Фото - Енергонезалежне с/г господарство з закритим циклом виробництва
9736

Енергонезалежне с/г господарство з закритим циклом виробництва

Украина, Львовская область
Отрасль: Сельское хозяйство
Стадия проекта: Есть идея или наработки

Дата последнего изменения: 30.05.2017
На страницу владельца
0
equalizer из 2000
help
Рассчитывается по оценкам и заполненности проекта (подробнее о рейтингах)
Моя оценка
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Средняя оценка:
 

Идея

Забеспечення суспільства екологічно чистими продуктами
РОЗРАХУНКИ ГОСПОДАРСТВА З ЗАКРИТИМ ЦИКЛОМ ВИРОБНИЦТВА








Вступ
Цей проект направлений на вирішення багатьох проблем нашої країни,а саме –
це соціальний проект,направлений на працевлаштування великої кількості людей різних професій,перекваліфіковуючи їх при потребі,це вирішення багатьох екологічних проблем(відновлення родючого шару грунту,утилізація відходів тваринництва),це також забезпечення суспільства екологічно чистою продукцією,що гарантує відновлення здорової нації завдяки здоровому харчуванню,звільнення від енергетичної залежності територіальних громад,і саме головне,це реалізація безліч екопроектів (сільський туризм,екопоселення і т.д.) групою людей,зібраних для самореалізації.

Господаство буде складатися з декількох напрямків:
вирощування злакових культур для потреб господарства(пшениця,жито)
свиноферма
тепличне господарство
біогазова установка
Кожний напрямок підримує інший,забезпечуючи закритий цикл і утворюючи енергонезалежне господарство.

У зимовий період населення України забезпечується овочами лише на 50% від рекомендованих норм споживання, тому перед агропромисловим комплексом стоїть завдання збільшити їх виробництво, розширити асортимент, поліпшити якість, умови зберігання та зменшити втрати. Не менш важливим є питання поліпшення технології вирощування та переробки овочів.
Щорічно у парниках і теплицях вирощують 250 – 300 тис. т овочевої продукції, що дає 5 – 7 кг зимових овочів на одного мешканця. Відповідно до науково обґрунтованих медичних норм, цей показник удвічі вищий. Крім того, через енергетичну кризу ряд тепличних господарств припинили діяльність та перейшли на ранньовесняне вирощування розсади та овочів.
Овочівництво закритого ґрунту дає змогу одержати з 1 м2 у 5 – 10 разів більший урожай, ніж за умов відкритого овочівництва. Урожайність огірків, томатів може сягати 40 – 70 кг/м2, тоді як відкритий ґрунт дає продукції не більше 10 кг/м2. В Україні побудовано понад 3 тис. га теплиць, у тому числі – п’ята частина під склом, решта –весняно-літні плівкові теплиці

Овочі є джерелом вітамінів, які позитивно впливають на обмін речовин, фізіологічні функції й підвищення захисних властивостей організму: аскорбінова кислота підвищує стійкість до багатьох хвороб, цинги, зменшує вміст холестерину в крові. Провітамін А (каротин) нормалізує зір і процеси росту. Вітаміни групи В дуже важливі для вагітних жінок. Вітамін РР (нікотинова кислота) стимулює роботу органів травлення, нервової системи. Овочі є джерелом біологічно активних речовин. Ефірна олія поліпшує смак, підви- щує апетит, покращує травлення. Пектинові речовини мають радіопротекторні власти- вості. Клітковина покращує процеси виведення шкідливих речовин з організму. Міне- ральні солі, зокрема Fe, входять до складу крові (капуста, шпинат, морква); Ca зміцнює скелет (капуста, петрушка, кріп). Систематичне вживання овочів має також профілактично-лікувальну роль, а саме: − цибуля, часник, хрін, редька містять фітонциди, які вбивають шкідливі мікроор- ганізми; − капуста, зелені овочі – корисні при лікуванні недокрів’я, атеросклерозу, ожирін- ня, онкологічних хвороб; − коренеплоди регулюють кров’яний тиск

Сучасне свинарство є пріоритетною галуззю тваринництва з великим виробничим потенціалом. При дотриманні технології молодняк віком 9-10 місяців може використовуватися для відтворення маточного стада, а вирощуючи приплід, можна щорічно отримувати до 20 і більше центнерів свиней у живій вазі від однієї свиноматки.

