3915

Вирощування енергетичної верби

Украина, Тернопольская область
Отрасль: Сельское хозяйство
Стадия проекта: Есть идея или наработки

Дата последнего изменения: 29.05.2017
На страницу владельца
1
equalizer из 2000
help
Рассчитывается по оценкам и заполненности проекта (подробнее о рейтингах)
Моя оценка
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Средняя оценка:
 

Идея


Компанія планує використовувати землі, які не оброблялися вже більше 10 років під плантації енергетичної верби. Енергетична верба по тепловіддачі прирівнюється до кам'яного вугілля. Є практика вирощування на Закарпатті і на Волині, тому появилася ідея вирощування на Тернопільщині. оскільки є проблеми з поставкою російського газу і також з транзитом газу, багато заводів планують або вже переходять на тверде паливо і через 3 роки коли виросте перший урожай(при умові, якщо вже почати висаджувати з весни 2015 року), буде попит на території області. Залежно від інвестицій (іноземні чи вітчизняні) буде і форма власності підприємства (ТОВ чи ПП, тощо.). Землі усі 160 га знаходяться на північному заході області, 10 га власного користування всі інші потрібно орендувати. є можливість розширення на Львівській області також північний район Тернопільської області і можливо ближче до Тернополя. Енергетична верба цікава в вирощуванні тим, що це інвестиція на 25 років. Вкладень фінансових потребує лише при посадці саджанців тобто існуючі землі потрібно спочатку розліснити (бо почали рости сосни і кущі) виорати, перекультивувати, посадити саджанці, і двічі або тричі обробити міжряддя, щоб не обростало бур'янами, а наступні 2 роки не потрібно жодних вкладень, лише на кінець третього року для збору верби.

Текущее состояние

Проект на стадії ідеї, але вже є напрацювання бази клієнтів, які готові брати по 1000 тон тріски як з Польщі так з тернопільської обл так і з Львівської і Івано-франківської, думаю що не проблема буде і з хмельницькою і Чернівецькою (це тому що ділянки разом складають 160 га) Також є існуючі землі лише 3 ділянки на 160 га (відстань одна від одної 5-7 км). Якщо буде зацікавленість таких земель можна буде наростити до 500 га. І по логістиці не буде далеко від Тернополя (до 60 км) це перевірено, бо я об'їздив кілька районів і знайшов ці землі.

Рынок

Ринок поки ще не завантажений продукцією від вирощування енергетичної верби, є подекуди в Україні невеличкі підприємства, які збирають відходи від зрубаних дерев і переробляють їх на тріски, або на тирсу. Трошки більші з них виготовляють пелети(гранули), які на ринку Європи дорожчі ніж тріски (т.зв щепа) на ринку України поки не дуже закупляють щепу пелети для власного використання її більше купують для того аби перепродати в Європі. На Волині вирощуванням енергетичної верби займається компанія Salix Energy, яка лише цього року планує збирати вербу і вони орієнтуються на європейські ринки зокрема польські. Також ця компанія закупляє в населення щепу або пелети. Судячи з планів по переходу підприємств, котелень ЖКГ, заводів на тверде паливо, буде попит в щепі, або в пелетах вже на 2016 рік і далі більшість котлів будуть встановлюватися на твердому паливі. Враховуючи таку тенденцію, потрібно братися за вирощування вже з наступної весни і підписувати контракти на поставку твердого біопалива на перспективу.

Проблема или Возможность

Проблема в вирощуванні енергетичної верби (може бути при вибиранні грунтів в сухій місцевості, але ці 160 га, точно не знаходяться в такій місцевості, бо це північний захід області). Також можлива проблема при отриманні зекмлі в оренду, але я в цьому сумніваюся, бо існуючі землі в тому регіоні де є "знайомства".

Команда или Руководство

5,00
1
2
3
4
5
1 оценка
Авторизация/Регистрация
arrow_back
RU
more_horiz
close
visibility4895
star1
Добавить в избранное
Удалить из избранных
share
close
thumb_up0
Нравится
Не нравится
Идея
Текущее состояние
Рынок
Проблема или Возможность
Решение (Продукт или Услуга)
Конкуренты
Преимущества или дифференциаторы
Финансы
Инвестировано в прошлых раундах, $
Бизнес-модель
Целевое назначение инвестиций
Предложение инвестору
Команда или Руководство
Менторы-советчики
Лид-инвестор
Риски
Прохождение Инкубационных/Акселерационных программ
Победы в Конкурсах и другие награды
Изобретение/Патент
Видео о продукте
Презентация