Фото - ОСН Вуличний комітет Хуторівка
29251

ОСН Вуличний комітет Хуторівка

Завод з виробництва сонячних модулів

Украина, Львовская область
Отрасль: Производство, Энергетика
Стадия проекта: Есть идея или наработки

Дата последнего изменения: 09.08.2018
На страницу владельца
0
equalizer из 2000
help
Рассчитывается по оценкам и заполненности проекта (подробнее о рейтингах)
Моя оценка
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Средняя оценка:
 

Идея

Виробництво українських високотехнологічних сонячних фотоелементів та модулів.

Текущее состояние

Проект знаходиться на етапі ідеї. Обрана земельна ділянка для будівництва полощею 0,7 га. Є дозвіл на розробку детального плану території для внесення необхідних змін та доповнень до генерального плану міста, потрібних для впровадження проекту. Проект буде мати маркетингову підтримку у вигляді еко-вулиці поряд, що діятиме автономно, за рахунок відновлюваних джерел енергії.

Cуть полягає у створенні на базі будинків нашої вулиці у місті Львові унікальної, повністю незалежної від традиційних енергоресурсів локації, що працює завдяки відновлюваним джерелам енергії та промо-майданчика для популяризації рішень конкретних компаній, що працюють у вищезгаданому бізнесі, встановивши для початку сонячні панелі, теплові насоси та біогазові установки, а також залучити мешканців вулиці до життя за філософією ZeroWaste. Ми вже попередньо зустрілись у квітні поточного року за участі Львівської міської ради з представниками швейцарської компанії Designergy SA (комплексні рішення по облаштуванню інтегрованих у покрівлю сонячних панелей) щодо використання їх продукції у облаштуванні автономної еко-вулиці. Це стало можливим у тому числі завдяки нашій зустрічі з мером міста Львова Андрієм Садовим, котрий виявив зацікавленість нашою ідеєю та надав нам лист підтримки від імені міста. Також нашу ідею підтримує та готове сприяти у межах своїх повноважень Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України у особі голови Сергія Савчука. Забезпечити нас тепловими насосами ми запропонували шведській компанії Octopus Energi AB, що представлена юридичною особою в Україні (веб-сайт octopus.ua). Свою підтримку нашому починанню листом висловила американська агенція з міжнародного розвитку USAID.
Завод з виготовлення сонячних фотоелементів та модулів зведуть поряд з нашою вулицею, де буде існувати реально діючий комплекс на базі наших будинків, з використанням аналогічної продукції у сонячних панелях, що сприятиме максимальній завантаженості потужностей підприємства.

Рынок

Ринок альтернативної енергетики в Україні на етапі становлення та розвитку. Доля у загальному енергетичному балансі нашої країни складає трохи більше одного відсотка.За прогнозами до 2030 року в Україні обсяги генерації з відновлюваних джерел енергії зростуть у 20 раз. Для порівняння, в Європі частка відновлюваних джерел складає 16,7% і за останні десять років зросла у два рази.Тобто інтерес до таких технологій з боку як бізнес сегменту так і приватних клієнтів тільки зростатиме. І зараз існує реальна можливість міцно закріпитись на ринку, що народжується, і повернути інвестиції у розумні строки. Так за 2017 рік в нашій країні було побудовано промислових сонячних електростанцій сукупною потужністю 211 МВт. У приватному секторі ця цифра склала 34 МВт.

Проблема или Возможность

На енергетичному ринку України активно розвивається сегмент відновлюваних джерел енергії, зокрема сонячної енергії. Існує запит як на недорогі рішення так і на якісні, з більш тривалою гарантією роботи та ефективністю. Ми будемо позиціонувати себе саме у цю ринкову нішу. Також існує високий попит на якісні модулі з боку європейських клієнтів.

Наша мета - завод повного циклу виробництва з виготовлення сонячних фотоелементів та панелей, починаючи з кремнієвих пластин. Аналогом може служити інноваційний завод Solitek у Вільнюсі, Литва. Зараз в Україні практично немає подібних підприємств і ринкова ніша не заповнена. Єдиним подібним заводом повного циклу є підприємство "Квазар" у місті Києві.

Решение (Продукт или Услуга)

В процесі будівництва виробничих площ об'єкту та інсталяції обладнання будуть використані останні технології та передове устаткування, що дозволить випускати продукцію високої якості. Важливим є момент повного циклу виробництва, що дозволить створити жорсткий контроль за якістю фотоелементів та модулів і відповідати високим стандартам. Таким чином наші майбутні партнери будуть впевнені, що отримують найкращі рішення, на відміну від заводів, котрі лише складають модулі з елементів сторонніх виробників і не мають можливості власного допродажного контролю.