Свині — всеїдні тварини. При їх годівлі застосовують рослинні та тваринні корми, харчові відходи. Ці фактори сприяють розведенню свиней у різних природно-кліматичних умовах, у домогосподарствах населення та сільськогосподарських підприємствах. До того ж, на 1 кг приросту живої маси свиней витрачається менше кормових одиниць порівняно з іншими сільськогосподарськими тваринами.

Упродовж 2014 року відбувалося скорочення поголів’я свиней. Так, за даними Держкомстату України, станом на 1 січня 2015 року в Україні нараховувалося 7,35 млн. голів свиней, що на 6,6% менше порівняно з відповідним періодом минулого року. При цьому поголів’я свиней утримується у сільськогосподарських підприємствах. На початок року таке поголів’я становило 3,7 млн. голів, що менше минулорічного на 1,6 %. В індивідуальних господарствах свиней поменшало на 9%, до 3,6 млн. голів.

Динаміка поголів’я та вирощування свиней в Україні


Визначають декілька основних причин негативного впливу на розвиток свинарства. По-перше, зростання виробничих витрат. Навіть за сучасних технологій вирощування свиней, які характеризуються періодом відгодівлі на рівні 168 днів, середньодобових приростів 604 г, ваги реалізації товарних свиней 110 кг важко досягти бажаного економічного ефекту. Так, за конверсії корму близько 3,0-3,2 кг на 1 кг приросту собівартість продукції становить близько 30 грн./кг. Досягти такого рівня конверсії корму можна виключно застосовуючи високобілкові корми, зокрема соєвий шрот. Такий вид корму є одним із найдорожчих на ринку. Відтак, у структурі витрат кормова складова займає близько 65-70%. До того ж, на сукупні витрати впливає зростання заробітної плати, подорожчання енергоресурсів, ветеринарних препаратів тощо.

По-друге, загострення конкуренції на ринку м’яса та м’ясо продукції. Споживачі віддають перевагу дешевшому м’ясу птиці. За річного фонду споживання м’яса на рівні 2,55 млн. т, на одну особу припадає 56,1 кг м’яса. З цього обсягу частка м’яса птиці становить 43%, свинини — 38%, яловичини — 17%, іншого м’яса — 2%. Для порівняння: рекомендована Міністерством охорони здоров’я річна норми споживання м’яса однією особою становить 80 кг. Тому внутрішній ринок має резерв до збільшення споживання.


