Фото - ОСН Вуличний комітет Хуторівка
28401

ОСН Вуличний комітет Хуторівка

Спортивно-розважальний комплекс на відновлюваній енергії

Украина, Львовская область
Отрасль: Интернет и ИТ, Общественное питание, Развлечение, Туризм, спорт, Энергетика
Стадия проекта: Есть идея или наработки

Дата последнего изменения: 10.08.2018
На страницу владельца
1
equalizer из 2000
help
Рассчитывается по оценкам и заполненности проекта (подробнее о рейтингах)
Моя оценка
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Средняя оценка:
 

Идея

Головне гасло: "Наш заклад працює завдяки вашій активності!". Суть його полягає у генерації електроенергії для закладу шляхом гри на спортмайданчику, заняттях на тренажерах або просто крокуючи приміщенням комплексу. Родзинкою комплексу є його функціонування виключно за рахунок відновлюваних джерел енергії. Передбачається активне залучення клієнтів комплексу у процес створення енергії для підготовки замовлень в закладах громадського харчування, розташованих у ньому. Їх відпочинок та інші розваги також базуються на генерації енергії з метою отримання послуги.

Текущее состояние

Проект у стані ідеї. Визначились з локацією та земельною ділянкою 0,4 га для реалізації. Є дозвіл на розробку детального плану території для внесення необхідних змін та доповнень до генерального плану міста, потрібних для впровадження проекту. Проект планується реалізувати у нерозривному комплексі з іншим стартапом поряд, котрий буде основним джерелом живлення для комплексу та додатковою точкою притягання, його суть полягає у створенні на базі будинків нашої вулиці у місті Львові унікальної локації, промо-майданчика для популяризації рішень конкретних компаній, що працюють у вищезгаданому бізнесі, встановивши для початку сонячні панелі та теплові насоси і таким чином створити повністю автономну та незалежну від традиційних джерел енергії житлову зону. У процесі пошуку інвестора для реалізації проекту нас підтримують Держенергоефективності, міська рада міста Львова у особі мера Андрія Садового, шведська компанія Octopus Energi AB (теплові насоси), швейцарська компанія Designergy (інтегровані у покрівлю будинків сонячні панелі). Додамо, що важливим є бачення подальшого розвитку локації, а саме перспектива побудови заводу з виготовлення фотоелементів для виробництва сонячних панелей поряд з нашою вулицею і реально діючий комплекс на базі наших будинків з використанням продукції заводу має сприяти максимальній завантаженості потужностей. Ще одним перспективним напрямком розвитку локації є навчальний центр з енергоефективності та відновлюваних джерел енергії, котрий детально описаний у проекті № 27127 на цьому сайті. Також ми звернулись до Європейського банку реконструкції та розвитку з запитом на фінансування автономної вулиці з орієнтовною потребою у інвестиціях у розмірі 250-300 тис. євро (150-200 тис. євро за умови використання спрощених конструкцій панелей). У відповідь отримали готовність допомогти та високу оцінку нашої ідеї але їх об'єми інвестицій для участі у проектах стартують від 5 млн. євро.

Площа території де знаходяться будинки маркетинг-майданчика та майбутнього заводу складає близько 4 гектарів, навчального центру 0,5-1,5 гектара в залежності від масштабів.

Рынок

Потенційними клієнтами нашого комплексу є особи віком від 20 до 45 років, котрі ведуть активний стиль життя. Інтерес до альтернативної енергетики як прогресивної технології у цієї категорії високий. Враховуючи темпи росту ринку відновлюваних джерел енергії в Україні, котрий за прогнозами до 2030 року виросте у 20 раз, можна бути впевненим, що тема набуватиме більшої актуальності та залучатиме ширше коло потенційних відвідувачів. Також потрібно додати, що Львів у 2017 році відвідало 2,7 млн. туристів. Концепція закладу здорового харчування з залученням гостей у процес створення енергії для його функціонування разом з унікальною локацією у вигляді автономної еко-вулиці та пішохідного мосту з броньованого скла дозволить привернути увагу й цієї категорії клієнтів.

Проблема или Возможность

Високий запит серед клієнтів подібних закладів на нові креативні та нестандартні методи обслуговування зокрема постійно зростаючий інтерес до альтернативних джерел енергії та новітніх методів енергоефективності у побуті та житті. Також активно збільшується інтерес до еко-дружніх закладів, де чиниться мінімальний вплив на природу в процесі роботи. Зокрема сортування та максимальна вторинна переробка використаних продуктів, до прикладу, в біоустановці з виробництва газу для потреб комплексу. Так звана концепція Zero Waste.