Конкуренты

Як вже згадувалось вище, єдиним прямим конкурентом, що має аналогічний повний цикл виробництва, є завод "Квазар" у місті Києві. Частково конкурентами можна вважати заводи котрі займаються складнням модулів з готових компонентів, закуплених у сторонніх виробників. Зокрема будівництво одного з таких підприємств розпочнеться у Вінниці восени 2018 року.

Преимущества или дифференциаторы

Виробництво на заводі теж відповідатиме концепції локації і буде екологічно чистим та енергоефективним з роботою на альтернативних джерелах енергії.

Головною ідеєю, яка створить ефект синергії та сприятиме поширенню інформації про продукт, що випускає підприємство, є саме впровадження енергоефективних технології на вулиці, в тому числі повна енергонезалежність шляхом встановлення сонячних панелей на дахах будинків та теплових насосів для опалення домівок та підігріву води. І як вершина нашого бачення розвитку вулиці (про що йшлося вище) – це побудова заводу з виробництва сонячних панелей який через приклад наших будинковолодінь з енергозберігаючими технологіями та відновлюваним джерелами енергії, як маркетингового майданчика, зможе максимально завантажити свої виробничі потужності замовленнями. Озвучимо основні наші переваги по пунктам:
1) Ми заручились підтримкою Львіської міської ради, оскільки ми перший діючий приклад самоорганізації населення у такому форматі у місті. Місто готове активно підтримувати наш орган самоорганізації населення та здійснювати фінансову підтримку діяльності, у тому числі можемо за участі представників компанії «Designergy» провести переговори щодо часткової участі міста у реалізації плану розвитку нашої території в розрізі відновлюваних джерел енергії та енергозбереження;
2) Популярність міста Львова як туристичної Мекки та міста з одним з найвищих рівнів розвитку IT галузі також буде допомагати у популяризації нашого проекту;
3) Повна згода усіх мешканців нашої вулиці у такому плані розвитку вулиці та особливості нашого вигідного розташування у середмісті Львова дозволить проводити екскурсії для ознайомлення з реально діючим проектом;
4) Приклад повної енергонезалежності нашої вулиці по аналогії з селищем Фельдхайм у Німеччині, яке нещодавно відвідала делегація Агенства Держенергоефективності. У планах також облаштування свердловини, власного джерела водопостачання;
5) Оскільки компанія «Designergy» вивчає можливість виходу на ринок використання панелей приватними домогосподарствами, наша вулиця буде вдалим і яскравим майданчиком для старту і популяризації цього напрямку, як приклад вдалого впровадження такого, поки єдиного, проекту у Львові з енергозбереження та створення відновлюваних джерел енергії як у приватному секторі так і у місті загалом. Це однозначно приверне увагу різноманітних ЗМІ і дозволить отримати ще кращий ефект у маркетинговому розумінні;
6) Вигідне географічне розташування Львова (логістика), високий кадровий потенціал, у тому числі інтелектуальний, освічений персонал, націлений на здобуття кар’єри в іноземній компанії та дешева робоча сила.

Финансы

Потреби у фінансуванні складають близько 8 млн. євро. Проектна потужність першої черги заводу передбачається на рівні 80-100 МВт на рік з необхідністю у персоналі у кількості 100-120 працівників. Площа ділянки для будівництва орієнтовно 6-7 тис. кв. м. Період окупності інвестицій 5-7 років.

Целевое назначение инвестиций

Інвестиції залучені для цього проекту будуть використані безпосередньо для будівництва виробничих та офісних площ заводу та закупки необхідного обладнання, матеріалів, підготовки персоналу та створення необхідної інфраструктури поряд.

Предложение инвестору

Інвестору пропонується частка у розмірі 70 відсотків. Всю необхідну додаткову інформацію надамо на окремий запит.

Риски

Можемо виділити один з осоновних та найбільш важливих ризиків - це бюрократія у державних органах. В результаті підготовчі строки реалізації можуть затягнутись, що може служити причиною відмови інвестора. У нашому випадку ми маємо підтримку як з боку місцевої влади так і з боку агентства Держенергоефективності, що сприятиме виконанню етапів проекту у заплановані терміни.

Видео о продукте

5,00
1
2
3
4
5
1 оценка
Авторизация/Регистрация
arrow_back
RU
more_horiz
close
visibility1390
star0
Добавить в избранное
Удалить из избранных
share
close
thumb_up0
Нравится
Не нравится
Идея
Текущее состояние
Рынок
Проблема или Возможность
Решение (Продукт или Услуга)
Конкуренты
Преимущества или дифференциаторы
Финансы
Инвестировано в прошлых раундах, $
Бизнес-модель
Целевое назначение инвестиций
Предложение инвестору
Команда или Руководство
Менторы-советчики
Лид-инвестор
Риски
Прохождение Инкубационных/Акселерационных программ
Победы в Конкурсах и другие награды
Изобретение/Патент
Видео о продукте
Презентация