Для вирішення проблем збуту готової продукції в даних умовах ринку(зменшення купівельної спроможності населення) пропонується проект,в якому є можливість зменшити собівартість продукції.
Діяльність господарства буде проводитись в двох напрямках,що дасть змогу мати постійний збут в умовах циклічності сезонів,а саме це свинарство,відгодівля свинок на м’ясну продукцію і теплиці,що буде давати круглорічний врожай зелені та овочів.
Важливою і найдорожчою частиною проекту буде біогазова установка, яка вирішить декілька завдань в господарстві,а саме енергетичну:свій газ забезпечить опалення всіх об’єктів господарства,забезпечить паливом для трактора і автотранспорту,після бродіння виходить високоякісне органічне добриво,яке збільшує врожайність на 30-50 відсотків.
Біогенераторна система БГС-40, що відповідає вимогам Технічних регламентів (ГОСТ 12.2.007.0-75) та ДСТУ 4516:20065, запатентована (патент на корисну модель № 62570 від 12.09.2011), протестована та впроваджена у сільськогосподарське виробництво малими партіями. Експериментальні зразки даної установки успішно діють на протязі року у сільськогосподарському секторі Кам’янка-Бузького району Львівської області. БГС-40 призначена для використання сільськогосподарськими та переробними підприємтвами АПК, тепличними господарствами, комунальними підприємствами та міськими очисними спорудами, приватними домогосподарствами та фермерськими господарствами.
БГС-40 – це установка з комп'ютерним контролем біопроцесу і температурного режиму, оптимального перемішування, підтримкою заданного тиску в реакторі та рівня кислотності, а також з автономною системою вивантаження і фільтрації, аварійного скидування тиску – тобто зі всіма характеристиками великої біогазової станції. БГС-40 є установкою з мінімальним втручанням користувача.
БГС-40 складається з двох ємностей по 20 м³ (при потребі можна добавити необхідну кількість модулів). Технологічна ланка включає комп’ютерне керування процесом, очистку біогазу, відокремлення та наповнення балонів високого тиску метаном та вуглекислим газом. Додаткове обладнання: компресорна станція та абсорбери.
БГС-40 дозволяє: 1) провести повну і екологічнобезпечну утилізацію органічних відходів любого походження; 2) отримати в процесі утилізації екологічночисті добрива (27 т/місяць); 3) отримати повноцінні енергоносії у вигляді чистого газу біометану (1800 м³/ місяць); 4) отримати при установці додаткових модулів електрику та тепло; 5) заощадити капітальні витрати при побудові нових підприємств.
Використання одної БГС-40 дозволить за рік відновити 300 га землі сільськогосподарського призначення.
Органічне біодобриво отримується в результаті біоферментації гною завдяки новітнім технологіям.. Використовується для підкореневого підживлення рослин, кущів,квітів та дерев.Завдяки процесу біоферментації без доступу кисню зберігаються всі необхідні для росту рослин поживні речовини, та утворюється амонійний азот, який сприяє кращому приживанні розсади, саджанців, пришвидшує вегетаційний розвиток рослин, пришвидшує на 7-14 днів дозрівання урожаю.
Кількість внесення в грунт біодобрива в 10- 15 разів менше.в порівнянні з гноєм., при цьому збільшується врожайність на 30 -50%:
Біоферментація забезпечує знезараження, знешкоджує патогенну флору, та можливість проростання буряну.


Приклад вирощеного буряка на присадибній ділянці з використанням органічних добрив з б/г установки.

КУКУРУДЗА
Використання біодобрива при вирощуванні овочевих культур та кукурудзи на силос показали, що при Підкореневий внесення необхідно розбавляти біодобриво водою у співвідношенні 1: 20, 1: 40, 1: 50, залежно від вмісту в добриві гумінових кислот. Досліди, проведені Латвійської сільськогосподарською академією, показали збільшення врожайності кукурудзи на 49%.

Досвід використання біодобрив в Латвії:
ПОМИДОРЫ, КАРТОФЕЛЬ И ДРУГИЕ КЛУБНЕВЫЕ ОВОЩИ
При применении биоудобрения урожайность помидоров и картофеля повысилась на 15 - 27% по сравнению с контрольным вариантом. По свидетельству фермеров, пользующихся биоудобрениями, вегетационный период картофеля, обработанного перед посадкой жидким удобрением, сокращается примерно на 2 недели. При этом урожайность увеличивается в 1,5 - 2 раза.
Латвийской сельскохозяйственной академией проводились опыты на картофеле, показавшие увеличение урожайности на 11-35% при применении биоудобрения.
Измельченная и сброженная в биореакторе помидорная ботва образует детритогумин - запатентованный вид биоудобрений, позволяющий выращивать в Чуйской долине помидоры, достигающие весом 0,7-1,5 килограмма [15].
Опыты, проведенные исследователями на разных видах овощных культур, показывают, что наиболее заметный эффект от применения биоудобрений проявляется на клубневых овощах (редис, морковь, картофель и т.д.) и на фруктовых деревьях [13].


Основна перевага біодобрив полягає у тому, що в них у легкозасвоюваній формі зберігається практично весь азот та й інші поживні речовини, які містяться у вихідній сировині. Якщо порівняти із гноєм, який перепріває у звичайних умовах, біодобрива вигідно відрізняються тим, що зброджування гною у біогазових установках знищує майже всі яйця гельмінтів, патогенні організми і насіння бур'янів, і добриво виходить "чисте".