Решение (Продукт или Услуга)

Використання ідей енергоефективності та відновлюваних джерел енергії у форматі спортивно-розважального комплексу з максимальним залученням клієнта у процес генерації енергії дозволить створити особливу атмосферу котра сприятиме високому попиту на послуги і як наслідок високій завантаженості закладу. Також у форматах усіх закладів громадського харчування на площах комплексу червоною ниткою буде проходити тема альтернативної енергетики в роботі закладу та активна участі в цьому відвідувачів. Присутність поряд маркетплейсу, утвореного сукупністю приватних будинків з повністю автономною роботою на базі відновлюваних джерел енергії, котрі будуть забезпечувати електроенергією також і комплекс, та в перспективі заводу з виробництва фотоелементів сонячних панелей, буде додатковою точкою притягання для клієнтів. З ідеєю проекту заводу можна ознайомитись за окремим посиланням https://startup.ua/ua/startups/375560.html. Концепцію Zero Waste буде застосовано не тільки до роботи комплексу але й до життя вулиці на альтернативних джерелах енергії. Таким чином ми прийдемо до роботи локації практично з нульовим рівнем викидів в атмосферу та сміття на полігони. Це зараз особливо актуально як у світі так і у нашій країні. Таким чином наш комплекс буде нести і соціальну та просвітницьку функції для поширення такого способу життя серед відвідувачів.

Конкуренты

Наші конкуренти це частково ресторани з креативною ідеєю в обслуговуванні, у концепції закладу, з пропагандою здорового способу життя, де клієнти проводять свій вільний час, відпочивають і мають можливість замовити різноманітні тематичні страви та напої. Також це спортивні клуби але на відміну від стандартних закладів подібного типу наш позиціонує себе як еко-дружній до довкілля і на цьому робиться основний акцент.

Преимущества или дифференциаторы

Перевагою є унікальна концепція локації з тематичним наповненням у вигляді дружнього до навколишнього середовища формату роботи закладу, а також промо-майданчика (вулиця з еко-будинками), що популяризує альтернативні джерела енергії і технології енергоефективності в доповненні з філософією Zero Waste та у перспективі заводу з виробництва сонячних панелей (фотомодулів). Також необхідно відзначити унікальний для потенційних відвідувачів пішохідний міст довжиною 70 метрів над автомобільною дорогою, побудований з броньованого скла, котрий входить у прилеглу інфраструктуру комплексу і дозволить додатково залучити до центру мешканців великого кварталу, що активно розбудовується поряд. Інтерес з боку ЗМІ та поширення інформації через їх канали залучить додатково клієнтів у вигляді туристів, котрі включатимуть у свою програму подорожей Львовом і наш майданчик.

Финансы

Перелік головних статей витрат необхідних для реалізації проекту:
Основна споруда розважального центру + внутрішнє облаштування (три поверхи, площа 1500 кв. м. - 650 тис. EUR
Критий спорткомплекс (спортивний майданчик для мініфутболу, волейболу та баскетболу, тренажери для воркауту та фітнесу з генерацією енергії, дитячий майданчик) площа орієнтовно 1300 кв.м. - 150 тис. EUR + 200 тис. EUR (тренажери Technogym Artis або SportsArt ECO-POWR)
Покриття з генерацією енергії Pavegen (площа близько 1000 кв.м.) для мініфутбольного майданчика та зон з найбільшою інтенсивністю трафіка клієнтів - 600 тис. EUR
Пішохідний міст з броньованого скла через автомобільну магістраль для сполучення з житловим районом, що активно забудовується та розвивається і служитиме додатковою точкою притягання - 200 тис. EUR.

Загалом необхідна сума інвестицій разом з автономною вулицею складає орієнтовно 2 млн. EUR.

Період окупності до 5 років

Целевое назначение инвестиций

Інвестиції залучені для цього проекту будуть використані безпосередньо для будівництва споруд комплексу, внутрішнього облаштування та створення необхідної інфраструктури поряд.

Предложение инвестору

Інвестору пропонується частка у розмірі 55 відсотків. Всю необхідну додаткову інформацію надамо на окремий запит.

Риски

Основний ризик це бюрократичні процедури, котрі можуть стати перешкодою над впровадженням проекту в заплановані строки. Але розуміння та підтримка наших ідей та цілей з боку Львівської міської ради дозволить реалізувати його без значних затримок у часі.

Видео о продукте

5,00
1
2
3
4
5
1 оценка
Авторизация/Регистрация
arrow_back
RU
more_horiz
close
visibility1794
star0
Добавить в избранное
Удалить из избранных
share
close
thumb_up0
Нравится
Не нравится
Идея
Текущее состояние
Рынок
Проблема или Возможность
Решение (Продукт или Услуга)
Конкуренты
Преимущества или дифференциаторы
Финансы
Инвестировано в прошлых раундах, $
Бизнес-модель
Целевое назначение инвестиций
Предложение инвестору
Команда или Руководство
Менторы-советчики
Лид-инвестор
Риски
Прохождение Инкубационных/Акселерационных программ
Победы в Конкурсах и другие награды
Изобретение/Патент
Видео о продукте
Презентация