1259

Молочная ферма

Украина
Отрасль: Сельское хозяйство
Стадия проекта: Есть идея или наработки

Дата последнего изменения: 29.05.2017
На страницу владельца
0
equalizer из 2000
help
Рассчитывается по оценкам и заполненности проекта (подробнее о рейтингах)
Моя оценка
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Средняя оценка:
 

Идея


Автор проекту -, успішна українська приватна компанія – виробник сільськогосподарської продукції, з метою оптимізації використання ресурсів та підвищення ефективності діяльності шукає стратегічного партнера, зацікавленого в спільній реалізації проекту виробництва молока.
Проект передбачає поетапне створення на базі існуючого підприємства молочної ферми потужністю до 4 тисяч головомісць великої рогатої худоби з автоматизованим режимом утримання худоби та організацією доїння.

Текущее состояние

Компанія заснована в 1997 році та відтоді є безперервно прибутковою. Кредиторська заборгованість, за винятком поточної, відсутня. Власники – приватні особи, що провадять узгоджену діяльність щодо розвитку підприємства з дати його заснування.
Місце розташування – 60 км від столиці України, м. Київ. Компанія використовує 5 тисяч гектар орної землі, що знаходиться у її розпорядженні як на праві приватної власності, так і на підставі довгострокових договорів оренди. На підприємстві працює близько 190 постійних працівників, з них 95 спеціалістів та до 60 сезонних працівників.
Компанія є одним із лідерів країни за рівнем ефективності рослинництва. Вона посідає 6 місце за обсягами вирощування картоплі в Україні та є загальновизнаним виробником насіннєвих матеріалів картоплі та зернових культур, що підтверджується не лише визнанням Кабінету Міністрів та Міністерства аграрної політики України, а й високою репутацією серед споживачів насіння. Підприємство має офіційний статус Елітного господарства з виробництва насіння зернових культур та Племінного заводу з вівчарства. Другий рік поспіль компанія визнається кращим господарством області за результатом жнив. Суттєві інвестиції, що постійно здійснюються в упровадження нових технологій та технологічне обладнання, високий ступінь диверсифікації ризиків роблять компанію стійкою до змін ринкової кон’юнктури та привабливою для споживачів та комерційних партнерів.
Молочне виробництво кампанія здійснювала протягом 1999 – 2004 роки діяльності, поголів’я молочної ВРХ доходило до 1500 голів, при цьому процес доїння був напівавтоматизований. Підприємство має добре структуровану тваринницьке господарство, постійно тримає високоякісне стадо овець обсягом 2000 голів та експериментальну ферму великої рогатої худоби на 250 головомісць, а також відгодівельний комплекс. Завдяки цьому компанія має штат досвідчених спеціалістів-зоотехніків та інженерів і підготовлена до збільшення обсягів виробництва.

Рынок

Умови для виробництва молока в регіоні компанії

У регіоні що охоплює Житомирську, Київську, частини Вінницької та Чернігівської області зосереджені 6 крупних, та 12 дрібних молочних переробних заводів. Радіус досяжності постачання продукції можна обрати до 150 км.
Природні умови є сприятливими, клімат є стабільним, отже кормова база забезпечується постійно. Температура повітря перевищує 0 градусів Цельсія близько 10 місяців на рік. У регіоні функціонує доволі потужний виробничий рослинницький комплекс, що забезпечує сталу пропозицію відходів рослинництва за поміркованими цінами. При тому, що вартість утримання худоби на 80% складається з вартості кормів, які є власними засобами партнера, та є широкі можливості для їх закупівлі по ний нижчим цінам, молочне виробництво за нашим проектом є рентабельним із низькою собівартістю та високою якістю готової продукції.
Існує можливість первинної переробки продукції в перспективі для збільшення прибутковості виробництва. Напр. виробництво сухого молока.

Державна підтримка сільськогосподарських товаровиробників

З метою розвитку сільського господарства державою Україна кілька років тому запроваджено комплекс податкових пільг та інших стимулів для сільськогосподарського виробництва, а саме, сільгоспвиробник на продукцію власного виробництва сплачує фіксований сільськогосподарський податок та звільняється від сплати ПДВ, сплачуються державні дотації на утримання поголів’я худоби, на прийняту молокопереробними заводами продукцію, на виробництво племінного поголів’я. Працює також державна програма відшкодування коштів витрачених на побудову молочних комплексів у розмірі до 50%.

Ринок молока в регіоні компанії

У регіоні що охоплює Житомирську, Київську, частини Вінницької та Чернігівської області зосереджені 6 крупних, та 12 дрібних молочних переробних заводів. З більшістю з них партнер вже працював та має добрі відносини. Постачання свіжого молока на заводи здійснюється щоденно, транспортом заводу у виробника, розрахунок за прийняте молоко здійснюється двічі на місяць у безготівковій формі. Молочні заводи, як правило, пропонують підписувати річний контракт на постачання продукції, ціна при цьому корегується щоденно. Крім цього є практика в Україні, та вже поширено у Європі встановлення молочних апаратів – терміналів з продажу свіжого охолодженого молока у містах, споживання продукції яких стрімко зростає.