Окрім азоту, калію, фосфору, які теж містяться у синтетичних мінеральних добривах, до складу біодобрив входять такі поживні речовини як протеїн, целюлоза, лігнін та інші. А ці речовини замінити штучними неможливо.
Чому це має значення? Річ у тім, що ці органічні речовини є базою для розвитку мікроорганізмів, які відповідають за переведення поживних речовин у доступну рослинам форму.
Важливими органічними речовинами, які присутні у біодобривах, є гумінові кислоти. Вони впливають на пристосовуваність рослин до несприятливих умов навколишнього середовища. Гумінові кислоти пришвидшують ріст і розвиток рослин, сприяють скороченню вегетаційного періоду, ранішому достиганню (приблизно на тиждень) і збільшенню врожайності сільськогосподарських культур.
Усього в біодобривах гумінових кислот міститься 13-28 % (у перерахунку на суху речовину). Вміст гумінових кислот у добриві має особливе значення для бідних ґрунтів. А як відомо, українські чорноземи за роки інтенсивного вирощування сільськогосподарських культур дуже збідніли і їх необхідно відновлювати. Застосування біодобрив призводить до швидкої гуміфікаії рослинних решток і допомагає зменшити рівень ерозії за рахунок формуванню стабільного гумусу. Разом з цим збільшується вміст поживних речовин, поліпшується гігроскопічність. Також помічено, що активність дощових черв'яків у разі застосування біодобрив порівняно із застосуванням звичайного гною збільшується.
Найефективніше вносити перероблену сировину на поля відразу перед початком вегетаційного періоду. При цьому можливе й додаткове внесення біо-добрив у період росту рослин
Зберігання біодобрив
Деякий час перероблену сировину можна зберігати у закритих ємностях. Однак термін зберігання не повинен бути тривалим, щоби не знизився вміст азоту в добриві, а разом з цим, — поживні якості. Потім все ж таки добриво прийдеться внести на поле. Непогано б перед внесенням біодобрив переорати ґрунт. Зберігати біодобрива можна у рідкій формі. Крім цього ці добрива також висушують або компостують




ПЕРЕЛІК ПЛАНОВИХ ВИТРАТ
СУМА,грн.

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
Оформлення організації,земельної ділянки
Підключення світла,три фази(стовпи,документація)
Встановлення вагончика для охорони та матеріалів
Обгородження ділянки
Будівництво свинарника
Теплиця(з обігрівом,12/28)
Біогазова установка
Склади(холодильник,приміщення)
Резервуари(для перегною, для біодобрива )
Транспорт(бус,трактор з навісним)
Закупівля свиней
Паливо (1000 л по 15 грн.( станом на 01.03.2016)
Насіння для парнику
Інвентар (тачки, лопати і т.ін.)

ВСЬОГО

5000
20000
7000
8000
2100000
75000
1350000
432000
35000
675000
20 000
40 000
15 000
5 000
3000

4 790 000





Щомісячні витрати

Закупка кормів
Зарплата
Охорона(3000 грн./чол.)3 чол.
Обслуговування(25 00грн/чол.)2 чол.
Директор

Всього
157 800

9000
5000
10000

181 800

Орієнтовний вихід продукції з теплиці 300 м2 за 7 місяців
Площа м2 Врожайність,
Кг/м2 Ціна за кг,гурт(середня ціна за 5 міс) Сума за сезон Термін
Дозрівання,
днів

Цибулька зелена
Петрушка
Базилік
Кріп
М’ята
Рукола

Всього
50
50
30
30
30
30

220
3,5
2
5
3
3
5
37
67
520
87
220
202
129,5
134
78000
7830
660
1010

87763,5
32
62
38
45
42
38





Затрати на теплицю щомісячно;
Податки 4179 грн.(за 7 міс)
Світло 2000 грн.
Зарплата 147 000 грн.
Насіння 5000 грн.
Всього 158 179 грн.
Рентабельність = 100*87763/158 179 = 55 %

Вихід м’ясної продукції
Ціна битої ваги, грн./кг Вага всього Сума,грн. Час


Свинина
50
9000
450 000
7 міс

90 свиней йде на продажу, 10-ть на розплід. 90 свиней приростили по 100 кг, всього на продаж 9 000 кг м’яса.
9 000 кг по 50 грн. закупочної ваги = 450 000 грн.

