі з магазином натуральної продукції і домашнього кухонного обладнання.
Финансы
Оценка экономической эффективности и финансовой состоятельности:
Годовой уровень выручки от реализации, грн. 4 040 000
Годовой уровень текущих затрат, грн. 3 800 000
Оплата 2-х месяцев аренды и ремонта
помещений Центра «АктивГолд», грн. + 200 000
Источники финансирования (средства инвесторов), грн. 4 000 000
Поэтому этот бизнес достаточно прибыльный и реализация проекта является экономически обоснованной
Бизнес-модель
Відкриваючи серію кафе і магазинів, що працюють спільно з реалізації натуральної продукції вітчизняних підприємств і багатофункціонального сучасного кухонного обладнання європейського виробника, перейти до створення ряду центрів «АктівГолд» з більш широким спектром послуг для населення, створення величезної мережі постійних клієнтів і розвитку багатопрофільного бізнесу.
У цих Центрах планується відкрити:
- кафе здорового харчування з використанням сучасних технологій швидкого і якісного приготування повноцінної їжі як одного з головних складових здорового способу життя;
- магазин натуральної продукції вітчизняних і зарубіжних виробників за доступними цінами, в тому числі для соціальних верств населення, продажу рекламованого в кафе кухонного обладнання;
- філія туристичної фірми;
- тренінги та навчальні курси на різні теми, кабінети масажу і косметології, інші питання, що цікавлять людей напрямки.
Целевое назначение инвестиций
Витрати на придбання основних фондів, необхідних для роботи кафе:
Оренда приміщення площею 100 кв.м за рік 240 000 грн.
(За 1 місяць - 200 грн. (За1кв.м) х 100 кв.м = 20 000 грн.)
Меблі (столи, стільці, робочі столи) 300 000 грн.
Кухонне обладнання
(4 комбайна, міні піч, 2 Блендери, набір посуду) 300 000 грн.
Холодильники для напоїв 2-3 штуки 100 000 грн.
Освітлювальні пристрої 30 000 грн.
Касовий апарат 10 000 грн.
Музичне обладнання 20 000 грн.
Всього: 1 000 000 грн.
Витрати на необхідне забезпечення сировиною і енергоносіями за рік:
Сировинні ресурси 1 200 000 грн.
Енергетичні ресурси 100 000 грн.
Всього: 1 300 000 грн.
Предложение инвестору
Для інвесторів пропонується дві форми співпраці: інвестування на два роки з отриманням 25-40% прибутку (в залежності від інвестиційної суми) або стати засновниками з розподілом до 20% частки компанії «АктивГолд».
Кількість нових закладів в цьому сегменті в Україні щорічно збільшується в середньому на 6-10%. При чому, якщо розглядати динаміку приросту по окремих містах, то в великих ця цифра досягає 15%.
Але ризики в даному проекті можуть бути, перш за все в часі реалізації (чим швидше запуститься проект, тим активніше він буде розвиватися), прорахунки в підборі кваліфікованого персоналу, в контролі за якістю продукції постачальників.
Головне - треба чітко вести всі економічні розрахунки. Тому на це концентрується особлива увага.