Проблема или Возможность

Даний регіон характеризується надлишком установлених потужностей для переробки молока, що пояснюється загальним спадом виробництва молока протягом останніх 20 років. Підприємства - переробники відчувають постійний брак сировини та є доволі лояльними в перемовинах з крупними виробниками молока. Станом на сьогоднішній день, виробництво молока в цілому по країні становить не більше 70% від рівня 1991 року.
Масова інтервенція неякісного сухого молока з-за кордону у 2008 році змусила припинити роботу чисельних дрібних виробників молока. Тенденція спаду виробництва молока дрібними виробниками та населенням триває, при тому, що порівняно з 2009 роком, виробництво молока впало на 40%. З того часу молочні заводу масово відмовляються від роботи з населенням, у зв’язку з низькою якістю продукції. Таким чином, молочна галузь стає більш структурованою, передбачуваною та професійною.
Продукція молочного виробництва, тобто, молоко, м’ясо й племінна худоба є ліквідними товарами, попит на які як внутрішньому, так і зовнішньому ринках неухильно зростає. Динаміка цін та витрат на кожен вид продукції, що відстежувалася економічною службою нашого клієнта за останні 2 роки, підтверджує сталу рентабельність виробництва.
Споживання молочних продуктів в Україні має стійку тенденцію до зростання, такі ж тренди існують щодо експорту молочних продуктів на традиційні ринки Росії та інших країн колишнього СРСР, а також нові ринки країн ЄС та Близького Сходу. Найбільш ємним є ринок сухого молока, яке є найбільш масовим продуктом молочних заводів, оскільки має довгий термін зберігання та швидкий процес відновлення, що зумовлює розширення попиту на нього та можливість експорту. Таким чином, ринок молока в осяжному майбутньому може лише збільшуватись

Решение (Продукт или Услуга)

молоко, м ясо

Конкуренты

Конкуренція на даному ринку не є складною

Преимущества или дифференциаторы

Переваги виробництва молочної сільськогосподарської продукції

- Низький строк окупності;
- Відсутність проблеми із постійним пошуком покупця;
- Постійний (2 рази на місяць) розрахунок із постачальником крупними сумами безготівково;
- Легкий контроль за веденням господарської діяльності – щоденний, щомісячний, щоквартальний – за збільшеннями надоїв, поголів’я, якості продукції та прибутком від діяльності;
- Стабільне зростання попиту на молочну продукцію та заборона продаж у харчових цілях синтетичного та хімічного молока;
- Низька собівартість виробництва та відсутність умов для її суттєвого зростання;
- Молочне виробництво зумовлює виробництво м’ясного поголів’я, попит на продукцію якого також тільки зростає із зростанням населення;
- Висока ліквідність поголів’я ВРХ;
- Можливість безболісного зменшення (консервації) виробництва;
- Соціальні методи діяльності та інші.

Статистичні данні свідчать, що населення, що раніше виробляло основну частину сільськогосподарської продукції, та здійснювало збут, у наш час все більше відмовляється від такої діяльності. Це підтверджує висока та стрімка урбанізація, спад виробництва населенням порівняно з 2000 роком зерна на 40%, овочів на 14%, молока на 53%, м’ясної продукції ВРХ на 48%. Ці показники з кожним роком збільшуються, що свідчить про перехід до професійного аграрного виробництва і стабільний попит на його продукцію.

Переваги які пропонує партнер-автор проекту проекту

- Зручне розташування потужностей та головного офісу господарства (близько 50 км від Києва);
- Наявність власної приватної території під комплекс із можливістю розширення (близько 10 га.)
- Наявність високого досвіду адміністрування та виробництва у молочній галузі;
- Наявність спеціалістів та обслуговуючого штату у даній галузі;
- Наявність повного комплексу автомобільної техніки у тому числі будівельної для обслуговування проекту;
- Вирощування повного зернового, силосного та овочевого кормового набору для годівлі ВРХ та власне зберігання;
- Власна служба безпеки;
- Наявність приміщень для тримання відгодівлі;
- Наявність відпрацьованих господарських зв’язків із закупівельними підприємствами та органами державної влади.

Финансы

Необхідні ресурси від інвестора

- Грошові кошти для обладнання доїльного комплексу;
- Грошові кошти на закупівлю частини племінної ВРХ;
- Обігові грошові кошти для запуску проекту.

Предложение инвестору

50% акцій, 90% фінансових вкладень.
Умови залучення інвестора до реалізації проекту з заснування молочного виробництва

Згідно наших розрахунків, загальна потреба в коштах, які мають бути залучені з боку інвестора для реалізації проекту, становить близько 4 мільйонів доларів США. Слід зазначити, що кошти будуть витрачатись поступово, протягом 2-х років. Функціонування виробництва розпочинається після використання третини коштів бюджету. Також дана сума є максимальною включно з непередбаченими затратами і без урахування відшкодування частини затрат на будівництво за державною програмою. При здійсненні такого відшкодування, можливо сподіватись на повернення значної частини з означеної суми інвестицій. Основні напрямки використання цих коштів – закупівля якісного молочного стада (згідно базового варіанту проекту – в країнах Західної чи Північної Європи) та доїльного обладнання. Передбачуваний термін окупності – не більше 5 років.
Юридичні та інші деталі підлягають обговоренню.
У разі, якщо ця пропозиція можете бути цікавою для Вас, ми радо відповімо на ваші питання та надамо необхідну Вам інформацію.

Команда или Руководство

5,00
1
2
3
4
5
1 оценка
Авторизация/Регистрация
arrow_back
RU
more_horiz
close
visibility2484
star0
Добавить в избранное
Удалить из избранных
share
close
thumb_up0
Нравится
Не нравится
Идея
Текущее состояние
Рынок
Проблема или Возможность
Решение (Продукт или Услуга)
Конкуренты
Преимущества или дифференциаторы
Финансы
Инвестировано в прошлых раундах, $
Бизнес-модель
Целевое назначение инвестиций
Предложение инвестору
Команда или Руководство
Менторы-советчики
Лид-инвестор
Риски
Прохождение Инкубационных/Акселерационных программ
Победы в Конкурсах и другие награды
Изобретение/Патент
Видео о продукте
Презентация