Закупка свиней 100 свинок по 1000 грн. = 100 000 грн.
Затрати годівлі на одну свинку 1578 грн., на 90 осіб 142 020 грн.
Світло 6000 грн.
Всього 248 020 грн.

Прибуток 135 980 грн.,

Рентабельність = 100*135 980/248 020= 54%
Загалом прибуток 223 743 грн.



При досягненні господарства додаткових прибутків,буде проводитись розширення діяльності господарства,а саме,розведення курей,облаштування зарибленого ставка,тощо.
Ризики.
Ризиками господарства є інфекційні хвороби тварин,що вирішуються шляхом планових ветеринарних заходів.

Текущее состояние

На стадії ідеї

Рынок

Вітчизняні тепличники через ціну на газ перебувають у дуже непростій ситуації — деякі напряму заявлять про те, що готові закривати бізнес, мовляв, перспектив у нього без дотацій від держави — жодних. І навіть найкращі українські тепличні комплекси, що збудовані за часів незалежності (зі справді дуже гідними показниками урожайності по країні та високими сучасними технологіями), активно шукають інвестицій, щоб перейти на альтернативне опалення

На кон’юнктуру регіонального ринку м’яса помітно впливають експортно-імпортні операції. Незважаючи на недостатній рівень самозабезпечення області м’ясом, більшість переробленої на підприємствах м’ясної промисловості яловичини експортується. Натомість у 2005 році обсяг імпортованих м’ясопродуктів становив 22% від обсягу спожитого в області м’яса. Активні переміщення продукції є типовими для ринку м’яса. Однак чимало таких переміщень, зокрема тіньові схеми імпорту низькоякісної продукції, не відповідають національним інтересам.
Упродовж останніх років спостерігається помітне зменшення обсягів реалізації м’ясної продукції на продовольчих ринках, водночас швидко зростає її товарообіг у закладах роздрібної торгівлі. Переміщення товаропотоків у продовольчі магазини, де може бути забезпечений суворіший контроль за якістю товарів, їх відповідність передбаченим стандартам, свідчить про зростання вимог споживачів до представленої на регіональному ринку м’яса продукції. Підвищується попит на якісну продукцію з високим рівнем переробки м’яса.

Проблема или Возможность

Зараз на ринку існує дефіцит чистих продуктів.Наше господарство зможе покрити це і вигідно конкурувати на ринку за рахунок власних енергоносіїв.

Конкуренты

Тепличний комбінат "Провесінь", 18 га, Львівська область;
Сокальське тепличне господарство

Преимущества или дифференциаторы

Переваги-це чисті продукти,які завжди користуються попитом,ми можемо знизити вартість продукції за рахунок власних енергоносіїв

Целевое назначение инвестиций

Закупівля транспорту(трактор,бус),побудова свинокомлексу,теплиць

Предложение инвестору

70 % прибутку для інвестора.

Команда или Руководство

5,00
1
2
3
4
5
1 оценка
Авторизация/Регистрация
arrow_back
RU
more_horiz
close
visibility3248
star0
Добавить в избранное
Удалить из избранных
share
close
thumb_up0
Нравится
Не нравится
Идея
Текущее состояние
Рынок
Проблема или Возможность
Решение (Продукт или Услуга)
Конкуренты
Преимущества или дифференциаторы
Финансы
Инвестировано в прошлых раундах, $
Бизнес-модель
Целевое назначение инвестиций
Предложение инвестору
Команда или Руководство
Менторы-советчики
Лид-инвестор
Риски
Прохождение Инкубационных/Акселерационных программ
Победы в Конкурсах и другие награды
Изобретение/Патент
Видео о продукте
Презентация