4930

Фермерське господарство

Украина, Львовская область
Отрасль: Сельское хозяйство
Стадия проекта: Есть идея или наработки

Дата последнего изменения: 29.05.2017
На страницу владельца
0
equalizer из 2000
help
Рассчитывается по оценкам и заполненности проекта (подробнее о рейтингах)
Моя оценка
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Средняя оценка:
 

Идея


Фермерське господарство по вирощуванню ягідних культур,горіхів та чагарників.
Львівська область. Гуртовий ,роздрібний продаж. Ринки, магазини, плодопереробні підприємства.

Текущее состояние

Земельна ділянка виділена (пай) 4га.є можливість орендувати є домовленість.
Основна ідея Промислове вирощування полуниці, тому що висока рентабельність, швидка окупність.
Розробленні бізнес-плани по вирощуванню полуниці,малини,чорної смородини та горіха, заключні договори на поставку садженців.Господарство працює перший рік,є напрацювання осінь 2014р. посаджено 4500шт. черенків чорної смородини, це на площу 1га. Посадка полуниці потребує великих затрат.

Рынок

Український внутрішній полуничний ринок залишається ненасиченим при зростаючому попиті. Продукція полуниці продається як правило на відкритих ринках, дуже незначний обсяг реалізується через супермаркети, хоча займає 53% в торгівлі ягодами.
Експерти оцінують місткість внутрішнього ринку ягід на рівні показника у 100 тис. тонн, а валове виробництво суниці, за даними Комітету статистики, у 2014 році склало 57 тис. тонн, що охоплює 8,6 тис. га у всіх категоріях господарств, як підсобні приватні господарства населення, так і фермерські.
У Львівській області станом на 2014 рік налічується 7 фермерських господарств які займаються промисловим вирощуванням полуниці.
Площа вирощування суниці сільськогосподарськими підприємствами
залишається не значною і становить до 1 тис. га. Однак, слід зазначити, що
запровадження новітніх промислових технологій під час вирощування полуниці, відбувається насамперед у сільськогосподарських підприємствах та фермерських господарствах, що сприяє отриманню товарної ягоди, яка відповідає вимогам, як торгівельних мереж, так і переробників.
Лідерами саме промислового виробництва полуниці є Вінницька область - 18 тис. тонн, Одеська – 5, Волинська – 3,7, Львівська – 3,5 та Херсонська – 3,6 тис. тонн. Найбільші підприємства з переробки фруктів та ягід в Україні є “Аграна Фрут” (Вінницька обл.) та “Гал Фрост” (Львівська обл.), які займаються заморожування ягід з подальшою їх переробкою. В Україні 48% продажу заморожених ягід припадає на полуницю. Основними покупцями замороженої української полуниці є Італія (58%), Польща (31%) та Австрія (5%).
Ціни на ягоди полуниці залишаються достатньо привабливими, перебуваючи в ціновому діапазоні: 12-18 грн/кг – оптова ціна (роздрібна 18-24 грн/кг), на переробку – від 8 до 12 грн/кг.
Аналіз ринкової ситуації показав, що промислове вирощування полуниці залишається привабливим та перспективним бізнесом. Наявність у Львівській області як переробних підприємств ТзОВ Яблуневий дар, ТзОВ Гал Фрост, так і можливостей реалізації ягід на свіжому ринку (Мостиський ринок, гуртовий ринок Шувар та торгові мережі Сільпо, Метро, Ашан та інші), зменшує ризики пов’язані із необхідністю швидкої реалізації ягоди за короткий період плодоношення.

Проблема или Возможность

SWOT- аналіз бізнес-середовища
Можливості Загрози
Можливість формування якісних товарних партій ягід суниці завдяки сучасним промисловим технологіям.
Якісні товарні партії однорідної продукції розширюють можливості реалізації продукції, включаючи насамперед задоволення вимог переробних підприємств та торгових мереж. Поява на ринку конкурентів, насамперед у вигляді потужних агрохолдингів.
Недостатній професіоналізм і кваліфікація персоналу.
Зміна законодавства у податковій, митній та регуляторній політиці.
Сильні сторони Слабкі сторони
Ненасиченість внутрішнього ринку продукцією суниці. Це стосується як свіжої продукції та і ягоди на переробку. Розташування на великій відстані від ринків.
Вплив погодних факторів.

Решение (Продукт или Услуга)

Бізнес із промислового вирощування суниці доцільно створювати у формі фермерського господарства. Перевагами вибору даної юридичної форми є спрощена система оподаткування та можливість участі у державних програмах підтримки сільськогосподарських виробників. Це також сприятиме підписанню договорів при реалізації продукції, як на переробні підприємства, так і у торгові мережі.
З метою отримання високоякісного продукту для реалізації свіжої ягоди на ринок свіжої полуниці та переробку,планується створення промислових насаджень полуниці на площі від 1 до 5 гектарів.
Для створення конкурентоспроможного та успішного суничного бізнесу необхідно насамперед вирішити питання збуту отриманої продукції, оскільки ягода суниці вимагає великих витрат під час зберігання та швидко псується. З метою зменшення цих ризиків доцільно розглядати не менше двох напрямків реалізації ягоди: на свіжий ринок – до 40% та на переробку – до 60% від валового виробництва суниці.

Конкуренты

Ринок полуниці мало насиченний, попит зростає, конкуренція мінімальна.

Преимущества или дифференциаторы

Вирощування, та упаковка товару за європейськими технологіями. Продажа свіжої та якісної продукції.

Финансы

Розрахунок окупності проекту від 1- до 5га. По роках
Роки вирощування Грошовий потік Чистий грошовий потік по проекту
Суниця 1 / перший рік -200000 -200000
Суниця 2 / другий рік 50000 150000
Суниця 3 / третій рік 50000 300000
Суниця 4 / четвертий рік 50000 350000
Термін виходу на позитивні грошові потоки, 3 роки

Команда или Руководство

5,00
1
2
3
4
5
1 оценка
Авторизация/Регистрация
arrow_back
RU
more_horiz
close
visibility6272
star0
Добавить в избранное
Удалить из избранных
share
close
thumb_up0
Нравится
Не нравится
Идея
Текущее состояние
Рынок
Проблема или Возможность
Решение (Продукт или Услуга)
Конкуренты
Преимущества или дифференциаторы
Финансы
Инвестировано в прошлых раундах, $
Бизнес-модель
Целевое назначение инвестиций
Предложение инвестору
Команда или Руководство
Менторы-советчики
Лид-инвестор
Риски
Прохождение Инкубационных/Акселерационных программ
Победы в Конкурсах и другие награды
Изобретение/Патент
Фотографии
Видео о продукте
Презентация